Nakon što su svi prsteni uspješno zaljepljeni sljedilo je njihovo slaganje u sendviće.Kao što sam bio rekao kuglu radim tako de je odvojim u dva dijela,pestenovi 1,2,3 u jedanu a 4,5,6 i 7 ljepim u drugu polovicu.Prstenove prije nego sljepim jedne s drugim malo izravnam na brusilicu tako da površina koja se ljepi bude ravna i njihov spoj odmah postane ljepši.Tokom ljepljenja također je važno da svaki prsten bude zaokrenut za 15 stupnjeva u odnosu na drugi i da oni ne budu excentrično postavljeni,a iz tog razloga tokom ljepljenja stavljam male čavliće s unutarne strane kugla koji drže prstenove pravilno postavljene dok se ljepilo ne osuši.Te iste čavliće kasnije maknem.
Kada su komadi gotovi hvatam ih u tokarski na način da ih vijcima pričvrstim na jednu ploču debele šperploče koja je dalje drugim vijcima ulovljena na jednu željeznu flanđu (prirubnicu cijevi od 2 cola koja se vidi na prvoj slici)a nju stisnem u glavu.Vijci u izradak su smješteni u drvo koje će se kasnije odstraniti tako da neču imat nikakvih rupica po površini kugle.Na taj način inače hvatam sve veče ili složenije komade koje amerikaner nemože uhvatit.
Unutarnja obrada kugla uz pomoć kartonske šablone kao vodilje nije komplicirana,zapravo samo tokarenje je najlakši dio izrade a najviše vremena sam izgubio na izradu komada za tokarit,njihovo centriranje,hvatanje,naknadno ljepljenje itd.
Unutarnja površina je glatka jer na nju kasnije ide damping,a nisam je dotjerivo jer za tim nema potrebe a vansku ću več ljepše morat obradit.
Bilo bi lijepo da se tu malo experimentiralo s raznim vrstama unutarnje površine,oblikom i volumenom samog rezonantnog prostora tako da se nađe naj idealnijeg partnera za te moje trube ali trenutno ću ovako napravit.Jednog dana se možda pozabavim time da si napravim koju probnu kuglu ili nešto od mediapana (koj mi je ekonomičnij i lakši za radit nego hrast) ali trenutno neču.
Sad kad su mi polovice izunutra obrađene ljepim ih zajedno i onda mi preostaje vanjsko tokarenje i bušenje rupe di ulazi horna.
Nadam se kiši za vikend