Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la pamook » 16 srp 2012, 16:58

jel to u Jurja Krizanica? :P
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 srp 2012, 17:11

da da,samo podhebavaj... Ča bi dao da si bio ispod parabole kada je bila na cirka 12m i da je u tom trenu puknulo uže. :twisted:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sstrsat » 16 srp 2012, 18:13

davorin je napisao/la:U ono vrijeme mi je bio san da pomoću 9-metarske parabole, malošumnog predpojačala sa GAS-fet-om iz satelitskog konvertera i 4 komada 2C39BA u impulsnom režimu (MCWP) odradimo(YU2CDW) vezu sa odbijanjem od Marsa na 23cm bandu, ali rat je to spriječio!
Nakon rata sam u novom klubu(9A1BST) pokušao svoje ideje promovirati sa novom ekipom, ali zbog posla i egzistencije sam otišao na rad u Njemačku, pa su tako moje ideje ostale neostvarene. :(

Ajd Davorine , budi ozbiljan :D

Pa nisi valjda ozbiljno mislil da bis sa time ca si navel mogal ostvarit vezu odbijanjem signala od Marsa. Sa takvim sredstvima to je ne samo prakticno nego i teoretski nemoguce.
Za postic tako nesto bi tribal antenski kompleks velicine radioteleskopa u Arecibu (sa svom onom hrpom antena), predajnikom sa klistronom kontinuirane snage reda velicine megavata (ako ne i vise) potiranim u impulsni rezim i preampom prijemnika izvedenim ka MASER (ili u najmanju ruku parametricko pojacalo), u obadva slucaja hladjeno tekucim helijem.
Da ne govorin o vrlo sofisticiranom sistemu pracenja kretanja Marsa i i kiznakolikotonskoj konstrukciji koja bi nosila hrpu potribnih antena.

Zanosil san se i ja 1976, Kad su NASA-ini "Viking 1" i "Viking 2" sletili na Mars, da cu moc izradit uredjaje koji ce lovit njihove emisije ali me je vec kvarat ure stavljanja parametara takve veze na papir izlicilo od iluzija da se tako nesto moze izvest u diy izradi. A tu bi teskoce bile nebrojeno puta manje od prijema signala emitiranog sa Zemlje i reflektiranog sa Marsa, obadvi sonde su bile aktivni izvori koji su usmjereno emitirali prema Zemlji.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la davorin » 16 srp 2012, 19:10

Sve je to istina, ali 70'-ih ja to nisam znao pa je bilo divno maštati! :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » 16 srp 2012, 19:18

Khadgar2007 je napisao/la:da da,samo podhebavaj... Ča bi dao da si bio ispod parabole kada je bila na cirka 12m i da je u tom trenu puknulo uže. :twisted:

:lol: naj se ljutit.... ja sam sa svim visinama vecim od 1-1.5m zestoko posvadjan.... a rekoh, da priupitam, bio sam tamo par puta u studentske dane pa eto, mogli smo mozda i susjedi bit :mrgreen:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 srp 2012, 19:26

Bio si u Sisku, i jel to stvarna ulica ili si me zezao? Uglavnom pretpostavljam da znaš di je fakultet pa kada ideš prema centru ne skrećeš prema bolnici već ravno do HT stupa di je ljekarna i ambulanta e ja sam u onim crvenim zgradama koje su u tom kvartu.

A ča se visina tiče ja sam isto, zapravo nije problem biti negdje visoko ako imaš ogradu do pasa,pomogućnosti neku zidanu da se ne vidi kroz nju, i naravno ako svim tim putem gore ne vidim kamo se penješ. Ali okačiti zavjesu na balkonu na karnišu je trta samo takva jer se nemam za ča uhvatiti, isto tako kada dižemo nešto na krov od antena ja preko ruba da uhvatim antenu za kraj nema te šanse niti u ludilu...
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » 16 srp 2012, 19:53

prava je ulica

Proslo i pretproslo ljeto samo prosao kroz Sisak na putu prema moru, pokusavam izbjec sto vise autoput jer mi je toliko dosadan da ne mogu opisat... da postoji teleport VK - KA vozio bi onaj dio stare ceste nekoliko puta samo da ne moram ovaj ravni, dosadni i povremeno guzvasti autoput do KA :cry:
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 srp 2012, 20:06

ja autoput izbjegavam iz tri razloga- dosadan je,držiš nogu na gasu i ne putaš je;potrošnja punta raste samo tako kada se vozim preko 120km/h, a isto tako treba platiti cestarinu a na relaciji sisak-split ne znam koliko bi bio brži sa svojim autom a i ljepše se voziti običnim cestama.
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » 16 srp 2012, 23:19

Probaj od odbitka preko Marsa....

:mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la sstrsat » 17 srp 2012, 18:03

davorin je napisao/la:Sve je to istina, ali 70'-ih ja to nisam znao pa je bilo divno maštati! :lol:

Tocno, bile su to jako lipe mladalacke diy mastarije (imal san ih i ja hrpu :lol: ). Ali bez obzira ca je jako puno njih bilo neostvarivo, i one su dale ne mali temelj za danasnja iskustva svima nama koji se cili zivot igramo sa ovakvim i onakvim sklopovima
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.