Stvarno zanimljivo stivo.Na recenzije onih bijelih horni nisam naletio i u njima se prica kako za dobivanje tog krajnjeg rezultata bilo potrebno napravit puno probnih horni razlicitih parametara.Znaci da su rađeni razliciti kalupi za svaku od tih proba a to nije bilo sigurno ni brzo ni jeftino sto malo i opravdava njihovu veliku cijenu.Jos nesto o njima,primjerice posto proizviđac navodi kolko su teske mogu vam rec da za njihovu izradu ide otprilike nekih 1000e materiala (staklene vune + smole) ne vise,pa tu idu zvucnici i farba.
Citajuci malo i o ovim drvenim da se skuzit kako su lukavo dizajnirane tako da se moze na relativno lak nacin igrat s volumenom rezonantnog prostora i obliku usta horne tako da se ih kasnije ljepo nastima.Ja sam i svjesan kako je prosto nemoguce iz prve napravit odlican zvucnik pogotovo ako se ga radi po svojim proracunima,dizajnu i vizijama zato smatram ovo moje kao prvi korak ka jednom dobrom.Ali siguran sam da ce iz njih izac pristojan zvuk za moje jos ne pretjerano zahtjevne usi
O tome kako bi bilo pametno napravit neke probe prije farbanja sam razmisljo jos tokom debljanja horni ali u zivo djeluju stvarno cvrsto zato sam iso ovim putem.Na njihovo finisiranje sam izgubio tolko vremena da se ih moze smatrat ko vec ofarbane a za rad sa stakloplastikom trebalo bi se cekat proljece da malo zatopli.
Ipak sam predvidio bude li za tim potrebe da pricvstim zadnji dio kugle i hornu jednom vidom.Između njih bi trebalo doc od 5 do 10 mm prostora di bi stavio neki plasticni prsten ili nesto i to spojio sto bi mi dalo vecu cvrstocu i manje rezonanse tog djela horne.Taj zahvat gotovo da se nebi ni primjetio a sigurno bi pomogo ugl budem vidio