[quote="elvis"]Ako nije tajna gdje si ih "pokupio", u matičnoj Nizozemskoj ili negdje drugo po europi ili u HR ? Ili nisi napisao ili ja nisam pročitao

Neću te pitati koliko si platio, no znatiželjan sam. Ako je suditi po slici, vjerojatno su nešto radili po elektronici, a ako je tako to će onda biti lakše riješiti, samo da je membrana OK.
Ja nestrpljiv da dođu također

he he he. Mene je toliko "uzela" ta ESL priča kada su zvučnici u pitanju da je to za ne vjerovati

. Još kad čujem ninove Audiostatice i ako to ispuni sva moja očekivanja u full range smislu, sjeban ću biti totalno

ajme

[/quote
Zasto bi bila tajna

da dolaze iz nizozemske, bar se nadam da ce ih tip poslati
Naletio sam sasvim slucajno na oglas, iz zajebancije poslao tipu ponudu i naveo cijene popravaka sa neta, jbg ako prodje prodje, tip prihvatio i ja ostao paf
Inace na velikom forumu se javio jedan i kaze da je to negdje kasnih 70ih nastalo od "Solosounda" i da su to model Solostatic ESL4, imaju 4 panela 10x15cm bez ikakvih ispravljanja zvuka, naletio sam na jednom nizozemskom forumu di su ih nahvalili dosta (bar je tako google translate preveo).
Solosoundi idu u paketu sa subom a rez je na nekih 300Hz.
Slika tih solosouda sa subom:
http://i.imgur.com/n2KRWJh.jpg Naletio sam na slike pravih solosounda i ima nekih razlika u kutiji di su trafoi pa vjerujem da su ovi moji audiostatici...ma ustvari i ne zanima me previse
A sta se tice ESL price opcenito...ja sam dosta zagrizao za to,očarao me zvuk logana, očarao me izgled, to je jedan poseban gušt i neznam dal se "normalni" zvučnik može mjerit s ovim zvukom!
Ja sam sa mojim zakrivljenim prezadovoljan, jos da imam vise vremena posvetiti se tome bilo bi super.