refresh aux1

Re: refresh aux1

PostPostao/la sstrsat » 12 ruj 2012, 09:53

Kale, ja te necu nagovarat na neke "migracije"ovamo ili onamo ali ne cini li ti se da je ovi forum ipak prirodno okruzenje za takve teme.
Tr manje vise svi diyeri i restauratori su ovdi a ovo ipak nije afn sa onom ekipom (mozda ipak bolje rec "vrlo uticajnim" pojedincima) koja se oce podsmivat svima i svacemu a zapravo bi tribali jedino sami sebi.
ovdi sigurno niki od Sansui fanova ne bi dozivil da im se neki smije zato ca vole tu firmu ni da im se podsmijava zbog toga.

Meni osobno bi bilo jako drago da svi koji ste vezani za Sansui i teme o njemu pocnete o tome pisat ovdi i veselilo bi me da tu ekipu malo animiras oko toga
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kale021 » 23 lis 2012, 20:45

Evo ga... napokon gotovo... ovdje zelim se zahvaliti ponovno ilimznu koji mi je omogucio da nadjem originalni Sansui trafo za AUX1 :hail: ! Bez njega mozda bi ovo prekrasno pojacalo islo za dijelove (jer ako se sjecate nabavljen je direkt iz Japana kao Japan only model).

slika

slika

slika

Sada necu ovdje navoditi koje su sve zamke bile kod preinake ovog pojacala iz Japan only modela u exportni model, ali nije bilo lako, i da sam znao sto me ceka, bogme u ovakvu operaciju ne bih se upustao... no sve je dobro sta se dobro zavrsi.

A samo kao ilustraciju koliko je samo posla bilo, neka posluze ove dvije slike (BTW ovo sam slagao dok sam pojacalu vadio mast sa testnim signalima, a kako ne mogu napustiti dok se testira, pa sam se zabavljao slaganjem :))

slika

slika

I na kraju evo slika koja zorno docarava koliko je ovo brzo pojacalo, pravokutni signal uzet sa izlaza (pod opterecenjem) od 60kHz

slika

Eto ga... idemo u nove radne pobjede :)
Kale021

PostPostao/la Dean » 23 lis 2012, 21:01

S obzirom na onu hrpu dijelova ispred, imam lagani osjećaj da ni ti nisi baš čist ! ;)
( ovo shvatiti kao pohvalu, op.a.)
Dean

PostPostao/la Schultz » 23 lis 2012, 21:56

Isise... On je razorio cijelo pojačalo u paramparčad.... :o :o :o

Svaka čast...!
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la joe dalton » 23 lis 2012, 22:00

Ma yebesh pojačalo koje treba toliko kondenzatora da bi sviralo. :mrgreen: Šala naravno.
Kale :hail:
joe dalton

PostPostao/la sstrsat » 23 lis 2012, 22:07

Schultz je napisao/la:Isise... On je razorio cijelo pojačalo u paramparčad.... :o :o :o

Svaka čast...!

Takav je Kale, on Sansui restauracijama pristupa maksimalno ozbiljno. Sad, da li je tribalo i sve ove poluvodice minjat moze bit otvoreno pitanje ali ako je Kale zadovoljan postignutim rezultatom onda to pitanje zapravo i nima nikakve vaznosti.

Kale, ajd najdi i kakav cijevni Sansui pa ga (restauriranog :D ) dovuci na TF 2013
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kale021 » 24 lis 2012, 08:44

Dean je napisao/la:S obzirom na onu hrpu dijelova ispred, imam lagani osjećaj da ni ti nisi baš čist ! ;)

Eee da si ti jedini koji mi to govori... :? :lol:

Schultz je napisao/la:Isise... On je razorio cijelo pojačalo u paramparčad.... :o :o :o

Ali sam i sastavio... zar nisi vidio? :shock: :D

joe dalton je napisao/la:Ma yebesh pojačalo koje treba toliko kondenzatora da bi sviralo. :mrgreen:

I to jos nema niti ton kontrola :roll:

sstrsat je napisao/la:Sad, da li je tribalo i sve ove poluvodice minjat moze bit otvoreno pitanje ali ako je Kale zadovoljan postignutim rezultatom onda to pitanje zapravo i nima nikakve vaznosti.

A slusaj... pojacalo je proizvedeno pocetkom 80tih godina, i na tim tranzistorima nije samo dovoljno ispitati ih diode testom, vec ima tu kod njih svakojakih nebuloza, od toga da shume, pa probijaju pod odredjenim naponom, pa do pada hfe... i ja sam bio prije vadio ih i sa poluvodickim testerom ispitivao njihove parametre, cistio ih od korozije i vracao nazad... i opet bi se potkrao koji sa nekim problemom. Pa sam odlucio dosta toga, i u Mousera USA narucio kesu tranzistora (ali im je shipping flat 120US$!!! ne znam zasto??) i kupio iste te tranzistore (dakle ne substitut, vec direkt zamjena) ali koje danas proizvodi Fairchild Semiconductor. Dakle menje zezancije uz bolji rezultat.

sstrsat je napisao/la:Kale, ajd najdi i kakav cijevni Sansui pa ga (restauriranog :D ) dovuci na TF 2013

A tesko... tesko u HR jos nisam nabasao na niti jedan.
A vidi ovoga iz doslovno zadnje produkcije Sansuia:
http://www.audiokarma.org/forums/showpost.php?p=6163001&postcount=1

slika

slika

slika
Kale021

PostPostao/la audio kutak » 24 lis 2012, 14:44

Kale021 je napisao/la:Ma dobro... nekako je izgledalo ko da dajes covjeku savjet da sam se toga uhvati... no nema veze..
Evo malo sam doradio sliku na kojoj su ti zloglasni mica kondici... i ima ih zaist dosta...

aux1.jpg

te sve komponente koje su na slici si zamijenio novima kada si radio refresh ili si sliku priložio samo zbog mica kondova?

svaka čast na obavljenom poslu!
Zadnja izmjena: audio kutak; 24 lis 2012, 14:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » 24 lis 2012, 14:46

Edison je napisao/la:
Kale021 je napisao/la:Sta :shock: talijani proizvide mica :roll: ?

Mislim da Dean svoje mice namjerava popapti. Teska su vremena... :lol:

kakvo papanje? ja sam za zažtitu mica! tko kaže da veterina i elektronika ne idu zajedno? :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Dean » 24 lis 2012, 18:13

audio kutak je napisao/la:.... tko kaže da veterina i elektronika ne idu zajedno? :mrgreen:

Lemiš pojačalo dok se janjac okreće? Pa ide !! :lol:
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.