Tube Vu metar

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Tube Vu metar

PostPostao/la Klokan » 17 svi 2012, 22:42

Imati cu to na umu. Dajete li dokumentaciju pa da ga sam izradjujem? Odnosno ne upim kit nego si napravim sve sam?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la tom_hifi » 17 svi 2012, 22:49

Klokan, teško da ćeš išta jeftinije proći ak si to sve sam delaš ... vjeruj mi.
tom_hifi

PostPostao/la Klokan » 18 svi 2012, 15:10

Znam ali tako je zabavnije :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la s@ki » 18 svi 2012, 15:53

I još nije gotovo ? :) pa objavljeno je sve što ti treba da ga sam napraviš.....
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pamook » 18 svi 2012, 22:01

Ja nadjoh gresku... i sad radi (napajanje) :lol:

most od tinola izmedju dva voda, dok sam prelazio tinolom duz vodova... uocio pod povecalom, rijesio, namjestio na 133V i dalje nisam imao vremena se igrati ...

nadam se sutra pa i koja slika padne... :thumbup:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la pamook » 19 svi 2012, 20:25

Blic pitanje - kolike su shanse da nizepotpisani spoji cijevi naopako?

- naravno, 95% :hail:

nakon citanja datasheeta, lociranja zutih tocaka i citanja brojki, obaveza je posluziti kao negativan primjer. Uklinac :lol:

doduse, cijevi svijetle tutta forca :lol: , ali ne reagiraju na trimere... pa onda skuzio da su ipak spojene naopako.... pa okrenuo kako treba i ponovo namjestio napajanje na oko 133V...

sad se ponasa "normalnije" ali se zavojnica pregrijava za popeezdit, vrela, dismr i nisam se usudio pustit u pogon dulje od 30ak sekundi (ne dimi, samo se grije i smrdi).. al vec je kasno, ljudi u godinama idu na pocinak, pa cu potencijalni pozar ostavit za sutra dopodne...

ako netko ima kakvu ideju oko ovog pregrijavanja (osim ugradnje 120mm ventilatora) - chime in pls :hail:

u prilogu - slika sa cijevima spojenim naopako :mrgreen:
Privitak/ci
IMG_9238.JPG
IMG_9238.JPG (113.24 KiB) Pogledano 8021 put/a.
pamook

PostPostao/la Dean » 19 svi 2012, 21:22

pogledaj još jednom napajanje. Zavojnica se ne bi trebala grijati. A ni cijevi mi ne izgledaju krivo okrenute. Trimeri?
Dean

PostPostao/la pamook » 19 svi 2012, 21:45

:?

ovako kako su na slici - zuta tocka (i crta, isto zuta) su s gorje strane obje cijevi, i ovako spojeno su svijetlile kao na slici - puna indikacija i nikakva reakcija na sva 4 trimera plus grijanje zavojnice

kada zamijenim zice (srednja ostaje) - zavojnica se i dalje grije, a cijevi svijetle recimo 2cm (nisam probao s trimerima se igrati - jos)... trimeri su bili postavljeni u skroz lijevi polozaj (suprotno od kazaljke sata), i u nekoj od proba na polovicu ...

ono sto me zbunjuje u datasheet-u je ona tocka na prvoj skici - ako ona oznacava "zutu" tocku onda je u suprotnosti sa skicom dolje gdje bi "C" trebalo oznacavati zutu tocku na boku cijevi...

ako je zuta tocka oznaka prve zice (anode) onda sam bio dobro spojio ali ne zimku zasto bi cijevi svijetlile full i bez bilo kakve reakcije na trimere (ne onaj od napajanja)...

u svakom slucaju, zalemio sam novi komplet otpora i diode na onu drugu plocicu, pa cu po potrebi prebaciti ostatak elemenata na nju... dobro da se nisam u nesto kompliciranije upustio :lol: :lol: :hammer:
Privitak/ci
Untitled.jpg
Untitled.jpg (14.08 KiB) Pogledano 8002 put/a.
pamook

PostPostao/la Klokan » 20 svi 2012, 03:59

pamook je napisao/la:ako netko ima kakvu ideju oko ovog pregrijavanja (osim ugradnje 120mm ventilatora) - chime in pls :hail:

PASIVNI HLADNJACI !!!!!
Klokan

PostPostao/la s@ki » 20 svi 2012, 08:22

ne lupetaj :) kako bi na onu malu spulicu stavio pasivni hladnjak a da ju cijelu efikasno hladi? i na kraju,cemu?nimalo se ne grije
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.