Imam i ja nekakva iskustva sa tom folijom, naime prošle godine, baš u ovo vrijeme Davorin mi je donio jednu rolu, nerastezljiva plastika, ne znamo što je, nanesen
lagani sivkasti premaz. Sa njegovim teraommetrom nismo mogli izmjeriti nikakav otpor, razvukli smo je, no zvuk nije izlazio. Lagano sam taj navodno metalizirani sloj
premazao sa UDP-om, i sve je proradilo. Problem te folje koju mi donio davorin je bila njezina debljina, u odnosu na 6u mylar to je izgledalo kao sajla za vuču automobila. No zanimljivo je to da je baš ta folija kada sam je natjerao da proradi sa UDP-om davala onako na prvu vrlo ugodni visokotonski spektar, pa se to pozitivno naslanja na tvoju ideju kako bi se te folije mogle koristiti u nekim varijacijama na temu kada su visokotoci u pitanju tj. u ESK-ima sa visokovodljivim membranama.
Inače ako se en varam, na netu ima jedan lik koji proizvodi proizvodi ESL-e sa sličnom membranama... nekakve full metalizirane folije, čak ih i prodaje, a i kod rastezanja folije nije napravio nikakvu nauku... mislim da su to ovi ESL-i ali sada ne mogu naći link, negdje je dobro poslikao sve faze izrade, možda na diyaudio.com
Ma sve treba probati, teorija i pretpostavke su jedno, zbilja ponekada sasvim drugo...