Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la pinco » 11 ruj 2012, 12:45

Edison je napisao/la:Ma sto se odmah jidis, pinco? U nas je skrta zemlja, sve sami kamenjar, pogledaj obronke iznad Bakra. Nije ni u vas doli zemlja ko u Slavoniji, ali je ima vise i bolja je nego u nas, bio, vidio... A ovo malo sto imamo, kopamo i saginjemo se. Evo, sonny cak i po Gorskom Kotaru. A Rijeka bas i nema neko zaledje, odmah iza grada brda. Samo vi i dalje saljite voce i povrce, dobro i nama i vama. Moze i ovo Matino, s grane... :lol:

Imate lipu parcelu na Kntridi, i uvik je lipo natopljena, već 5-6 dana prije utakmice krene... :mrgreen:
Mi smo zemlju ukrali kamenu :)
Kaže mi stara kad je bila mala da bi težaci krčili zemlju po cili dan, do pojasa praktički i kopaj kamen, zato su sve ostale male parcelice između gomila kamena. Težaci su radili praktički na čisto vino, desetak litara je bilo minimum vina na dan po osobi, al nije bilo u njemu cukra :shock: Dici bi ostavili komad kruva doma i pot vode. A kad bi dica uvatila po 5-6 god, onda bi išla čuvat ovce..... Nisu ode oranice, zato se i bavimo povrtlarstvon....
Svi bi tili bit poljoprivrednici uzet traktor, kombajn itd.... Ode sve ide na motiku....
Svako tlo se može isoristit ako ima volje....
Prije rata kad se moglo prodat, kad nije bilo uvoza svega i svaćega, svaki pedalj je bija obrađen, jel 5 kvadrata, 5 kvadrata salate je bilo.... svi su radili i dica i mladi i stari. Sad nemoš ni prodat ni darovat, moraš imat sriću da se poklopi nešto da zaradiš....
pinco

PostPostao/la pamook » 11 ruj 2012, 12:50

... donio mi frend komp na dijagnostiku, kaze nesto je grunulo unutra... komp se upali, dize win, i na login screenu BSOD...

i gle cuda, na grafickoj nadjoh sto je grunulo :shock:

zamijenio i radi bez problema, valjda nije nista od smd buha poteglo... u 15 god bavljenja kineskim PC poluproizvodima, ovo mi je prvi slucaj da sam vidio da su se ovi elkosi razletili... obicni su znali dolazit napuhani i sa irokezom na vrhu, ali ovi nikad do sada :P

a sto se tice zemlje u Slavoniji, sve uokolo izgleda kao na ovoj drugoj slici, a vidljivo je gdje se redovno zalijeva (zbog papricice)... ostalo sve izgleda kao scorched earth :cry:
Privitak/ci
IMG_0966.JPG
IMG_0966.JPG (119.81 KiB) Pogledano 5496 put/a.
IMG_0956.JPG
spot the difference
IMG_0956.JPG (166.59 KiB) Pogledano 5496 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la tom_hifi » 11 ruj 2012, 18:53

slika

Stavio novu dnevnu sobu na papir i nešto je manje kvadrata od očekivanog, ali ništa strašno. Skica je u omjeru 1:3 i otprilike sam proračunao neke sitnice i gdi bi što došlo. Udaljenost slušatelja od zvučnika je cca 3,4m, razmak između zvučnika cca 2.2m, udaljenost od bočnog i stražnjeg zida oko 0.7m (to se lako kasnije smanji ili poveća). Muči me ovaj radijator iza jednog zvučnika te onaj dio gdi dolazi ormar. Nadam se da to neće preštetno djelovati na sami zvuk, no sudeći prema sadašnjoj sobi, ovo može biti bolje i to barem 5 puta :)

Uglavnom, ako netko ima koji savjet, slobodno ga napiše, trenutno skupljam novac za knauf i slične stvari.
tom_hifi

PostPostao/la zmajz » 11 ruj 2012, 19:34

Ovo s radijatorom ti je odlično. Imat ćeš nešto topliji zvuk i sa običnim tranđistor jačalom.
nemoraš trošit pare na skupe lampe, a imaš ugođaj!
zmajz

PostPostao/la tom_hifi » 11 ruj 2012, 19:41

zmajz je napisao/la:Ovo s radijatorom ti je odlično. Imat ćeš nešto topliji zvuk i sa običnim tranđistor jačalom.
nemoraš trošit pare na skupe lampe, a imaš ugođaj!

:mrgreen: Dobra. Već imam lampe, znači da sad bude vrlo vrlo topli zvuk. Inače, pošto spajam dvije sobe, tu je i drugi radijator, točno tamo gdi je krevet, pa ću morati krevet pomaknuti do drugog zida, to mi je promaklo :D Uglavnom, ovaj radijator kod zvučnika neće biti u upotrebi, a vadit sa zida ga još neću zasad .. jedino ako će smetati/vibrirati ili što već :)
tom_hifi

PostPostao/la zbotic » 11 ruj 2012, 19:51

Zvučnici su preblizu stražnjem zidu, ali to je ovdje lako ispraviti pomicanjem cca 80 cm naprijed. Ostalo se čini OK, a malo polica za knjige i CD-ove po zidovima i jedan kvalitetan vuneni tepih vjerojatno će dodatno poboljšati stanje.
Krevet postavi tako da ti je glava na sjeveru, a noge na jugu, tako se kvalitetnije spava (magnetsko polje Zemlje).
zbotic

PostPostao/la harkonen » 11 ruj 2012, 20:03

...i ne zaboravi, ako ti starci spavaju dole, a Nina se doseljava, bas absorbere proračunaj na područje 0,8 -2Hz!
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zbotic » 11 ruj 2012, 20:07

Teško je napraviti apsorber za tako nisku frekvenciju, ali ima za kupiti frekventne modulatore (u tekućem i bombonastom obliku) :lol:
zbotic

PostPostao/la Edison » 11 ruj 2012, 20:12

tom_hifi je napisao/la:Skica je u omjeru 1:3

Sto ce ti tako velika skica? Jesi li siguran da je omjer 1:3? :idea:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 11 ruj 2012, 20:15

Edison! NE skreći sa teme!
Sada smou nedoumici,ja predlažem veliki debeli subsonic absorber, a zbotic predlaže da se
frekvencija "digne" na višu kako bi standardni absorberi bili učinkoviti...... a što ti misliš?
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.