Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Mate » 29 pro 2014, 09:56

Kad već koristiš aluminij, ajde kod nekog od ovih Alu-otvor-majstora, sigurno ćeš među njihovim restovima pronaći "U" profil ili drugo što ti srce želi i od toga se da napraviti čvrsti okvir bez toliko trošenja prostora.
Mate

PostPostao/la elvis » 29 pro 2014, 10:33

Mate je napisao/la:za ono staklo s vrha stranice, moglo bi se nešto poduzesti po tom pitanju. Osim glazbenih oblika ima i npr:
slika ili slika

A za staklo kao poklopac, palo mi je napamet staklo koje se nekad koristilo za zaštiti od "zračenja" 14" monitora. Zatamnjeno je i izgleda cool.
Mogu ti poslati jedan komad s nekom od ovih iznad :lol:

Prekrasno izgledaju ove dame... he he he he, sprermne za konzumaciju :)

Staklo od 14" monitora je cool, no bojim se da dimenzijama to ne bi bilo dovoljno. Moram izmjeriti koje su točne dimenzije, a tu je i ptoblem bušenja rupa u staklu u DIY izvedbi ... ajme...
elvis

PostPostao/la elvis » 29 pro 2014, 10:53

Mate je napisao/la:Kad već koristiš aluminij, ajde kod nekog od ovih Alu-otvor-majstora, sigurno ćeš među njihovim restovima pronaći "U" profil ili drugo što ti srce želi i od toga se da napraviti čvrsti okvir bez toliko trošenja prostora.

Kada je DAC u pitanju tu je i previše prostora, imam korisnu površinu 33 x 28 cm, tu bi mogao smjestiti i krupnije "zvjerke". Istina je da cjevasti profili zauzimaju prostor, u ovom slučaju čak 23%, no sa druge strane dobio sam iznimnu čvrstoću okvira. Taj prostor se može koristiti za provlačenje naponskih kablova (220V na prekidač na prednjoj ploči) ili kablova od ulaznih chincheva do selektora ako bi se selektor ulaza montirao na prednju ploču, zapravo ima niz mogućih upotrebnih mogućnosti, a konstrukcijki olakšava priču maksimalno. Kada završim kućište vidjeti ćeš i zašto.
Eventualno se može koristiti uži cjevasti profil, no tada se gubi na geometrijskoj postojanosti, no nakon montaže dna ta postojanost se ponovno vraća. Momentalno posjedujem i cjevaste profile 6x4cm i 5x10cm, a ovaj drugo navedeni je čak i eloksiran, te vjerujem da će ići za ala MBL 6010 line premap kućište koje uskoro počinjem izrađivati... uhvatila me ta faza kućišta he he he he... a ovih "daska" uradaka mi je već preko glave, bio je red da se počne kutijati. U biti najbolje bi bilo kupiti gotovo kućište, kinezi to rade predobro, no ubi brate shipping cijena, prođe te volja čim pročitaš ukupne troškove, a kada se sjetiš smaranja sa carinom odluka je logična, tj. mora biti u diy aranžmanu.... :) (no ni DIY na žalost nije besplatan)
elvis

PostPostao/la Mate » 29 pro 2014, 12:47

Evo kako to kod mene izgleda. Također jedan DAC (iz Lampizator vremena) (Tek kad sam "razvio" slike vidim da je macro mode ubio dubinsku oštrinu. Ne da mi se ponovo na buru gore da ponovim slikanje)
Ovdje se na slici vidi i primjena profila alu otvora. (ima i pravokutnih cijevi koje ovdje nisu primjenjene).
Da izbjegnem bušenje staklo sam priljepio čičak tehnikom.
Može se sve to puno bolje napraviti, dakako.
DSCF8999-m.JPG
DSCF8999-m.JPG (45.35 KiB) Pogledano 9114 put/a.

DSCF9002_1.JPG
DSCF9002_1.JPG (82.88 KiB) Pogledano 9114 put/a.

