heco izrada kutije

Re: heco izrada kutije

PostPostao/la Pao Pepeo » 02 srp 2015, 09:54

Isprobano :) hvata odlicno,farbao sam i bocne strane mdf (one nastale od reza) jer sam radio kutiju za zvucnik kao sendvic.I farbao sam i prednje strane kao sto ces ti i nemaj straha :D Koristio sam također i spric kit iz spreja i onog iz kante jednokomponentnog.Savjetujem ti ovog drugog jer na kraju te dođe jeftinije,ajd.. trebas uzet kanticu koja dođe oko 90 kn ali ga dobijes 5 puta vise nego u spreju... koja ovdije je oko 45...
Kad budes spricao stavis malo manje razrijeđivaca nego inace i to je to
Pao Pepeo

PostPostao/la elvis » 03 srp 2015, 09:39

što se tiče špric kita, sve je to OK, no spojevi nakon nekog vremena ipak "izađu" i jasno se vide. Zato i dalje predlažem da se prednja strana poklopi sa novom pločom koja ima samo ukrasnu ulogu, no omogućava i zaobljenje vanjskih rubova koje ne bi trebalo preskočiti. Evo kako je to na Chronu napravljeno...

IMG_0101.JPG
IMG_0101.JPG (54.92 KiB) Pogledano 6347 put/a.

Znači bočne i gornju furniraš kako si planirao, a ova se samo naslanja (dovoljno samo zalijepiti) na prednju stranu. Čak bi bilo fora napraviti i zadnju značajno užu ploču tako, pa, pa onda na to staviti nekakave soliden konektore bla bla bla... ma samo razmišljam na glas :)
elvis

PostPostao/la mulin » 12 srp 2015, 00:44

zatvorija prvu kutiju.sa slike se vidi dampirana donja komora jer je kasnije nedostupna.ljepljeno je drvofiksom.
Privitak/ci
1111.jpg
1111.jpg (135.25 KiB) Pogledano 6009 put/a.
mulin

PostPostao/la jurica44 » 13 srp 2015, 10:42

hoće li to držati bez onih keksića?
jurica44

PostPostao/la elvis » 13 srp 2015, 14:13

jurica44 je napisao/la:hoće li to držati bez onih keksića?

Ljepilo za drvo drži junački, ali bi trebalo stisnuti hrpom morši ili vijcima dok se ne osuši, a vijke bi nakon sušenja trebalo izvaditi. Nisu nužni keksi. Ljepila za drvo su moćna za nevjerovati.
elvis

PostPostao/la mulin » 13 srp 2015, 22:49

umjesto stega sam koristija dosta vijaka tako da stege nisu potrebne.stranice idealno prijanjaju na pregrade tako da nema straha.vijke cu izvadit za par dana
mulin

PostPostao/la zbotic » 13 srp 2015, 23:12

Ja ne vidim ni jedan razlog zašto bi uopće vadio te vijke....
zbotic

PostPostao/la mulin » 13 srp 2015, 23:34

zbotic je napisao/la:Ja ne vidim ni jedan razlog zašto bi uopće vadio te vijke....

ni ja ne vidim neki pravi razlog osim šta mi smetaju.zapravo sam se poslužija s njima kao stegama.ako drvofix popusti onda sve leti u smece.ipak mu je svrha da to zaljepi kako treba.još dolazi prednja i stražnja strana na preklop tako da bi to trebalo sve skupa sjedinit.razumim te ali ih jednostavno ne želim u zvucniku osim onih na driverima skretnici i stalcima.
mulin

PostPostao/la Pao Pepeo » 14 srp 2015, 00:39

Bilo bi zgodno da si ostavio jednu bocnu stranicu pricvrscenu samo vicima i bez ljepila,i krenuo radit malo proba-slusanja.Kao i sto si sam rekao kasije dadavanje-oduzimanje dampinga biti ce ti jako tesko ili nemoguce... ovako bis to mogao lako radit i cak smanjivat unutarnji volumen kutije ako bi bila potreba.
Mozda se budes trebao poigrat i sa skretnicom,za to istina kutija koja se moze otvorit ti i netreba tolko ali mozda i pomogne...
Takve stvari su bas dobre za radit u ovom trenutku izrade di nista jos nije ulickano i di se moze lakse preinacit kutiju po potrebi.To ce ti sve malo produljit izradu i ne budes tako brzo vidio "gotovu" kutiju ali mislim da bi bio pravilniji put.Ako budes ipak sve odmah zatvorio znaj da sam taj pravilmiji put i ja mnogo puta preskocio... :mrgreen:

Za vijke ja bi ih pustio... ako su oni sa upustenom glavom kasnije samo preko njih prođes sa furnirom.Ipak ja ako je to moguce rađe koristim cepove ili kekse
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 14 srp 2015, 13:23

ljepilo samo po sebi je čvrsto. Ono što nije čvrsto je drvo ili medijapan. Posebno tamo di dolazi do stalne sile koja tendira da odlijepi stranice, može s vremenom doći do raslojavanja materijala i naravno onda se sve raspadne.
Neka vijaka , i još dodaj naknadno ako treaba. 1 mm upuštanja glave i kitanja.
A mogu se umjesto vijaka i naknadno nabosti čepovi i zalijepiti. Čak bi ja ovo preporučio umjesto vijaka. JA koristio i odlično se pokazalo.
Valjda ne trebam crtati postupak za čepove. Mogu se koristiti rupe di su bili vijci , samo se prošire na promjer čepa, malo ljepila na rupu ili čep i kekić..... bam bam bam..... :lol:
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.