Electrostatic loudspeaker (ESL)

Re: Electrostatic loudspeaker (ESL)

PostPostao/la my_name » 26 stu 2015, 16:43

Da l' netko ima ideju koji je ovo model?

slika

slika

slika

slika
my_name

PostPostao/la elvis » 26 stu 2015, 18:28

Da da, to sam već vidio pretraživajući na teme audiostatica. To je hibrid, samo je visokotonac ESL.
Evo nešto stariji model:

http://www.ebay.co.uk/itm/AUDIOSTATIC-ELECTROSTATIC-HYBRID-SPEAKERS-/281846279324
elvis

PostPostao/la my_name » 26 stu 2015, 18:44

Krivu sliku sam postao, tj zaboravio sam ovu:

slika

Ne izgleda mi kao hibrid vec mi djeluje kao čisti ESL.

Btw. na neviđeno sam ih kupio, tj platio ih is sad strahujem dok ne dođu :D :D
my_name

PostPostao/la elvis » 26 stu 2015, 19:36

Da da to definitivno nije hibrid. :). To je očito nešto što su radili prije ovih uobičajenih kao kod Nina. Moguće je da imaju i klasične statore od perforiranog lima. Uh opet imamo zanimljivu temu. Jedva čekam da to stigne i tvoje postove na tu temu.
elvis

PostPostao/la my_name » 26 stu 2015, 19:48

Ne brini, ove cu morat secirat jer ne rade,bar tako tip kaze, mozda je neka banalna stvar ali moguce i da ce trebat totalnu restauraciju.
Planiram ih dovesti u stanje novog ali isto tako i zadrzati najvise moguce originalnih dijelova.
Izgledaju mi dosta stari ali dati cu sve od sebe da ih vratim u zivot.
Interesantno je da nisam nasao niti jednu sliku/info na netu o ovim zvucnicima...

Ako netko skuzi koji su model ili ako zna neki link sa nekim info o njima molio bi da napise ovdje
my_name

PostPostao/la Backo » 26 stu 2015, 20:45

Čestitan gazdi na ESL-ima,drago mi da je zadovoljan zvukom,pridružujem se tj.djelim mišljenje da su ovo najbolji ESL zvučnici za koje ja znam i koje sam čuo u županiji Zadarskoj a čuo sam i znam samo za ove Elvisove :lol: ;)
Backo

PostPostao/la NINO.S » 26 stu 2015, 21:16

Backo Backo :twisted: :twisted:

Nebi se to tebi svidjelo znam unaprijed :D :D
tj. nije to taj zvuk koji ti voliš :lol: :lol: :lol: :lol:

pozz :admin:
NINO.S

PostPostao/la elvis » 26 stu 2015, 21:36

my_name je napisao/la:Ne brini, ove cu morat secirat jer ne rade,bar tako tip kaze, mozda je neka banalna stvar ali moguce i da ce trebat totalnu restauraciju.
Planiram ih dovesti u stanje novog ali isto tako i zadrzati najvise moguce originalnih dijelova.
Izgledaju mi dosta stari ali dati cu sve od sebe da ih vratim u zivot.
Interesantno je da nisam nasao niti jednu sliku/info na netu o ovim zvucnicima...

Ako netko skuzi koji su model ili ako zna neki link sa nekim info o njima molio bi da napise ovdje

Zbilja nema baš ništa na netu o tomu. Vjerojatno nešto s početka proizvodnje audiostatica. Šteta što nisu FR, dimenzije
koje vidim na slici nisu malene, čudi me da su išli samo od 250Hz, hebiga trebati će osmislisti i bass sekcije. Kako god biti će to zanimljiv "refreš". Slutim kako bi ziki mogao nešto znati u smislu vremenske pozicije, a i zmajz također, oni su puni korisnih informacija.

Edit: tek sad na slici vidim onko kroz prednju masku nazire se da je ESL dio u sredini i da je širok oko trećinu ukupne širine, i pokriva čitavu visinu. Moguće je da su statori također žičani. To što su široki uklapa se u openbaffle priču dipola, mada obzirom da nisu FR čudno je da su ih toliko raširili. Aj vidjeti ćemo kada stignu.
elvis

PostPostao/la Backo » 26 stu 2015, 21:55

... :arrow:
Zadnja izmjena: Backo; 26 stu 2015, 21:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
Backo

PostPostao/la my_name » 26 stu 2015, 21:56

elvis je napisao/la:Zbilja nema baš ništa na netu o tomu. Vjerojatno nešto s početka proizvodnje audiostatica.

Vec par sati kopam po netu i nista, pitao sam i na velikom forumu pa ozda tamo neko nesto zna. Jedva cekam da dodju :crazy: :crazy:
my_name

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.