Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Pao Pepeo » 09 ožu 2015, 16:36

a probat cemo nista me ne kosta... hvala zbotic :salute: u najgorem slucaju ici cu s usb-a na dak,a sa izlaza od slusalica na sub.Znam znam... kaos ali za sad cemo tako :mrgreen:
Pao Pepeo

PostPostao/la elvis » 22 ožu 2015, 22:33

Malo sam slagao sastavnice preampa, ono osovine i elovi koji nose rekidač, preklopnik i pot. Koliko mi se činilo tlaka toliko je brzo išlo. Još malo dvojim staviti ili ne AC filter, no brzo će se to sastaviti kako stvari stoje. Tu je i odabir internog ožičenja, no imam dobrog kandidata sa pedigreom, ali treba ga pronaći po ladicama. :)

image.jpg
image.jpg (74.17 KiB) Pogledano 9114 put/a.

image.jpg
image.jpg (96.1 KiB) Pogledano 9114 put/a.
elvis

PostPostao/la audio kutak » 23 ožu 2015, 00:39

može neki link za te kardančiće iliti kakosetovećzove?
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la elvis » 23 ožu 2015, 10:39

audio kutak je napisao/la:može neki link za te kardančiće iliti kakosetovećzove?

Na žalost nemam link, Pinco mi je to davno poklonio. Inače koliko god ovo izgledalo kao kardan, to zapravo nije. Više je samo "galvansko odvajanje" (imalo bi smisla sa su na drugoj strani osovine plastični nosači iste tj. cjevčice koje su montirane na prednjoj strani, no to za preamp zbilja nije važno) preko onog crnog plastičnog umetka. Naravno postoje manje tolerancije na preciznost montaže pa izvedba nije kritična, ali nije to kardan. Srećom u zadnej vrijeme sam se izvještio sa rupama izbušenim točno gdje treba, tako da je sve naštimano samo tako. Kaad imaš kardan, onda se ne sekiraš. Neko je doduše spominjao i PVC cjevčice, najbolje prozirne, prije sam to odrađivao sa tim i mogu reći da je to izvrstan kompromis za praktično nula kuna.
elvis

PostPostao/la zbotic » 23 ožu 2015, 10:57

Ja koristim ovakve, jer su najfleksibilniji. Mogu se naći i jeftinije treba tražiti po ebayu...

http://www.ebay.com/itm/6mm-6mm-Shaft-C ... 3cd87df59c
zbotic

PostPostao/la audio kutak » 23 ožu 2015, 18:48

elvise, našao sam takve sliče koje imaš ali nemaju gumu, već je aluminij tako obrađen da izgleda kao opruga...
ovo sa gumom mi je nekako bolje rješenje... ipak je to rastezljiv materijal...

hvala na linku...
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la elvis » 23 ožu 2015, 23:17

Stigao večeras zakačiti još toga u preamp, za sada sve ide bez problema... Do kraja tjedna moglo bi sve biti gotovo.

image.jpg
image.jpg (80.99 KiB) Pogledano 8973 put/a.

image.jpg
image.jpg (96.84 KiB) Pogledano 8973 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 24 ožu 2015, 23:03

Danas jedno dva sata posla, montirao noise filter i trafo, spojio iluminaciju na prednjoj strani. Iluminacija je narančaste boje, u živo je ugodnija nego na slici dole, tj. Na slici baca na žuto. Ostalo je još samo interno ožičenje. Za audio dio koristiti ću Van den Hul SCS28M kabel.
Evo i detalji o istom: http://www.vandenhul.com/products/cables/scs-28-m-halogen-free
Veliko hvala Ferencu na ovom kabelu, rekao bi da je bolji no što je sve ostalo u preampu :)

Evo kako to od prilike izgleda sa iluminacijom prednje stralne, a u punom mraku je zbilja izvrsno, bar meni. Glupost na koju se često ne troši diy vrijeme, no kasnije zna veseliti. Narančasta boja više asocira na neki
cijevni uređaj nego na SS, no nije nikakav bed, dapače.

image.jpg
image.jpg (73.86 KiB) Pogledano 8831 put/a.

Slijedeći izvještaj će biti kada sve ožičim i zašarafim zadnji šaraf. Mjesto će naći na polici između behringer aktivne skretnice i AK daca, a u perspektivi tik do ovog line preampa trebao bi doći SS phono preamp, no otom potom, još nisam odlučio koji phono preamp, ali diy varijanti u svakom slučaju.

Nakon završetka line preampa trebalo bi uslijediti finalno kutijanje BatoMM ova.
elvis

PostPostao/la Mate » 25 ožu 2015, 22:52

:?:
image.jpg
image.jpg (59.04 KiB) Pogledano 8666 put/a.
Mate

PostPostao/la elvis » 25 ožu 2015, 23:02

Ne mogu vjerovati, točno je takva boja svijetla.
Hvala hvala :)
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.