Vrsta zvučničkih drivera

Vrsta zvučničkih drivera

PostPostao/la brankos » 11 stu 2012, 23:23

1. Zna li netko koji su driveri u zvučnicima opera prima? Znam da je od seasa bass srednjotonac i da je aluminijska membrana (16,5 cm) ali ne znam koji model tj. oznaka. Visokotonac je isto od seasa ali ne znam model (1 inch)
2. Ima li netko iskustva s naručivanjem drivera iz ww.europe-audio.com ili slično
3. Za samogradnju jesu li bolje aluminijske membrane ili polipropilenske (opera prima ima alu. membranu i meni je odličan zvuk) Velika je razlika u cijeni i modela npr. kod seasa i scan speaka (classic line ili relevator)
Unaprijed hvala na odgovorima. :helper:
brankos

Re: Vrsta zvučničkih drivera

PostPostao/la tom_hifi » 12 stu 2012, 10:37

Hm, a koja je svrha ovog posta, tj. poanta? Iz kojeg razloga vas interesira ta informacija? Samo informativno ili imate namjeru mijenjati drivere u postojećim kutijama?
tom_hifi

PostPostao/la the_bebe » 12 stu 2012, 10:49

Ili se možda radi kopija dotičnih zvučnika... ;)
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la tom_hifi » 12 stu 2012, 11:21

Možda i to, ali opet su moja pitanja na mjestu :P Većina tih firmi ima i custom naručene drivere, pa to baš i neće biti vjerna kopija, a ako se potrudi, možda bude još i bolja. :) :lol:
tom_hifi

PostPostao/la Master of Disaster » 12 stu 2012, 11:54

tom_hifi je napisao/la:Većina tih firmi ima i custom naručene drivere

Znači trebalo bi iz jedne takve kutije izvadit drivere; pa ih izmjeriti, pa ih onda usporediti sa onim "stock" driverima. Tada bi se moglo vidjeti dali je uopće moguće jednostavno iskopirati te kutije.
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.