Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la zika » 06 sij 2013, 20:34

Cool! Je l' mogu da ih pitam šta sam pretraživao određenog dana, da ne moram više bilježiti u svješčicu...
Gre'ota mi je da izdvojim jedan deo, mora ovako ceo...

Sve je isto, samo su uređaji drugačiji... ;)
zbotic je napisao/la:Ja mogu svaki put promjeniti IP adresu ako isključim router. Uglavnom to mogu svi koji imaju ADSL ili sličan pristup. Samo jedan detalj....
Ali samo iz veoma oskudne list-e dostupnih za vašu veznu tačku... To je kao da se zna u kojoj ste zgradi ali ne i u kom stanu... A zgrada onako omalena, nije skyscrapper...
audio kutak je napisao/la:jedina zaštita kolika-tolika je spajati se preko anonimnih servisa ili sa thor browserom, tu se potpuno mijenjaju ip adrese i nemoguće im je ući u trag
(recimo nemoguće)
Sve dok Vam ne popusti vera u tajnost onoga ko Vam obezbeđuje tajnost...
Razmislite, da li više verujete nekome ko ima toga za pregled na pretek ili nekome ko je iz hacker-ske družine... :rofl: ...
Po system-u mafia Vas najbolje čuva... :rofl: ...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Roko » 06 sij 2013, 20:53

Zika, meni isto bila prva asocijacija :thumbup:

:lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zbotic » 06 sij 2013, 20:56

U Splitu ima barem deset internet providera koji koriste manje više jednu optičku mrežu pa bi baš volio vidjeti tko bi to uskladio, a da se hijerarhijski grana. Dobro da taj sustav uopće i radi, a kamoli da netko ima pod nadzorom IP adrese.
Samo ja se prijavljujem na Internet dnevno sa najmanje 5 fizički različitih pozicija. Svaka birtija u gradu ima besplatan Wireless za svakoga tko poželi. U blizini moje firme u centru grada ima ih barem deset besplatnih i još pedeset šifriranih koje vidim iz ureda.
Zadnja izmjena: zbotic; 06 sij 2013, 21:06; ukupno mijenjano 2 put/a.
zbotic

PostPostao/la Roko » 06 sij 2013, 20:58

Khadgar2007 je napisao/la:Mene boli kifla da li me prate,ionako sam stalno kod kuće... :evil:

:lol: :lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zika » 06 sij 2013, 21:09

Khadgar2007 je napisao/la:Mene boli kifla da li me prate,ionako sam stalno kod kuće... :evil:
Da li je to onaj koji Vas prati prijavio baš tako ili si piše velike troškove...? Pitajte ga...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la micro » 06 sij 2013, 21:15

davorin je napisao/la:
zbotic je napisao/la:Ubacio sam na Facebook album sa nekim mojim samogradnjama pa ako nekoga zanima: :D

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 2ba6259568

Znači da dobili uvid u vaše samogradnje, moramo postati svojevoljni suradnici CIA-e, NSA-e i staviti svoje osobne podatke na uvid i računala njima na raspolaganje, pridruživanjem FACEBOOK mreži?

Koliko ja znam internet je poceo da radi kao mreza americke vojske i to se nije promjenilo do dan danas, niti ce se promjeniti, znaci ameri ugase nekoliko servera i nema interneta;)
micro

PostPostao/la audio kutak » 06 sij 2013, 21:24

micro je napisao/la:Koliko ja znam internet je poceo da radi kao mreza americke vojske i to se nije promjenilo do dan danas, niti ce se promjeniti, znaci ameri ugase nekoliko servera i nema interneta;)

ne, zašto? samo ti serveri ne bi bili dostupni.... nitko ti ne brani da se vežeš na neki njemački ili slovenski server....

uostalom, tko zna jel i sami ameri znaju kakvu sve špijunsku opremu imaju? ja, iskreno, ne bi volio živjeti u americi.... nije to više ona zemlja....
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la micro » 06 sij 2013, 21:31

audio kutak je napisao/la:
micro je napisao/la:Koliko ja znam internet je poceo da radi kao mreza americke vojske i to se nije promjenilo do dan danas, niti ce se promjeniti, znaci ameri ugase nekoliko servera i nema interneta;)

ne, zašto? samo ti serveri ne bi bili dostupni.... nitko ti ne brani da se vežeš na neki njemački ili slovenski server....

uostalom, tko zna jel i sami ameri znaju kakvu sve špijunsku opremu imaju? ja, iskreno, ne bi volio živjeti u americi.... nije to više ona zemlja....

