Fostex horne

Re: Fostex horne

PostPostao/la zbotic » 30 pro 2013, 13:09

Fenomenalno!
zbotic

PostPostao/la elvis » 30 pro 2013, 13:44

Što reći nego Respect !!! Jedini ozbiljan diy projekt na našoj diy sceni ove godine. Jednog dana bi to volio poslušati !!
Pozz
e
elvis

PostPostao/la Pao Pepeo » 31 pro 2013, 15:55

Fala dečki i fala zbotic na odličnom linku,budem ga detaljno proštudiro kad prođu ovi mamurluci tipični za ovo doba godine.Ove zvučnike naravno da če moč poslušat ko god hoče kad se završe,znam da nisam usput nikome ali ako se netko kojim slučajem nađe u Puli i ima malo slobodnog vremena svakako nek se javi.Dapače bit če mi jako drago čut koje tuđe mišljenje o tome kako sviraju jer sam svjesan toga da ja nikad neču moč bit pretjerano realan.Moram reč da neke zvučne probe sam več imo(jednostavno moro sam :D ) s nekom improviziranom kutijom,radiom i diskmenom kao izvorom zvuka ugl nešto pre smiješno niti da bi vam pokazivo ali mi se jako jako svidilo ono što sam čuo!!! nekih 3 sata slušanja mi je proletilo u trenu...
Imam jedno pitanjce za vas (posljednje ove godine obečavam) vrijeme mi je da si nađem neke konektore,naravno prelisto sam sve što ebay nudi ali me zanima di bi još mogo pogledat-naručit takvo što.Nebi koristio bananice več one viljuškaste konektore,i stijenka kugle mi je nekih 22mm tako da bi trebale imat i duži navoj isto.
Unaprijed zahvaljujem pozz
Pao Pepeo

PostPostao/la bepone » 02 sij 2014, 15:03

nevjerojatno!! :hail: :hail:
bepone

PostPostao/la ziki » 03 sij 2014, 01:14

Stvarno fenomenalno. Svaka čast.
ziki

PostPostao/la Mate » 04 sij 2014, 16:29

Pao Pepeo je napisao/la:...
Imam jedno pitanjce za vas (posljednje ove godine obečavam) vrijeme mi je da si nađem neke konektore,naravno prelisto sam sve što ebay nudi ali me zanima di bi još mogo pogledat-naručit takvo što.Nebi koristio bananice več one viljuškaste konektore,i stijenka kugle mi je nekih 22mm tako da bi trebale imat i duži navoj isto.
Unaprijed zahvaljujem pozz

Ovo bi ti moglo pokvariti estetiku. Spajanjem žica na kuglu , iste će se vidjeti jer idu preko i između i oko trublja.
Pada mi na pamet ona tvoja skica spajanja kugle i trube radi vibracija. Onaj vijak neka bude cijev kroz koju će proći kabel i isti se spoji na stezaljke na leđima velike trube. Cijev je po provlačenju kabela zabrtvi silikonom. Na taj način buksne i kabel su posve iza trube i ne vide se.
Druga opcija je provući kabel kroz grlo , pa kroz cijelu trubu do neke pozicije straga gdje će biti stezaljke. Kabel bi u tom slučaju trebalo omotati slojem spužve da ne dira unutrašnju površinu i tako stvara zvukove.
Banana buksne su obično građene da primaju bananu i viljušku ili okrugli vodič u radijalnu rupu pa se sve stegne kapom buksne. Međutim ako se ne nađu mehanički kvalitetne izvedbe, to zatezanje nije pouzdano. Sve je previše tvrdo pa se lako olabavi. Ako su buksne s patentom opruge , pritisneš utakneš i pustiš to je bolje rješenje.
Mate

PostPostao/la Pao Pepeo » 04 sij 2014, 19:06

Onaj vijak na dnu kugle nije još baš definitivan,probat ču ga izbječ ako to bude bilo moguče tako da držim stvari što jednostavnije moguče.Da se ih hoče sakrit najbolji bi način bio provuč kablove kroz nosač kugle i horne i postavit konektore negdje na dno konstrukcije,on bi trebo bit izrađen iz cijevi od 17mm samo bi se trebalo izmislit neki šuplji vijak kojm bi se kugla pričvrstila.
Ja sam namjerno odlučio stavit konektore na kuglu jer kako sigurno znate več dugo vremena kablovi se ne sakrivaju več pokazaju smatrajući ih sastavnim djelom hi-fi sustava.Tako mislim da če put audio signala bit smajen,neče bit straha da signal pobere kakve smetnje dok kablovi teku zvučnikom a i da se lakše skuži da je to zvučnk a ne nešto drugo :)
Konektore bi postavio s prednje unutarnje strane kugla na 45 stupnjeva dole,tako bi kablovi padali iza unutarnjeg ruba usta horne.To sve u teorij...njih budem posljednje montiro kad oko kaže di.Na ebay-u sam naletio ove,takav neki tip bi koristio i to što kažete na njih se može stavit i bananice i viljuške.
http://www.ebay.com/itm/4pcs-Gold-Plate ... 1743wt_981
Ali imam još vremena tako da mi nije ne neka sila..
Pao Pepeo

