pamook je napisao/la:

ovo mi je postavljeno kao ringtone zadnjih par godina
a ne bi ja bio paranoidan da oni mene ne prate
prati i "snima" se sve - navike browsanja, kljucne rijeci, klikovi i grananja, sve se skuplja - naravno, ne manuelno vec automatikom, softwareski.. razni webcrawleri i servisi za koje niti ne znamo skupljaju podatke o gledanosti pojedinih reklama, statistiku, vise-manje sve... pogotovo ako "naleti" neka od kljucnih rijeci...
dovoljan ti je prizor "izbora" odabranih oglasa na recimo njuskalu ili ebay-u, slucajno su odabrani prema prethodnim preferencama klikanja i pretrazivanja...
zbotic - ako imas IP adresu (a moras imat) - sve je moguce. To sto se spajas sa nekoliko fizicki razlicitih mjesta ne znaci skoro pa nista - svaka, ali SVAKA mrezna kartica ima svoju tvornicki ukodiranu MAC adresu kojom se prijavljujes na mrezu - i osim ako nemas ovecu hrpicu prirucnih PCMCIA ethernet kartica koje bacas na jednokratnoj bazi - vidljiv si kao preko GPS-a ako zatreba...
Its a free world, jebiga

@zbotic ne menja IPaddress menjajući lokaciju... Menja je odjavljujući se, dobijajući novu (najčešće) prilikom ponovnog prijavljivanja, iz pool-a svog provider-a...
MAC address se može promeniti ka spolja...
http://www.tech-faq.com/how-to-change-a ... dress.html Naravno, ne za sve i ne uvek... To šta će otići sa Vašeg računala u svet je pitanje Vašeg izbora... Može se (naj)veći deo toga izbeći...
No, sve je to deo života... To je kao što možete kompijama ostati potpuna nepoznanica... Ili, možete ih dovesti u stanje kada znaju o Vama i više od Vas... Izbor je Vaš... Ja sam odabrao da malo toga isijavam, ali se ne sekiram ako nešto, nevažno, i umakne...
Upravo prošle nedelje prevario me je NationalGeographic i napravio malu nevolju na jednoj od g-mail address-a... No, nije važno, sve je sređeno, pošta nije uzurpirana a i nema moje address-e sa pravim imenom i prezimenom, ergo, nema ni štete...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...