Danas sam se malo igrao sa ovim zaobljenim koji ste čuli na videu, stavio neko staro pojačalo od kučnog kina koje je dosta jače od one linije, zvuk se malo popravio ali sam primjetio da probija na više mjesta kako pojačam snagu, očito da ova boja kojom smo farbali statore ne valja. pokušali smo smanjiti napon na stepupu ali tako se smanjuje snaga ali i dinamika zvuka. Zaključak: izolacija statora je isto jaaako bitan faktor za izradu ESLa.
Shvatio sam i da je kod zakrivljenih statora jako teško napraviti da se predni stator i stražnji stator perfektno priljube, trebat če tu još dosta mozganja i izmisljanja načina kako to usavršiti... Gledajuči videa MLa to sve nekako izgleda jednostavnije ali pretpostavljam da imaju malo bolju tehnologiju od nas, makar gledajuči njihove statore tj njihove perforacije i rubove statora shvatio sam da ne opravdavaju cijenu, bar ne u tehničkom smislu, njihovi staori nisu napravljeni jedan za jedan kako to ja radim nego su odrezani od velikih ploča na mjeru koja im odgovara. ja sam na rubovima ostavio ispunjeno 2cm (radi boljeg držanja folije), isto tako gdje dodju poprečni spaceri sam ostavio ispunjeno jer ne želim da se vidi bijela traka, oni koriste neku crnu traku koju ja nemogu naci, na njihovima se vidi ta folija a na mojima ce se viditi crta neperforiranog lima, na MLima su na krajnjim rubovima perforacije gdje se skuplja/zadrzava prasina i prljavstina, kod mojih ce biti jedno pol centa do cent neperforiranog lima sta bi trebalo znaciti i lakse ciscenje. vremenom ce tu doci jos izmjena i dopuna pa ako netko ima neki prijedlog,savjet..slobodno pucajte

Sta se tice trafoa, koristit cu toroide 2x6v 50VA, za sada imam ponudu od firme "toroid d.o.o." a javili su mi se i iz firme "elektroskop d.o.o." te ocekujem i njihovu ponudu pocetkom tjedna. Svi ostali kojima sam poslao upit nisu se javili

Ako imate nekog pouzdanog ko bi to mogao odraditi javite neki kontakt, navodno ima neka firma u rijeci, neki "odeon" ali nisam nasao njihov kontakt.
Sva ova zehebancija kad se gleda sa strane i nije skupa ali kuna po kuna nakupi se tu troskova, o vremenu necu ni pricati

Sve u svemu, ako se neko od vas odluci na ovako nesto, nemojte odmah odustati, ima tu jako puno razmisljanja, čitanja, traženja, crtanja, računanja, nerviranja.... Ali na kraju kad se spremas ukljuciti ih u struju, ocekujes eksploziju i bijeli dim, vatru...cujes samo kako membrana pucketa, zbunjen gledas u te staore