DSCF9003_1.JPG
DSCF9003_1.JPG (59.56 KiB) Pogledano 9114 put/a.
Mate

PostPostao/la Mate » 29 pro 2014, 13:05

Staklo od 14" monitora je cool, no bojim se da dimenzijama to ne bi bilo dovoljno. Moram izmjeriti koje su točne dimenzije, a tu je i ptoblem bušenja rupa u staklu u DIY izvedbi ... ajme...

Stakla su 30x23 cm
Mate

PostPostao/la elvis » 29 pro 2014, 13:50

Staklo ima točnu boju koja mi se sviđa, no maleno je. Sviđa mi se i fora sa čičkom... :)

Što se tiče Alu U profila, Davorinu sam rezao iste pod 45 stupnjeva i spoj je bio više nego dobar, no nije se uklapalo u moje viđenje kućišta, ali za lampadine kao okvir je bilo OK. Što se tiče alu U profila, u Zadru se ne mogu nabaviti eloksirani, već samo običan Al, a i želim imati procjep na prednjoj strani, pa samim tim mi se ova fora sa L profilima više uklapala u ideju konačnog izgleda kutije. Svaka slijedeća biti će pametnije konstruirana... umjesto cijevastog profila na bokovima se mogu koristiti razni drveni punti, vidio sam neke zgodne u bauhausu, izvrsni su za ovu namjenu. Drvo je neko egzotično, samo se lakira i to je to, a naprijed i nazad moćni AL L profili, dakako eloksirani. Problem je što je greda od 3 metra i košta 300 kuna ... nema džabe ni u stare babe. :) Profil je odokativno 10 x 4 cm. Ostaviš da viri oko 1,5 cm sa strane i to je to. Jednim udarcem dvije muhe. Greda bi bila dovoljna za 4 do 5 kućišta, ovisno o dubini koju želiš. Možda nešto napravim sa tim, vidjeti ću.
elvis

PostPostao/la elvis » 25 vel 2015, 22:47

Uzeo dan pauze od BatoMM-a da se malo razbistre ideje kako sve skutijati na nekakvu privremenu platformu koja bi se mogla nadograditi na konačno kućište ako mi se amp svidi. Za to vrijeme odlučih skutijati line preamp ala MBL 6010 bazirnanom na Audio Device 797 opampima. Ovaj put prekidač power 0n/off bi stavio na prednju stranu ali bi volio da je rotacijski. Trebao bi biti normalnih dimenzija (slično kao pot, da prekida 220V i to fazu i nulu. znači dupli prekidač. Kada pogledam na netu ili dobijem niskonaponske ili industrijske verzije. Ako netko ima nekakav info gdje bi se ovo moglo nabaviti bilo bi mi korisno. Ako neko ima viška jedan komad... još bolje :)

Evo nakon pilanja alu profila kao će to od prilike izgledati. Slično kao dac ali puno "deblje". Sutra ću dobiti na dar i bočne daske, pa će to puno bolje izgledati (bar se nadam). Na prednjoj strani planiram nekakav kič, ipak je Der Volverstarker usprkos svojih 29K eura vizualno poprilično kičast, pa moram bar taj dio koliko toliko pratiti he he he , no za sada je to još u fazi razrade :)
Privitak/ci
fotografija (5).JPG
fotografija (5).JPG (92.29 KiB) Pogledano 8823 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 26 vel 2015, 17:06

Samo blitz news iz laba, stigli drveni bokovi, veliko hvala Ninu. Sada kućište dobiva obrise konačnog izgleda i dimenzija. Na oko poprilična, no liepo ću ja nju popuniti, bez brige :)

fotografija 3 (7).JPG
fotografija 3 (7).JPG (116.56 KiB) Pogledano 8691 put/a.

Ono što je meni osobno također bitno je to da sam u vlastitoj "ne baci" ladici pronašao rotacijki prekidač veličine pota, za 250V i ktomu dupli. Ne mogu vjerovati. Ovaj detalj malo mijenja konačni izgled prednje strane. Kako bude išao projet kućišta biti će sve jasnije kako sam zamislio taj kič :)

fotografija 4 (6).JPG
fotografija 4 (6).JPG (90.4 KiB) Pogledano 8691 put/a.

