Evo ča me dopalo jučer,jedna mikseta, prvi put je imam na stolu ali kvar nije bio neki velik. Lik je rekao da jednostavno ne radi,mrtva maca,ništa ne svijetli. Super odmah mi je palo na pamet da je nešto crklo u napajanju to bi čak i ja mogao popraviti.
Ja otvorim, malo pogledam napone na OPima i JFETima i vidim na fali +V koji je na -4,5V

,dok -V je na zadanih -14,5V. Znači nešto otišlo u pozitivnoj grani. Bilo malo problema oko vađenja ispravljačke pločice ali ništa posebno.Gledam ja vodove na pločici i mislim si tko je ovo čudo radio,labirint do labirinta. Uhvatio ja instrument u ruke malo popratio vodove,uštekao u struju pogledao napone na konektoru kada ono fali +15V, oki idemo dalje. Našao ja neku diodu u seriju koja bi trebala voditi tih +15V uzeo instrument u ruke i mjerim. Pipalicu na izlaz 7815 a drugu na diodu-ne pišti, dobro premjestim pipalicu sa diode na decoupling kond za +15V koji je udaljen par mm pišti, opet premjestim ne pišti...koji je đavo. Lem izgleda ok nije popucao, ništa idemo odlemiti diodu,pumpica u ruke a kada ono tamo di je dioda trebala biti zalemljena nema otočića

znači tu smo.

. Ostrugao malo laka sa voda, brika u ruke i spojio diodu na +15V. I fercera.

Red circle marks the spot, šteta ča nisam uslikao prije stavljanja brike jer kaže lik da je mikseta radila neko vrijeme pa mi nikako nije jasno kako je ostao tako čist "rez" jer više izgleda kao da otočića nije bilo ali kako bi onda ovi uspjeli staviti tinola u tvornici, uglavnom nije bitno...

- mikseta.jpg (35.51 KiB) Pogledano 6634 put/a.

- mikseta (1).jpg (51.27 KiB) Pogledano 6634 put/a.
Budući da imam na "bacanje" studijske opreme dobro je da mikseta ima i činč ulaz jer ne znam na koji đavo bi je spojio da je isprobam. Za slušalice nije bilo problema dobre stare AKGice imaju 6,3mm konektor.

- mikseta (2).jpg (54.8 KiB) Pogledano 6634 put/a.
Sve u svemu ja happy

Sada samo zašarafiti kutiju i spremno je za isporuku.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."