Sve to stoji i ima logike ako gledas u tom smjeru....ljudi rade svasta, izmisljaju i budalaštine a neke pute se zeznu i naprave nesto dobro! Enormni napori se ulažu u zvučnike,cijele nauke se rade oko toga, kupuju se driveri,vrste materijala, skretnice, kablovi, ma sva čuda ovog svijeta i onda stavis CD u player koji si platio par soma kuna jer je TOP, pojačaš sa pojačalom od par soma eura, struja teče kroz kablove od par soma kuna i imas jos parsto eura ostalih gadarija... pogledas CD, izguglas malo di je to snimano, pogledas opremu i vidis da je signalni kabel na mikrofonu obicni tasker od 20kn/m da je mikrofon neki Shure i da tonac ima mixer 32 kanala od yamahe iz 87 godine.
Znaci mi bi sa svojom opremom trebali dobiti perfektan zvuk a zvuk je stvaran ne hi fi nego lo-fi opremom!
Ok, ima studija koji imaju jebenu opremu,ima svega, ali ja sam misljenja da netreba traziti dlaku u jajetu.
Zasto ovo pisem? Imao sam doma CD player od Meridiana, onaj 506 il kako vec...slusao neko vrijeme, i onda sa frendom radimo usporedbu sa nekim bzvz pioneerom od parsto kuna sa njuskala... bolje svira pioneer, brze prebacuje pjesme, čita sve živo a i daljinski je ljepsi.
Sve to smo slusali sa panelima koje sam sam slagao a napajani su onim jadnim crveno crnim žicama od 2x0.50 iz čipoteke

, probao stavit taskerove kablove i nije bilo razlike...
Jedino di se cuje razlika i to osjetna je u izvoru zvuka mp3 se razlikuje jako ako je 128 ili 320, očita je razlika izmedju FLACa i MP3a tako da sam ljepo uzeo svu arhivu iz kompa i 90% muzike CTRL+A i onda SHIFT+DEL. Sada skidam sve u FLACu i WAVu.
Imao neki DAC od frenda, nesto skupo i veliko, usporedio sa obicnim MD playerom od sonya...ja nisam nasao razliku osim sto je MD 100 puta jeftiniji.
Sve to oko muzike i slusanja je ok,fora...ali vecina tih stvari su "porez na budale"