Sada slijedi spajanje svih tih sastavnica. Bočnice će biti crne, ne bitno zaobljenje, samo lagano prebrušeno i malo skinuti oštri rubovi.

Na zadnjoj stranici će biti:
4 ulaza ...
2 izlaza ,,,
znači treba bi 12 chincheva, Ne troše mi se prevelike pare na to, no ići će ovi:
http://www.ebay.com/itm/8-Silver-Plated-Phono-Sockets-Panel-Mount-RCA-Chassis-Connectors-PHOSOC02-/151034820145?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item232a607631
Os ostalog Euro 220V i eventualno još jedan izlaz za 12V. Na power trafu imam neke napone viška, a sa ovim naponom bi mogao paliti buduće mono blokove ili aktivirati neku udaljenu letvu sa utičnicama, relejska priča, jednostavno a korisno. Nije problem izvući, pa ako mi se bude dalo tako će i biti.

Selektro ulaza će biti DACT-ov (bar rako izgleda he he he). Volume pot ostaje Alps plavi 10K, Srećom znam da nije kineska kopija, pa velim kako će biti dovoljan. Razmišljam još o balance funkciji, no na pola pola sam... ide mi na živce a znam koliko može biti korisna... a ne znam vidjeti ću.

Toliko za sada na ovu temu, vraćam se na BatoMM :)
elvis

PostPostao/la elvis » 27 vel 2015, 22:38

Uhvatio jedno uru vremena večeras i posložio kućište. Je da se radi o teškoj "roh bau" fazi, no osnovna ideja se može vidjeti. Uglavnom već viđeno na DAC kućčištu, no ovo je točno duplo više tj. DAC je 5,3 cm a ovaj preamp biti će 10,6 cm. L profili su od 3 mm jer se ne smiju savijati prilikom umetanja i vađenja jackova. Sa ljeva prekidač on/off, pot pa preklopnik ulaza. Svi že biti na osovini što bliđže zadnjoj stranici preampa. Knobove još tražim, ono što mi se sviđa je 20 dolara komad, tako da nisam pametan. Ono "ogledalce" iza knobova su zapravo diskovi iz krepanih malih hard diskova. Nišra se ne baca, sve treba staviti u reciklažu :). Prorez će biti prekriven bijelim plexijem, iza vjerojatno po koja ledica, čak bi mogao odraditi i led signalizaciju odabranog kanala jer je preklopnik ima tri pola, vidjeti ću, nije mi napeto za sada. RCA konektroi su naručeni, treba se sada strpiti da to i stigne, no ima tu dosta posla prije ugradnje chincheva, mada kada sve zbrojim ovakav način izrade kućišta je vrlo brz u realizaciji.

Evo kako bi to moglo izgledati, sa eventualno malo lijepšim knobovima...

fotografija 1 (10).JPG
fotografija 1 (10).JPG (106.37 KiB) Pogledano 8553 put/a.

fotografija 2 (11).JPG
fotografija 2 (11).JPG (108.48 KiB) Pogledano 8553 put/a.

fotografija 3 (10).JPG
fotografija 3 (10).JPG (109.43 KiB) Pogledano 8553 put/a.

Od knobova tražim nešto ovako

48x22mm 1/4 6.35mm Aluminum Amplifier System CONTROL KNOB

kvaka je da su što veći, ovaj je 5 cm i 1 dolara, a ima ih i u crnoj berziji, i to igra.

knob alternativa 1.png
knob alternativa 1.png (179.65 KiB) Pogledano 8553 put/a.

ili ovo...
48*26mm Solid Aluminum Turntable CD Amplifier 6mm
16 usd... ali mi je boja malo čudna, no dimenzija izvrsna..

knob alter 2.png
knob alter 2.png (181.23 KiB) Pogledano 8553 put/a.

Eto toliko za sada... :)
elvis

PostPostao/la Roko » 28 vel 2015, 14:06

elvis je napisao/la:
Evo kako bi to moglo izgledati, sa eventualno malo lijepšim knobovima...

:)

ma nisu loši ti knobovi na slikama, dapače, baš su fora, mislim da bi pogriješio sa jednobojnim knobovima
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.