dvosistemac srednje klase?

dvosistemac srednje klase?

PostPostao/la pinco » 09 lis 2013, 17:24

Već duže vrimena se mislin upustit u izradu dvosistemskih zvučnika, di bi driveri bili neka srednja klasa, cca 50-60E po komadu. Kolko bi se iz njih moglo izvuć....
Dosta me intrigira jedan Francuski projekt sa SS Discovery driverima, visokotonac je poznati peerless hds 810921 u SS izvedbi.
Discovery mid bas reka bi prati novije trendove većega QMS.
Staviću prevedenu stranicu na Engleski.
http://translate.google.hr/translate?sl ... 83&act=url
Zanimljiv mi je još 830875 mid bas od peerlessa, sa njime ima nekolko zanimljivih projekata, sa Seas 27TDFC, 27TFFC visokotnocen. Mislin da je ipak 810921 bolji visokotonac od seasa. Ima Troels projekt sa 2,5 sa HDS + HDS driverima ali mi je to malo veći zvučnik za sobu, al ćini mi se da je dosta visoko rez. Navodno je 830875 najbolje rizat na oko 2k, ako visokotonac dozvoljava....
Nisan baš u điru diy zvučnika, pa je svaka ideja dobrodošla... Bilo bi zanimljivo vidit kolko se može zvuka dobit ako se potroši 200-250E za drivere. Da se ne ulazi u neke skupe investicije tipa SS Revelator i sl....
pinco

Re: dvosistemac srednje klase?

PostPostao/la elvis » 10 lis 2013, 16:21

Koliko god upit djelovao benigno, zapravo on to nije. Osobno nemam iskustva sa navedenim driverima, te je teško bilo što reći kako bi se to u zbilji na kraju ponašalo, no vjerujem da ne bi bitno izlazilo iz (prokletog) prosjeka koji uobičajeno daje samogradnja, bez obzira na to kakvi driveri se upotrijebili. Već je izlizano govoriti o tomu koliko je važan prostor u kojem će biti smješten taj par zvučnika, zapravo frustrira činjenica da je prostor zapravo puuuno važniji od samih kutija koje ćeš ili imaš namjeru izraditi. Ponekada ni prostor nije kritičan, kritično je kako realno sve možeš orijentirati u prostoru. Prema sjećanju, ti mogućnost za veliki "manevar" zapravo i nemaš. Koliko će se zvuk odmaknuti u pozitivnom smislu od tvojih Diamonda (dvostazne kutije za stalak ili policu, znači ista stavr u drugom pakiranju), u biti odgovor je jednostavan... vrlo vrlo malo, no i to je pod znakom upitnika... Otvoreno je pitanje da li se isplati onda ulaziti u projekt...... pa isplati, ipak smo mi DIY-eri :), ali samo zbog toga ne zbog bitnog napretka u zvuku... :).
elvis

PostPostao/la FFL » 10 lis 2013, 16:41

Malo više od 250E , ali rešenje na duže staze : Tannoy 2528
Driver iz modela Dorset, Ascot, Chester i Mayfaire

http://www.springair.de/ersatzteile/ls- ... oaxchassis
FFL

PostPostao/la yoke » 10 lis 2013, 19:15

dobro, ja se nebi trebao javljati jer i nisam bas neko mjerilo...
ali ako nemas namjeru odskociti od prosjeka onda se u samogradnju ne isplati ulaziti...
znaci trebao bi skasiti nekih 250Eura za drajvere, jos 100eura za drveni dio, recimo 50e za skretnicu...i tu si na 400e
ili 3000kn...
za tu lovu kupis male sonus fabere ;)
ne znam dali ce bolje svirati ali ce bar bolje izgledati
a ipak je sve u izgledu
:mrgreen:

ja bi na tvom mjesu bacio pogled po diyaudio.com oglasniku...svako malo netko zna ponuditi neke drajvere u pola cijene...
pa bi se onda samogradnja definitivno isplatila ;)
sad se prodaju neke seas 17...
yoke

PostPostao/la pinco » 10 lis 2013, 19:58

elvis je napisao/la:Koliko god upit djelovao benigno, zapravo on to nije. Osobno nemam iskustva sa navedenim driverima, te je teško bilo što reći kako bi se to u zbilji na kraju ponašalo, no vjerujem da ne bi bitno izlazilo iz (prokletog) prosjeka koji uobičajeno daje samogradnja, bez obzira na to kakvi driveri se upotrijebili. Već je izlizano govoriti o tomu koliko je važan prostor u kojem će biti smješten taj par zvučnika, zapravo frustrira činjenica da je prostor zapravo puuuno važniji od samih kutija koje ćeš ili imaš namjeru izraditi. Ponekada ni prostor nije kritičan, kritično je kako realno sve možeš orijentirati u prostoru. Prema sjećanju, ti mogućnost za veliki "manevar" zapravo i nemaš. Koliko će se zvuk odmaknuti u pozitivnom smislu od tvojih Diamonda (dvostazne kutije za stalak ili policu, znači ista stavr u drugom pakiranju), u biti odgovor je jednostavan... vrlo vrlo malo, no i to je pod znakom upitnika... Otvoreno je pitanje da li se isplati onda ulaziti u projekt...... pa isplati, ipak smo mi DIY-eri :), ali samo zbog toga ne zbog bitnog napretka u zvuku... :).

