Odluka pala da sastavim nekakvo kućište za DAC koji se spominjao u prethodnim postiovima. Nekako nisam fan malenih kućišta, mada moram priznati da super izgledaju, kako na slikama tako i uživo. Ja volim biri komotan, biti će praznog prostora, al nema veze, u radionici na policama ionako ima mjesta. Kućište je na kraju ispako 43x29 cm, a ako stavim drvce sa sttrane, otići će i malo više. Cilj je bio složiti kućište od maks stotinjak kuna aluminija, i tako nekako i bijaše. Kada bi se vagalo i manje je od toga (al je oko 40 kuna kil), ali L profili su eloksirani, pa je cijena istih malo veća no zbilja ništa kritično. Glavni dijelovi su bočnice od priličnih 5x5 cm, služe za davanje čvrstoće čitavom kućištu i pravilne geometrije, a za prednju i zadnju sam iskoristio L profile 2,5 x 2,5 cm, te za zadnje 2,5 x 1,5 cm. Dno će biti također aluminijsko, a za poklopac još dvojim, možda i staklo, da se vide lampice na DAC-u da ih ne izvlačim sve na prednju stranu... Na prednjoj strani sam ostavio prorez kako bi u perspektivi lakše dodavao bitnu signalizaciju ( a i onu šminkersku tj. beskorisnu

)
Evo kako je izgledao početak... prvo rad na bočnicama i "čepovima". Alu profil za čepove širine je 4,6 cm i u djelić milimetra ulazi u cjevasti profil 5x5 cm.

- 01-IMG_4072.JPG (66.95 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Zatvorene bočnice

- 02-IMG_4073.JPG (47.75 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Točkalo... bez njega je nemoguće precizno izbušiti rupu u aluminiju u smisli točnog mjesta.

- 03-IMG_4074.JPG (53.45 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Šmekersko seljačke nožice, al takav sam..

- 04-IMG_4075.JPG (57.41 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Vrlo važne rupe na čelu, iste su nosači prednjih i zadnjih L profila

- 06-IMG_4080.JPG (42.6 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Naglavačke..

- 07-IMG_4081.JPG (61.89 KiB) Pogledano 8922 put/a.
Slijede slike druge faze...