Super, hvala, možda sam se prvo trebao ovdje javit prije nego sam potrošio tjedan dana na pokušaj izrade

- o tome u nastavku..
E sad, ovi moji selektori su ""na zube", pitanje može li se selektor na vijak uopće pričvrstiti na ovo pretpojačalo? Trebao sam izmjeriti promjer osovine.. I da, nažalost nemam ništa što mogu ponuditi kao zamjenu, osim onoga što lokalna trgovina elektronikom nudi, a to je uglavnom plastika..
U svakom slučaju, istina, mk2 verzija bi trebala biti dosta bolja, ali kad kupuješ rabljeno, izbor zna biti dosta sužen

. Imam jedno (jako mi drago) pojačalo snage (Technics 9060), pa mi je za gramofon trebalo neko pretpojačalo radi testa. naime (nekad prije spomenuti) akai am 75 nema subsonic filter, a na prijašnjoj lokaciji (vukovarska), busevi 18 i 6 su imali dramatičan efekt na gramofon u tom tonskom području (izluđivalo me par dana dok nisam skužio o čemu je riječ

).
Inače, na Hitachiju bih još (osim nekog generalnog remonta uzrokovanog zubom vremena) volio promijeniti potenciometar za glasnoću u onaj"sa zubima". Ne mislim na pravi atenuator, već neki mehanizam (čini mi se da sam to viđao), kao satni, koji omogućava okretanje potenciometra u (malim) koracima. Ne znam zašto, ali na uređaju tog godišta - to bi baš volio imat

.
Naravno, Hitachi je u bunkeru već neko vrijeme, a tako će i ostati dok se ne stvore uvjeti, ali se lagano spremam i veselim

.
Inače, jednog dana (TM), moje idealno pretpojačalo bi izgledalo kao pasivni atenuator (uz iznimku gramofonske sekcije), selektora ulaza i to bi bilo to.
EDIT:
Zanimljivo, izgleda da ovo pretpojačalo IMA (imalo je) potenciometar "na korake", ali očito ne radi - evo link, a google translate mi je nešto pomogao (u donjem dijelu stranice):
http://www.radiomuseum.org/r/hitachi_hca_7500hca750.html