Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la ziki » 28 vel 2015, 18:57

I meni se sviđaju oni koji su već gore.
ziki

PostPostao/la elvis » 28 vel 2015, 22:30

OK onda za sada ostaju ovi, pa ako nešto naleti vremenom lako će se zamijeniti. Ako neko slučajno naleti na nekakve "zgodne" za ovo, bar da su 45mm, javite svakako!

Danas ugradnja nosača osovina pota, preklopnika, prekidača... . Za ovo mogu poslužiti i stari rastavljeni potovi, znači nikada ništa ne bacati :)
Zbog konstrukcijskih razloga morao sam malo promjeniti inicijalnu ideju postavljanja svega toga, to je po meni malo utjecalo na downgrade konačnog vizualnog dojma, no neke konstrukcijske stvari se moraju pretpostaviti ipak manje bitnoj estetici. Morao sam izaći iz simetrije po visini i po širini, no što je tu je.

Slike koje slijede namijenejne su onima koji još nisu radili šasije, jedan detalj, čisto da okačim pokoju sliku :)

Ne znam gdje se ovo za provlačenje osovine može kupiti niti kako se to zove, pa ako netko zna, link pliz.., a osovine od 6mm se pronađu u željezarijama bez većih problema.

fotografija 1 (11).JPG
fotografija 1 (11).JPG (123.17 KiB) Pogledano 8283 put/a.

fotografija 2 (12).JPG
fotografija 2 (12).JPG (101.38 KiB) Pogledano 8283 put/a.

fotografija 4 (7).JPG
fotografija 4 (7).JPG (80.17 KiB) Pogledano 8283 put/a.

fotografija 3 (11).JPG
fotografija 3 (11).JPG (71.77 KiB) Pogledano 8283 put/a.

fotografija 1 (12).JPG
fotografija 1 (12).JPG (105.17 KiB) Pogledano 8283 put/a.

Manje više ništa pametno, no velim više kao info za buduće šasijabildere :)
Zadnja izmjena: elvis; 28 vel 2015, 22:54; ukupno mijenjano 2 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 28 vel 2015, 22:50

Kako bi postigao što bolju čvrstoću i prilagodio se unutrašnjim elementima, ipak sam odlučio pot i selektor spustiti za jedno 1,5 cm od srednjeg proreza. Kada bude sve montirano unutra lakše će biti objasniti/shvatiti i zašto. Što se tiče power prekidača koji će isto biti montiran vrlo blizu zadnjoj stranici, odmah do Euro štekera za 220V, shvatio sam da će osovina smetati što daljoj ugradnji trafa od pločice preampa i ulaza/izlaza pa sam isti pomakao maksimalno lijevo koliko je prekidač to dozvoljavao. Pored toga i njega sam spustio za 1,5cm. Konačan vizualan dojam što se mene tiče nešto je ispod simetrične montaže, no što je tu je. Nakon par minuta nerviranja što ipak nisam išao na punu simetriju, naviknuo sam se na novu situaciju pa tako i ostaje. Doduše donji L je lako izmijeniti i napraviti novi raspored :)

Kako sada izgleda... pa silno :)

fotografija 2 (13).JPG
fotografija 2 (13).JPG (109.49 KiB) Pogledano 8282 put/a.

fotografija 4 (9).JPG
fotografija 4 (9).JPG (104.66 KiB) Pogledano 8282 put/a.

fotografija 5 (2).JPG
fotografija 5 (2).JPG (105.97 KiB) Pogledano 8282 put/a.

Sutra ću odraditi alu dno, plexi umetak za prednju stranu i plexi poklopac.

Što se tiče kućišta ostaje još:

- montaža ulaznih/izlaznih chincheva (čekam ih da stignu)
. montaža 220V priključka
. montažašasijskog osigurača /sve na donji L na zadnjoj strani
- zatim uljepšavanje drvenih bokova

Kada sve to završim može montaža ispod haube :). Kada su pripreme dobre to je onda moment u kojem se gušta.
elvis

PostPostao/la TDA » 01 ožu 2015, 12:14

Ovo je kutija za divljenje! :D
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
TDA

PostPostao/la Pao Pepeo » 01 ožu 2015, 13:19

elvis je napisao/la:OK onda za sada ostaju ovi, pa ako nešto naleti vremenom lako će se zamijeniti. Ako neko slučajno naleti na nekakve "zgodne" za ovo, bar da su 45mm, javite svakako!

ojla elvise ako slucajno hoces ove gumbice od drva samo reci meni je to cas posla.. kostat ce te samo postarine :) i ako mi posaljes komade drva od kojih su ti bocne tako da budu isti bit ce jos bolje (a mozda i imam doma takvo drvo..bo).Ti nacrtas kakve bis ja napravim...
Jedino uvijek sam se pitao kako fiksirat taj kotacic za osovinicu ali siguran sam da ce se nesto izmislit...
Pao Pepeo

PostPostao/la elvis » 01 ožu 2015, 17:51

TDA je napisao/la:Ovo je kutija za divljenje! :D

Drago mi je da ti se kućište sviđa. Clj je bilo 100% DIY kućište bez pomoći nekih majstora specijalista, uz materijal dostupan u željezarijama ili bauštatijaznam. Materijala po kutiji je oko 30 do 35 eura. Kvaka je što uvjek moraš kupititi nešto više materijala no što ti treba, no uz pametno rezanje i planiranje unaprijed da se to iskoristiti gotovo sve.
elvis

PostPostao/la elvis » 01 ožu 2015, 17:55

Pao Pepeo je napisao/la:
elvis je napisao/la:OK onda za sada ostaju ovi, pa ako nešto naleti vremenom lako će se zamijeniti. Ako neko slučajno naleti na nekakve "zgodne" za ovo, bar da su 45mm, javite svakako!

ojla elvise ako slucajno hoces ove gumbice od drva samo reci meni je to cas posla.. kostat ce te samo postarine :) i ako mi posaljes komade drva od kojih su ti bocne tako da budu isti bit ce jos bolje (a mozda i imam doma takvo drvo..bo).Ti nacrtas kakve bis ja napravim...
Jedino uvijek sam se pitao kako fiksirat taj kotacic za osovinicu ali siguran sam da ce se nesto izmislit...

Puno hvala na ponudi, otvaram i tu opciju. Po meni ti drveni knobovi doduše nekako više pašu uz lampašku priču, manje uz SS, no sve opcije su otvorene.

Kako osovinu učvrstiti na knob, a ljepilom ako ide na osovinu a ne na pot :)
elvis

PostPostao/la elvis » 01 ožu 2015, 18:02

Evo da nekako zaokružim priču o izradi kućišta za preamp.... danas praktično sve napravljeno. Kada dodju chinchevi još ostaje montaža toga, no to je lako. Skinuo sam i kič ogledalca (HD) iza knobova, no lako se vrate. Isto ko dac ali veće.
Privitak/ci
image.jpg
image.jpg (82.08 KiB) Pogledano 8157 put/a.
image.jpg
image.jpg (70.71 KiB) Pogledano 8157 put/a.
image.jpg
image.jpg (79.73 KiB) Pogledano 8157 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 01 ožu 2015, 18:08

Odlično izgleda, čestitke, ne diraj ništa :hail: ;)
zbotic

PostPostao/la audio kutak » 01 ožu 2015, 19:30

komplet osovine sa držačem osovine i držačem pota.... ;)

http://www.vt4c.com/shop/program/main.php?cat_id=35&group_id=2&hit_cat=
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.