PostPostao/la Roko » 04 sij 2014, 21:48

Nemoj žuriti sa konektorima, dobro ti Mate kaže, bilo bi nekako šteta sad nagrditi ovako fini projekt. Ja bih, recimo, na tvom mjestu razmislio dobro trebaju li tu uopće konektori? Taj projekt ionako radiš za svoj gušt i možeš slobodno odmah složiti (zalemiti) žice koje ti pašu unutra, provući ih kroz nosače i protegnuti do budućeg pojačala (koje će, naravno, biti neki fini diy-SET :D ), apsolutno bez ikakvih konektora. Meni su se konektori (i banane i vilice i terminali) dosad pokazali samo kao smetnja signalu, jer tu ionako ima previše (bespotrebnih) kontaktnih otpora. Dakle, upotrijebiš običnu golu žicu, koju ćeš samo stegnuti u terminale konektora na pojačalu (bez vilica ili banana, jednostavno samo stegnuti), a sa druge strane zalemiti na drajver i stvar riješena.
Nešto slično imam ja doma, s tim da sam ja upotrijebio srebrenu žicu u teflonskom bužiru, promjera cca 1mm i duljine 2,5m. Takvu žicu možeš potražiti kod zlatara, naručiti u Zg u "rafineriji plemenitih kovina" ili kupiti na eBayu. Teflonskih bužira također imaš na eBayu.

Čak i ova promjera 0.8mm će biti skroz ok do cca 3m duljine (a više ti vjerojatno i neće trebat).
Ovdje je 10m, (a to ti je sasvim dosta, 4 vodiča x 2,5m) cca 420kn. ;)
Ili recimo, ove srebrene trakice bi bile odlične. ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Pao Pepeo » 05 sij 2014, 15:37

Dobro štivo o kablovima s audiofila tnx,taman za jedan kišni dan ko danas.Ideja o ne korištenju konektora pošto ove horne če bit kod mene je sigurno bolja,ali ipak ću ih negdje stavit više radi toga jer sam si tako nešt zamislio od početka pa znate ono...a i izgledat će više kao neke horne izašle iz kakvog dučana a ne iz moje garaže :D ali se ne žurim ne samo malo mislim na glas,imam ja tu još posla dok dođe vrijeme za njihovu montažu.
Ja nažalost neču moč jako udaljit ove horne jednu od druge (niš od pozornice znam) tako da utjecaj kabla bit če jako mali,znam da i mene srebro jednog dana čeka ali trenutno moji prohtjevi nisu tolko visoki tako da ovi vulgaris bakreni koje imam će bit taman.
(mislim da nađem komad srebra na ulici sad sigurno bi ga išo prodat :D :D ) ali interesantne su one srebrne trakice s ebay-a a pogotovo to kako ih rade šuplje radi skin efekta!! nisam znao da takvo što postoji.

Roko je napisao/la: (koje će, naravno, biti neki fini diy-SET ),

Ko se sječa mojih početničkih muka iz cijevne tehnike možda se sjekti da sam se tad malo gubio,znao sam da hoču cijevi ali nisam znao koje,tipologiju pojačala,potrebne W-te jer nisam mislio si napavit ovaj projektić koj mi je u glavi bio dugo vrenena.
Ko mnogi od vas znam sad da ništa više od neke dobre trijode u SE spoju s ne više od 10W mi neče bit potrebno za dobru suradnju s ovim zvučnicima.To če bit projekt za neku drugu zimu gdje ču trebat puno više pomoći od vas forumaša koji ste za to doktori jer mi struja nije baš struka ali jedva čekam jer me cijevna tehnika silno interesira,ali otom potom...
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » 05 sij 2014, 16:28

Evo skice kako bi to trebalo ličit u paru i na udaljenosti kojoj će bit kad se smjeste u dnevni,udaljenos između drivera je neki 1,2m...ali se smatram sretnim da imam i tolko mjesta.Strelica pokazuje otprilike di če doč konektori.
Privitak/ci
IMG_0032.JPG
IMG_0032.JPG (43.34 KiB) Pogledano 6668 put/a.
Pao Pepeo

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.