Naravno da se ne isplati, al ipak je ovo DIY hobi :)
Svaki put kad dođen do tebe uvik jedan novi projekt, jedan u izgradnji i 4 sastrane :mrgreen: I 95% toga ne izađe iz radionice :P
Ako ćemo gledat realno, nebi ni bilo foruma ovoga tipa, niti bi se poznavali. Kolki god je dobitak u DIY, šta se samoga produkta tiće on je ka kladionica, na kraju uvk gubiš, naravno. Al ako te to veseli zašto ne....
pinco

PostPostao/la pinco » 10 lis 2013, 20:05

yoke je napisao/la:dobro, ja se nebi trebao javljati jer i nisam bas neko mjerilo...
ali ako nemas namjeru odskociti od prosjeka onda se u samogradnju ne isplati ulaziti...
znaci trebao bi skasiti nekih 250Eura za drajvere, jos 100eura za drveni dio, recimo 50e za skretnicu...i tu si na 400e
ili 3000kn...
za tu lovu kupis male sonus fabere ;)
ne znam dali ce bolje svirati ali ce bar bolje izgledati
a ipak je sve u izgledu
:mrgreen:

ja bi na tvom mjesu bacio pogled po diyaudio.com oglasniku...svako malo netko zna ponuditi neke drajvere u pola cijene...
pa bi se onda samogradnja definitivno isplatila ;)
sad se prodaju neke seas 17...

Upucat ću se, ne, ti nisi mjerilo, tu si u pravu :D :D :D
Štače mi SF, da skuplja prašinu...........
Možemo vako slobodno ugasit forume...
Ja bi radija, ne nemoj, jel ako ne kupiš drivere od 200E kom ne isplati ti se..... Valjda je osta kakvi DIY duh.... :D
Tako san moga reć i za pojačalo, i predpojačalo. Samo A klasa u AB klasi sve zvući isto, bla bla bla.....
pinco

PostPostao/la Pao Pepeo » 10 lis 2013, 20:57

Mislim ko i ti da je samogradnja kladionica da ali u kojoj uvjek dobivaš zapravo jer i u najgorem slučaju kad nešto pogriješiš naučiš nešto iz toga a tad nisi gubitnik sigurno.I s najgorim zvučnicima ili ičim god šta sam napravio bio sam u jednu ruku zadovoljan i ponaosn...a za te pare si možeš sredit pristojnu stvar a još ako ideš po provjerenim nacrtima za određen zvučnik nečeš fulat i ovako ako se budeš počo bavit time znaj da za koju godinu češ si napravit druge :) Malo gledaj da to sve bude prilagođeno pojačalu kojeg imaš i muzici koju slušaš i to je to.Što se tiče izgleda imaš puno načina na koje možeš običnu kutiju od mediapana ili špere učinit i više nego privlačnu,pridodaj i tome da možeš napravit prilagođenu svom ukusu,interijeru sobe i samoj muzici koju voliš...
Svakoko navijam za diy a vidim da i ti,samo naprijed
Pao Pepeo

PostPostao/la yoke » 10 lis 2013, 21:04

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
eto vidis, ne mos rec da ti nisam pomogao :twisted:

cini mi se da je na audiofilu bila neka tema, zvucnog naziva, nas zvucnik...ako se ne varam u piatnju su bili neki ''jeftiniji drajveri''

ali na kraju krajeva, zasto se uopce mislis...
ja bi na tvom mjestu to narucio...daske na mjeru ti mogu izrezai u baumaxa...cak ti i rupe mogu izbuzati...
ti samo to poljepis i za dva dana imas zvucnike :D

ako se odlucis, posalji mi mjere a ja cu skoknuti do baumaxa, naruciti i dobaciti sve to do tebe ;)
yoke

PostPostao/la pinco » 10 lis 2013, 21:13

yoke je napisao/la::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
eto vidis, ne mos rec da ti nisam pomogao :twisted:

cini mi se da je na audiofilu bila neka tema, zvucnog naziva, nas zvucnik...ako se ne varam u piatnju su bili neki ''jeftiniji drajveri''

ali na kraju krajeva, zasto se uopce mislis...
ja bi na tvom mjestu to narucio...daske na mjeru ti mogu izrezai u baumaxa...cak ti i rupe mogu izbuzati...
ti samo to poljepis i za dva dana imas zvucnike :D

ako se odlucis, posalji mi mjere a ja cu skoknuti do baumaxa, naruciti i dobaciti sve to do tebe ;)

Lako je tebi, ti si lak na okidaću :D
Tema je na Audiofilu neslavno završila, išlo se tada na dostupne drivere u HR, tipa monacor itd. Sad se situacija okad smo u EU prominila, sad moš birat i za iste pare 2 klase bolje drivere... Ustvari zašto ja tebi to govrin, ti si otvorija sezonu u EU, hihihiihihiihihih.
Šta se tiće projekta, iman još jedan u vidu sa HDS mid bas, pa se mislin.
Kako ti se pokaza onaj sa SB midbas? Ti uvik ideš na top klasu :D
pinco

PostPostao/la yoke » 10 lis 2013, 21:19

nazalost, slab sam s vremenom, tako da ga nisam puno slusao...jos nisu usvirani...ali nisam bas zadovoljan rezultatom...
u zadnje vrijeme vise slusam scanspeak...

evo tijedan kit za 2200kn (ako jos nisu skuzili da smo u EU) :mrgreen:
http://www.rabu-acoustics.dk/index.php? ... uct_id=296
Zadnja izmjena: yoke; 10 lis 2013, 21:26; ukupno mijenjano 1 put/a.
yoke

Sljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.