BEHRINGER ULTRADRIVE PRO DCX2496
O ovom uređaju sam zadnjih godina čitao zbilja puno, ali nikada ima priliku raditi sa istim, no eto došao je i taj dan

. Ovo je jedan od rijetkih profi audio uređaja koji se uvukao u hifi svijet i kako stoje stvari ne misli se se tako brzo predati. Na netu se može pronaći puno toga u smislu audiofilskog upgradea ove digitalne skretnice, često te nadogradnje premašuju i samu cijenu novog uređaja, a ponekada i višestruko. Ja sam sinoć izdvojio jedno dva sata, iz početka uređaj je iznimno zabavan, vrlo brzo se skuži da nudi doslovno bezbroj mogućnosti, nestrpljenje da se spoji isti u sustav postaje veliko. Polemio sam prilagodne kablove, kanal 2 i 5 sam definirao kao mid, ali sam razvukao frekvenciju od 200 Hz do 20kHz. Praktično sam napravio dvostaznu skretnicu (bas + mid/hi). Zadana vrijednost za početak bila je potpuno linearna. Sve je naravno proradilo iz prve, zvuk esl-a bio e potpuno jednak kao i kada skrentnica nije bila na putu signala. Usudio bi se reći da je behringerova digitalija prilično neutralna, ja zbilja ne kužim čemu sve te puste nadogradnje koje rade ljudi, al ajde, vjerojatno ima nekog smisla, trebalo bi čuti i jednu i drugu varijantu pa onda suditi. Nakon što sam se uvjerio da sve šljaka krenulo je igranje, a najviše sa EQ stupnjem. E sada se priča promijenila, uspio sam izluditi sam sebe u 15 minuta. Mogućnosti je bezbroj, savakih par minuta sam ustajao i nešto promijenio i onda opet slušao i tako dva sata bez prestanka. Na kraju više nisam znao ni gdje sam ni šta sam, ni što je bolje ni što je gore. Prvo sam naravno peglao pik na 5000, zvuk se na očigled mijenja, no uvjek na očekivan način, velim za izluditi

. U biti bilo bi idealno skretnicu držati u krilu dok slušaš glazbu i onda pomalo korak po korak namještati, ili staviti laptop u krilo, mijenjati postavke na njemu, no onda imaš sinkronizaciju, tj. korak viška. U svakom slučaju, bez obzira na to što sam sinoć sam sebe uspio izluditi sa bezbroj postavki, mišljenja sam da je ovaj behringer ako se čovjek bavi diy-om zvučnika "Must Have". To je prava mala upravljačka zvijer, nema što se ne može naštimati. Kada vidiš što sve možeš napraviti sa tim uređajem, nastaviti DIY bez njega čini se potpuno besmisleno, od prilike jednako besmisleno kao i raditi tj. servisirati lampaše bez tube testera. Iskrena preporuka svima koji se bave DIY zvučnicima, istina je da uređaj traži više pojačala, no danas to bar nije problem.
Toliko za sada sa prvim impresijama sa Behringerovom dig. skretnicom. Na ovu temu će biti sigurno još dosta teksta.