Procitaj kako internet radi, bez tih 10-tak amerckih servera ili grupa servera ne moze da radi, u njima su sve adrese, princip je slican kao FAT tabela u hard disku ili vec kako se danas zove.
micro

PostPostao/la pamook » 06 sij 2013, 21:42

zika je napisao/la:

:lol: :lol: ovo mi je postavljeno kao ringtone zadnjih par godina :D

a ne bi ja bio paranoidan da oni mene ne prate :mrgreen:

prati i "snima" se sve - navike browsanja, kljucne rijeci, klikovi i grananja, sve se skuplja - naravno, ne manuelno vec automatikom, softwareski.. razni webcrawleri i servisi za koje niti ne znamo skupljaju podatke o gledanosti pojedinih reklama, statistiku, vise-manje sve... pogotovo ako "naleti" neka od kljucnih rijeci...

dovoljan ti je prizor "izbora" odabranih oglasa na recimo njuskalu ili ebay-u, slucajno su odabrani prema prethodnim preferencama klikanja i pretrazivanja...

zbotic - ako imas IP adresu (a moras imat) - sve je moguce. To sto se spajas sa nekoliko fizicki razlicitih mjesta ne znaci skoro pa nista - svaka, ali SVAKA mrezna kartica ima svoju tvornicki ukodiranu MAC adresu kojom se prijavljujes na mrezu - i osim ako nemas ovecu hrpicu prirucnih PCMCIA ethernet kartica koje bacas na jednokratnoj bazi - vidljiv si kao preko GPS-a ako zatreba...

Its a free world, jebiga :lol: :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la zika » 06 sij 2013, 21:59

pamook je napisao/la:
zika je napisao/la:

:lol: :lol: ovo mi je postavljeno kao ringtone zadnjih par godina :D

a ne bi ja bio paranoidan da oni mene ne prate :mrgreen:

prati i "snima" se sve - navike browsanja, kljucne rijeci, klikovi i grananja, sve se skuplja - naravno, ne manuelno vec automatikom, softwareski.. razni webcrawleri i servisi za koje niti ne znamo skupljaju podatke o gledanosti pojedinih reklama, statistiku, vise-manje sve... pogotovo ako "naleti" neka od kljucnih rijeci...

dovoljan ti je prizor "izbora" odabranih oglasa na recimo njuskalu ili ebay-u, slucajno su odabrani prema prethodnim preferencama klikanja i pretrazivanja...

zbotic - ako imas IP adresu (a moras imat) - sve je moguce. To sto se spajas sa nekoliko fizicki razlicitih mjesta ne znaci skoro pa nista - svaka, ali SVAKA mrezna kartica ima svoju tvornicki ukodiranu MAC adresu kojom se prijavljujes na mrezu - i osim ako nemas ovecu hrpicu prirucnih PCMCIA ethernet kartica koje bacas na jednokratnoj bazi - vidljiv si kao preko GPS-a ako zatreba...

Its a free world, jebiga :lol: :lol:
@zbotic ne menja IPaddress menjajući lokaciju... Menja je odjavljujući se, dobijajući novu (najčešće) prilikom ponovnog prijavljivanja, iz pool-a svog provider-a...
MAC address se može promeniti ka spolja... http://www.tech-faq.com/how-to-change-a ... dress.html Naravno, ne za sve i ne uvek... To šta će otići sa Vašeg računala u svet je pitanje Vašeg izbora... Može se (naj)veći deo toga izbeći...
No, sve je to deo života... To je kao što možete kompijama ostati potpuna nepoznanica... Ili, možete ih dovesti u stanje kada znaju o Vama i više od Vas... Izbor je Vaš... Ja sam odabrao da malo toga isijavam, ali se ne sekiram ako nešto, nevažno, i umakne...
Upravo prošle nedelje prevario me je NationalGeographic i napravio malu nevolju na jednoj od g-mail address-a... No, nije važno, sve je sređeno, pošta nije uzurpirana a i nema moje address-e sa pravim imenom i prezimenom, ergo, nema ni štete...
zika

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.