Mark Audio i Bepone!!!

Re: Mark Audio i Bepone!!!

PostPostao/la bepone » 17 ruj 2012, 10:04

dobro da ne cita forum (jos) :P
bepone

PostPostao/la Roko » 19 ruj 2012, 08:57

Bravo Bepo! :thumbup: Dobre proporcije i krasan graf, vjerujem da radi fino ;)

...btw, orah kombinacija otkida, kad budeš furnirao obavezno to ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zmajz » 26 lip 2013, 20:19

Zvučnjaci su kod mene još od šibenika, sviraju. Čak i radijske emisije zvuče OK, iako na radiju ni basa ni visokih. Ali, za svaku preporuku, apsolutno. Na njima treba uraditi slijedeće: dampiranje (uopće nema dampinga nikakvog. možda i netreba? Ipak ću poslušati dizajnera pa ću ih propisno dampirati). Potom, ili prije, začepiti rupe na spojevima kojih ima, na žalost i na užas. Neznam ko je radio kutije, ali nije dobro uradio. I treće, poraditi na estetici, kombinacija breze i tikovog ulja nije dobra, nikako.
Odmah potom ili paralelno ide izrada manje kutije, nisam se odlučio koju varijantu, ali onken me strašno vlječe, neznam zašto!
U šibeniku senisu prropisno čuli, ali kod mene doma sviraju nambr van! U kombinaciji sa pretpotopnim Wintonom (MOSFET 60W nominala), i čini mi se da se vole! Denon SACD plejer.
Rekao bih da su nešto najbolje što sam čuo u kućnim uvjetima, ali sa malom zadrškom, Fosteks Dallas II su mi malo izblijedili u slušnom sjećanju...
Kutije su stvarno velike, neznam zašto me to u posljednje vrijeme smeta, ali sam se valjda zaželio manjih ...
Ah, da, i dalje su Bepotovo vlasništvo, ali mi se toliko sviđaju da ću investirati u manje kutije, tek onako.
zmajz

PostPostao/la bepone » 27 lip 2013, 10:43

ojla,
1. normalno da nemaju dampinga jer ja NEMAM POJMA o dampingu :D pa sam pustio jedno godinu dana da vidin ko ce trebat
2. finis je kakav je jer sam ga radio ja :P i bitno mi je da bude gotovo! bilo je tikovo ulje pod ruku i caf gotovo. neke profesionalce za finis treba cekat mjesecima (neke i godinama) tako da sam se rjesio problema u jedno popodne.
3. za skulje - radilo se rucno i keksericom od 100 kn koja nije bila precizna - bez dobrog alata ne ide, ali ni to nije bila prepreka da se stave zvucnici u kutije!

i dalje pratin sve oko markaudija, svidja mi se otvorena rasprava i novosti konstruktora na diyaudioju bez skrivanja, grafovi, namjene, kutije prijedlozi - 100% diy, jako popularni u japanu gdje ide vecina proizvodnje, ludjacima prikljucenima na triodnih 2-5W, more se rec sto publika zahtjeva od drivera MA pokusa napraviti s vremenon
http://www.diyaudio.com/forums/markaudio/
od ostalog izasao je markaudio 10P manja i laksa membrana zavojnica motana nekom mikronskom zicom i zvucnjak je po najavama jos detaljniji pa cemo nabavit jedan par!
bepone

PostPostao/la bepone » 27 lip 2013, 11:02

slobodno zmajz napravi sa dampingon sta mislis, a za prebrusavanje, kupio sam jednu metabo vibracionu, pa moremo lako prebrusit i finisirat u jedan dan samo da se vratin nazad
bepone

Prethodna

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.