heco izrada kutije

Re: heco izrada kutije

PostPostao/la mulin » 27 lip 2015, 10:51

elvis je napisao/la:Jako lijepo. Zbilja prava lekcija za sve diyere zvučnih kutija. I ja bi rado prepakirao stare B&W 604 S1 to je dobar stari zvučnik, no kutija mi se čini loše napravljena pa bi se takav zahvat sigurno isplatio. Za sada sam na 50% sa tom idejom, no ako ne sazrije na 100% možda ih ipak prodam ili mijenjam.

elvise,samo da te podsjetim.http://www.njuskalo.hr/zvucnici/infinit ... 5359152.ja bi ih odma kupija da imam love.cjena je ok.također zahtjevaju vizualni tretman.drvo je požmarilo pod utjecajem necega.?zamjena polidoma oko 2k kuna.na ebayu su od 2k eura na više.za 3 do 4k kuna mogu se dovest u stanje novoga sa zamjenom komponenti na skretnicama i ovjesima na basevima ako je potrebno.ipak zaslužuju brižnijeg vlasnika...
mulin

PostPostao/la elvis » 27 lip 2015, 14:04

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/infinity-kappa-9-zvucnici-vrhunske-kvalitete-oglas-15359152

Bojim se da je ovo negdje gadno trulilo, pitanje je u kojem stanju je i mdf, a bome obzirom i na ostale nedostatke rekao bi da i nije tako povoljno. Doduše trebalo bi ih vidjeti u živo i dati sud. Da se radi o dokumentu vremena, istina što je je.
elvis

PostPostao/la mulin » 27 lip 2015, 18:26

pa bilo bi interesantno napravit nove kutije :D ,prava poslastica
mulin

PostPostao/la mulin » 28 lip 2015, 00:35

evo malo sam osakatija visokotonac nebi li ga približija basu tako da je sad na nekih 14 cm.uglavnom puno bolje nego šta je bilo.probat cu ga još približit
Privitak/ci
22.jpg
22.jpg (135.19 KiB) Pogledano 5972 put/a.
11.jpg
11.jpg (113.33 KiB) Pogledano 5972 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 28 lip 2015, 19:11

zeljepljena jedna stranica.sad ide dampiranje pa zatvaranje kutije.još fali prednji panel za drivere i stražnji završetak.uglavnom nece ostati na ovome
Privitak/ci
44.jpg
44.jpg (97.42 KiB) Pogledano 5697 put/a.
33.jpg
33.jpg (95.92 KiB) Pogledano 5697 put/a.
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 28 lip 2015, 19:23

Bravo mulin ide to tebi :D sad... mozda si bio vec spominjao ali se ne sjecam,planiras kasnije to presvuci u neki furnir ili ces farbat??
Pao Pepeo

PostPostao/la mulin » 28 lip 2015, 19:35

Pao Pepeo je napisao/la:Bravo mulin ide to tebi :D sad... mozda si bio vec spominjao ali se ne sjecam,planiras kasnije to presvuci u neki furnir ili ces farbat??

mislim da cu furnirat na fete kao u sf cremone zatim fugirat oko 5mm prostora između feta furnira.za stražnju i prednju stranu nisam siguran kako cu ali necu furnirat
mulin

PostPostao/la elvis » 01 srp 2015, 11:02

Lijepo lijepo... super za odrezani visokotonac, šteta što ga ne možemo dovesti na točnu udaljenost, no ovo će isto biti bolje.

Ne znam da li si što predvidio za noge, kutija mi se čini dosta uska i samo šiljci odozdo možda neće osigurati punu stabilnost, pa će i ovdje dobro doći nekakva ajmo reći X varijanta željezne stope.

Ovako nešto... ali prilagođeno tvom obliku kutije.

kef stand 2 mod.jpg
kef stand 2 mod.jpg (7.51 KiB) Pogledano 5373 put/a.

Za prednju stranu pripremi jedan tanak medijapan, oko 8mm ako takav postoji, izreži ga točno po dimenzijama prednje strane zvučnika, zaobli sve rubove radi difrakcija, upusti zvučnike, baci špric kit i dobro izravnaj, pa onda opali neki bezobrazan visoki sjaj neke boje, može i crni. Zadnju stranu možeš furnirati, zašto da ne, mada malo kita i crna boja preko toga sasvim će biti OK.
elvis

PostPostao/la black coffe » 01 srp 2015, 13:00

Kožna jakna od skaja ? :)
black coffe

PostPostao/la mulin » 01 srp 2015, 21:09

elvis je napisao/la:Lijepo lijepo... super za odrezani visokotonac, šteta što ga ne možemo dovesti na točnu udaljenost, no ovo će isto biti bolje.

Ne znam da li si što predvidio za noge, kutija mi se čini dosta uska i samo šiljci odozdo možda neće osigurati punu stabilnost, pa će i ovdje dobro doći nekakva ajmo reći X varijanta željezne stope.

Ovako nešto... ali prilagođeno tvom obliku kutije.

kef stand 2 mod.jpg

Za prednju stranu pripremi jedan tanak medijapan, oko 8mm ako takav postoji, izreži ga točno po dimenzijama prednje strane zvučnika, zaobli sve rubove radi difrakcija, upusti zvučnike, baci špric kit i dobro izravnaj, pa onda opali neki bezobrazan visoki sjaj neke boje, može i crni. Zadnju stranu možeš furnirati, zašto da ne, mada malo kita i crna boja preko toga sasvim će biti OK.

šta se tice visokotonca,tija sam ga zadržat u zasebnoj komori,zato ga nisam skroz približija.ipak cu ga još približit.mislim da je to bitnije nego da bude u svojoj komori pošto nema bitnijeg utjecaj na zvuk jer je visokotonac zatvorenog tipa.stalke cu napravit vjerojatno od aluminija.ovaj put sa kvarcom bez olova :D.prednju plocu cu farbat ali mislim da ide primer za mdf.ne znam da li može špric kit direktno na mdf.jesi li proba tako farbat?
mulin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.