Problem - zvučnici

Problem - zvučnici

PostPostao/la Gilhooley » 09 srp 2012, 20:44

Dakle prvo isprika na pozicioniranju ovog topica u ovu kategoriju jer možda tu ne spada, ali opet - možda i da.

Da skratim - imam jedne fino napravljene kutije koje su po gabaritima možda više samostojeće, nego za stalak, ali nekako mi baš pašu na stalak. Stalak je dosta velike kvadrature gornje, nosive plohe i sposoban je nositi veliku kutiju (u mojem slučaju 460 x 260).

Eh sad - čime distancirati nosivu ploču stalka od kutije ?

Kutija je inače furnirana i lakirana i žao mi ju je bušiti, stavljati gumu da ne ostanu flekovi na furniru ili nešto treće. Distancirati moram s nečim jer se očevidno vibracije kutije jako propagiraju preko stalka na okolni prostor i znam da bi sigurno to bolje zvučalo da se to učini. Da li su to šiljci, neke noge ili nešto sasvim deseto - svejedno - samo da ne uništim kutiju i da dobijem povoljniju zvučnu sliku. Stalak inače ima svoje podesive vijke koji se reguliraju u odnosu na parket ili podlogu. Gornje nema.

Trenutačno sam bez ideja na ovu sparinu, pa ako nekome mozak radi bolje - neka me prosvijetli... :helper:

Hvala unaprijed na svim možebitnim prijedlozima,

Gilhooley
Haba, haba, haba...
Gilhooley

Re: Problem - zvučnici

PostPostao/la Gilhooley » 09 srp 2012, 20:46

Još zaboravih reći da su kutije izuzetno teške.

Gil
Haba, haba, haba...
Gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » 09 srp 2012, 20:52

Ja mislim da je Ishmael pričvrstio svoje kutije na stalke uz pomoć one "žvakače gume"(patafix ili tako nešto) koju su prije reklamirali na tvu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 09 srp 2012, 20:53

Da ti to nemaš neke Ekstremne zvučnike? :mrgreen:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » 09 srp 2012, 21:37

ja bih stavio podmetače od pusta...

ili da nabaviš onu gumu-spužvu koja se koristi za gletanje zidova i staviš ispod cijele kutije?
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la pamook » 09 srp 2012, 22:12

Khadgar2007 je napisao/la:Ja mislim da je Ishmael pričvrstio svoje kutije na stalke uz pomoć one "žvakače gume"(patafix ili tako nešto) koju su prije reklamirali na tvu.

:thumbup:

radi odlicno, ne ostavlja traga i nije agresivno... odlicno rjesenje, ako ga kutije svojom tezinom ne istisnu :P

mozda probat sa onim protukliznim podlogama za na stol ili ovako nesto

[url]http://www.tepih-centar.com/index.php?cat=c226_podloga_za_tepih.html&SEQ_TOKEN_140caff59856c29febd65cc430c11758=9051fe1936494258702a39ea6797ab76&filter[sort]=preis&sort_submit=U+redu[/url]
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Edison » 09 srp 2012, 23:02

'Blue Tack' se kod nas ne prodaje, koliko znam. No dobra zamjena je bijelo trajnoelasticno ljepilo, ima ga u papirnicama, ili trajnoelasticni kit slovenske proizvodnje naziva 'TKstrip' ili 'Tekastrip'. Otkine se malo te trake i naprave kuglice velicine zrna graska. 4-5 takvih se rasporedi na gornju plocu stalka i pritisne zvucnikom. Dobro drzi, a uvijek se moze odvojiti i skinuti s podloge bez ostecenja povrsine.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la ilimzn » 09 srp 2012, 23:30

Upravo tako. Mislim da se kod nas prodaje Patex verzija blue-tack-a koja je gotovo ista jedino nije plava vec bijela. Radi odlicno.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la pamook » 09 srp 2012, 23:51

blue tack sam kupovao (doduse tamo nekad prije 10-15 godina) u trgovini boja i inih potrepstina unutar hola kina Zagreb (nemam pojma sto od toga jos uopce postoji)... vjerojatno nista :P

Kasnije je bilo za uzeti UHUtack (zuti) i Patafix (isto zuti ili cak bijeli)... jednakih karakteristika, samo druge boje od blue tack-a

u svakom slucaju, odlicno rjesenje :hail:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Gilhooley » 10 srp 2012, 06:28

Sve OK i svima hvala na prijedlozima, ali kutije su sigurno 30-ak kg teške, ako ne i više.

Da li će razne smjese poput Patafix-a biti u stanju nositi tu težinu ili će se spljoštiti odmah po postavljanju?

Gil
Haba, haba, haba...
Gilhooley

Sljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.