zmajz je napisao/la:OK, idem kopati po škatuljama i tražit praznu kutiju od šibica. Da si rekao prazan upaljač ili kutiju od pljuga, bilo bi lakše. Idem tražiti grafit.
Roko je napisao/la:I to prilično čisto, rekao bih...za snimak ovako sa mobitela i više nego dobro...a tek procvrkutalo, što će tek bit kad se malko sredi
![]()
![]()
...eh Elvise, Elvise...bojim se da ti više nema natrag na klasične kalote![]()
Mate je napisao/la:Čestitke![]()
Možda bi s vremenom trebalo ipak napraviti malo matematike na tom kondezatoru. Nešto sa količina naboja, napon, Ev sila, probojni napon, ... nešto.....
Što se tiče glasnoće, tu imamo i nešto manju površinu od predviđene pa i to treba uzesti u obzir.
Kad je riječ o grafitu, kakav bi bio toner iz laserskog printera? Znam da ga 'vata magnet ali ne znam kolika je vodljivost.
zmajz je napisao/la:Toner mi nije pao na pamet, trebalo bi isprobati. Bitno je da gotova folija bude poluprovodna, da na mjerenju el. otpora bude bar 50Moma na udaljenosi 2/3cm mjernih točaka.
Nisam skužio kako je probni uzorak spojen, trebalo bi ići preko visokopropusnog filtera, možda previše energije ide u nižim frekvencijama. Udaljenost stator/folija je premala za bas područje.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.