Mate je napisao/la:Gledam shemu i totalno sam zbunjen. Odnosno, shema je crtana nula bodova. Ako hoćeš nekome zamaglit nešto nema bolje od krive sheme, pogotovo kad su nestandardna podrucja.
Dakle ova shema ukazuje na postojanje dva trafa, jedan za visoke i drugi za niske tonove. Na visokim ima čak i neki filtar. Na niskom imamo "taps" za razne, nešto, panels.
Ali sekundari tih trafoa su totalna koma. Di je šta spojeno, di su paneli, kakvi su paneli...
Eba im ja tehničku pismenost.
EDIT: Ovo smo izgleda pisali istovremeno. Ja pljujem po gornjoj shemi. A ova nova zamagljena kao nešto moguće raspetljava... ali je u magli.
zmajz je napisao/la:Ja viddim totalnu analogiju sa Quad 63, srednji dio membrane se poganja u ful spektru ali zbog dimenzije (širine) se ponaša kao visokotonac, dva krajnja segmenta zbog dodanih otpora vremenski kasne a zbog dimenzije (širine) emitira i niži dio spektra, dakle cijel panel se ponaša kao cilindrični izvor zvuka (kao line array) i ujedno ima visokotonski i niskotonski segment (bez prave skretnice). Kod Quada je to segmentiranje kružno.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.