Audioperformance Supersonic USB DAC

Dogradnja tvorničkih uređaja

Re: Audioperformance Supersonic USB DAC

PostPostao/la harkonen » 18 kol 2011, 18:58

tubeman je napisao/la:@Harkonen.
Mislim da malko pretjeruješ s tim kablom ;)

Misliš? :cry:

Eh, mislim da se i neki tvoji sugrađani neće složiti sa tom ocjenom. Kabal mora imati priču ako hoćeš da svira, ne?
Ta je priča čak ponekad bitnija za dobar zvuk od električnih osobina. Slažemo se? Ne? Nema veze, ja sam veći i teži.
Ok, nisu loše ni bakrene plavo-bijele žice, žuto-bijele jesu dobre, ali ne zaboravi, tvoje zeleno-smeđe su domaće,
a moje iz Staljingrada........ 8-)
Ocjenjujem to po tome što se moje leme kao maslac. Tvoje su očigledno neke low-end. Low lemljive....na krajevima.
Probat' ćemo i ono sa pišanjem po špagi.....na slijedećem festu, ako ne prije.

p-s. mogu dobiti malo žuto-bijelog na test? Mislim na kabel.
...kako nam se teme razvijaju, uskoro ću posebnim ukazom (čim se Predcednik ukaže) biti prvi u povijesti
razriješeni počasni pridruženi član Žarula kluba Varaždin ? :ugeek:
A još nisam ni postao pridružen kak se spada....nisam se ni pridružio....:-(
Zadnja izmjena: harkonen; 18 kol 2011, 19:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tubeman » 18 kol 2011, 19:48

Vala, mudro zboriš ovaj put ;)
tubeman

PostPostao/la harkonen » 18 kol 2011, 19:53

No da, ali zaozbiljno, onaj koji ja imam se lemi samo tako, pod normalno sa npr 40W.
Ima li više vrsta tih žnjora koje je vojska upotrebljavala za poljsku telefoniju?
Moram još probat' nabaviti onu žicu kojom se upravlja Maljutkom....tolike sam ih ispucao, ali
nisam ni sanjao da ću žalit što ih nisam namatao i spremao poslije :-)
No, da se vrnemo mi na temu, ne bi bilo loše da se već pomalo i sam autor uređaja iz naslova
više pojavi na ovom forumu i kaže koju o svom djelu. Zaista.
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » 18 kol 2011, 22:57

Ne stignem doći ni do riječi :D

Dovoljno sam nahvalio uređaj, zvučno. Možda stavim i drvene bočnice na njega, tko zna. Hvala Harkonen na ideji.

A pošto nije bilo nekih konkretnih pitanja u vezi samog uređaja, nisam više ništa "forsirao" raspravu o njemu. Nitko nije spomenuo Obbligato kondove (valjda niste nikad došli u kontakt s istima). Vrhunski kondovi.

Tko god da ima Supersonica, ovo je vrijedan upgrade.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » 19 kol 2011, 00:01

tom_hifi je napisao/la:Nitko nije spomenuo Obbligato kondove (valjda niste nikad došli u kontakt s istima). Vrhunski kondovi.

"Obbligato" kondenzatori su obvezni. "Ad libitum" se nisu pokazali dobrima... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la zuzi » 19 kol 2011, 00:15

Što se tiče ožičavanja cijevnih ampova može to i ovako: Sakuma
sakuma ožičavanje.jpg
sakuma ožičavanje.jpg (72.15 KiB) Pogledano 7605 put/a.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la harkonen » 19 kol 2011, 07:29

Mislim da bi Edison dobio "mlade" kad bi se domogao Sasumijevog ampa i odmah bi uslijedio
jedan pošteni "rewiring" :-)

Ovako se radi kad ti se: ili stupnjevi redom rađaju u glavi i tako trpaju u kućište, i
li kad vjeruješ u kvalitetu dijelova i to da se slijedećih 50 godina ne bude ništa diralo,
ili kad ti je baš svejedno što će tko reći... a možda je i kupio premalo kućište pa da ne propadne.
Kod Sasumija je vjerovatno sve to odjednom. Legenda.
Ja nemam ništa protiv ovakvog ožičenja, ali da nije lijepo za vidjet' i da otežava priču
nekom budućem serviseru ili refrešeru, to jest....
:ugeek:

p.s.Fali mu jedna noga dolje desno. Zato i svira dobro. To je tehnologija kod Citroen žaba, ha?
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 19 kol 2011, 08:06

harkonen je napisao/la:Mislim da bi Edison dobio "mlade" kad bi se domogao Sasumijevog ampa i odmah bi uslijedio
jedan pošteni "rewiring" :-)

Ovako se radi kad ti se: ili stupnjevi redom rađaju u glavi i tako trpaju u kućište, i
li kad vjeruješ u kvalitetu dijelova i to da se slijedećih 50 godina ne bude ništa diralo,
ili kad ti je baš svejedno što će tko reći... a možda je i kupio premalo kućište pa da ne propadne.
Kod Sasumija je vjerovatno sve to odjednom. Legenda.
Ja nemam ništa protiv ovakvog ožičenja, ali da nije lijepo za vidjet' i da otežava priču
nekom budućem serviseru ili refrešeru, to jest....
:ugeek:

Mislin da Sakumu ni bilo ni najmanje briga oce li se (nakon njegove smrti) neki serviser mucit. Uostalom, za servisere stare garde tu i nima neke vele muke (mladji neka citaju knjigu "Kako se kalio celik" :lol: :lol: :lol: ). A i one komponente ca najprvo mogu riknut (prvenstveno elki) su vise nego dostupne.

A ponajmanje ga je bilo briga oce li neki nadobudni (ni tesko pogodit koji :lol: ) rec za njegov uradak da nije high end
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zuzi » 19 kol 2011, 08:59

A što se tiče konačnog dizajna cijevnog uređaja ponovno Sakuma
cijevno pojačalo.jpg
cijevno pojačalo.jpg (22.8 KiB) Pogledano 7584 put/a.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Edison » 19 kol 2011, 12:38

Kad si poznat i priznat, mozes raditi sto hoces i svi ce ti pljeskati...

No, sve se da napraviti na puno nacina. Moze uredno, a moze i zbrdazdola... Treba dosta razmisljanja da bi se cijevno pojaclo slozilo kako treba. Treba dobro razmisliti kako orjentirati podnozja pojedinih cijevi, kako razvuci masu, kako grijanja, sto se puno grije i sto ne smije biti na velikoj toplini, itd... Ako se dobro promisli i isprobaju razne varijante da se postici da konacni rezultat bas ne izgleda kao pacovsko gnijezdo...

Kod mene je na prvom mjestu sigurnost, na drugom funkcionalnost i zvucne kvalitete, i tek na trecem izgled. A opet, nastojim da ne izgleda lose, koliko prve dvije kategorije dopustaju...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Tweak

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.