Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la tomi77 » 23 vel 2016, 11:06

imao sam/imam negdje laserski mjerač okretaja (doduše za radilicu), morat ću malo iskopat. ako ja nemam, znam gdje ima (u jednom objektu gdje se navodno ljudi obrazuju, blizu tvoje kuće) :).
tomi77

PostPostao/la Mate » 25 vel 2016, 22:07

a da pokušaš izračunati?
Mate

PostPostao/la zbotic » 25 vel 2016, 22:20

Mjerač je nabavljen, ultimativni. ;)

Uz to je potvrdio da su sva moja dosadašnja računanja bila 100% točna....... :D

Šest godina honorarnog rada na katedri za matematiku GF Split, smjer nacrtna i deskriptivna geometrija nije bilo uzalud. :lol:
zbotic

PostPostao/la Mate » 25 vel 2016, 22:53

zbotic je napisao/la:Mjerač je nabavljen, ultimativni. ;)

Uz to je potvrdio da su sva moja dosadašnja računanja bila 100% točna....... :D

Šest godina honorarnog rada na katedri za matematiku GF Split, smjer nacrtna i deskriptivna geometrija nije bilo uzalud. :lol:

ma što vi bauštelci znate šta je jedna deseta, ili stota da ne idem dalje. :lol: :lol:

I odmah se posipljem pepelom. Sjetio sam se da sam pitao nijemca koji će mu k. stroj za rezanje kamena i na njemu šajba od 600mm koja ne smije odstupati od centra više od dvije stote.
I onda mi je reka.
Kad režemo kamene pločice koje će se postaviti na cijeli kat jednog Konzuma, City centra ili slično, a onda lipi moj pločice ne smiju odstupati više od dvije desete.
Mate

PostPostao/la tomi77 » 26 vel 2016, 11:10

hehe štoperica i list papira čuda čine :)
tomi77

PostPostao/la tomi77 » 26 vel 2016, 11:37

inače, kad je već što se radi ovih dana, par stvari:

- kratim strujne kabele na pola, ali ne (u prvom redu) radi zvuka, već radi praktičnosti. Naime, svi normalni kupovni strujni kabeli su bar 1.5 metara, 4 takva kabela smotana iza police (da ne govorimo o ostatku kablovinja) su ipak nered. Uredno kupim u elektromaterijalu par konektora (muških i ženskih) i režem tvornički kabel na pola, 75 cm je sasvim dovoljno za manipulaciju.
- našao u stolu stari (nov novcat) Plextor cd snimač, pa računam da je dobar za snimanje cd-ova (umjesto ovog multi burnera), kupio na popularnom oglasniku usb kućište (nemam više gdje ubaciti IDE uređaj), rastavio, ubacio, sastavio i snima :), pa ću vidjet na nekom od starijih playera ima li razlike u čitanju u odnosu na nove pekače. Inače se sve trudim snimati na 8x, navodno pomaže, osobno nisam primjetio razliku, dobar uređaj sve čita, a lošem svaka dlaka smeta :).
- od ostataka kazetofona po kući našao (nekad) predivan Hitachi D555, VU-metri će mu platiti glavom, trafo i tako, a iznutrice uglavnom u smeće. šteta, građen ko tenk, ali nema neki ni uporabnu ni kolekcionarsku vrijednost.
hitachi.jpg
hitachi.jpg (49.07 KiB) Pogledano 7501 put/a.
tomi77

PostPostao/la Mate » 26 vel 2016, 21:57

Samo da se zna, da se ne bi mislilo kako se na otocima na Jadranu zimi samo spava. Nije istina, radi se punom parom.
Dakle, ne da mi se zafrkavat sa slikama kad je mobitel već odradio sve, pa evo linka:

https://goo.gl/photos/cV7HtWZpbHKVVweK6

Popratite info uz slike.
Mate

PostPostao/la elvis » 27 vel 2016, 08:15

Mate je napisao/la:Samo da se zna, da se ne bi mislilo kako se na otocima na Jadranu zimi samo spava. Nije istina, radi se punom parom.
Dakle, ne da mi se zafrkavat sa slikama kad je mobitel već odradio sve, pa evo linka:

https://goo.gl/photos/cV7HtWZpbHKVVweK6

Popratite info uz slike.

A kakva je namjena tj. sudbina tih aktivnih skretnica? Ma doći ćeš ti uskoro do Behringerovog DSPa sudeći kako si krenuo. :)
elvis

PostPostao/la Mate » 27 vel 2016, 11:22

Ma nisam ja odustao ni od softwerskog DSP-a .

Ovo su sve neki raniji projekti. Postoje već izrađene skretnice na univerzalnim pločama. Tu sam imao problema sa zujanjima i brujanjima.
Odlučio sam nabaviti te gotove pločice jenostavno da dobijem kvalitetu već u tom dijelu.
Jedna svakako ide u obiteljski sitem u dnevnoj sobi, ali cijela ideja je da se dobije što jednostavniji sistem za osobe koje s tehnikom ne žele imati posla.
Znači, ala'Bepone: i "UGAS" "UPAL", "POGLASAJ" "POTIŠAJ"
i najvažnije skladište glazbe + radio. Za tu varijantu sam testirao na forumu spomenuti "Daphile", Squeezbox bazirani uradak. Daphile je glazbeno vrlo bogat i jak.

Dakle ploče će naći primjenu i u samom testiranju nekih drugih škatula u garaži, a softwerski DSP će biti za sada priručni alat također za fina štelanja i testiranja ili eskluzivni garažni sustav :lol:
Mate

PostPostao/la Mate » 27 vel 2016, 11:38

Na slikame gore se u podlozi vidi jedan laptop. To je HP Nx 9420. Čak i na onim slikama je zapravo u pogonu i vrti Daphile.
Imam jedan problem s njime, i hebem se već danima, Naime taj mudri izradak ima WIfi HW switch koji nije baš 100% HW switch nego je samo taster. I sad to govance od WiFi kartice je u nekom ranijem stanju ostalo isključeno ("hardwerski" ) i pod linuxom nemoš ga upaliti nikako. U biosu nema opcije. Izgleda to samo radi pod windozama i nekim win utilitijem. Kartica je Intel PRO/WIreless 3945ABG, i ljudi imaju s time problema u mnogim varijacijama uglavnom HP opciji, pogonjeni nekim linux varijantama. Ali izgleda tu Intel nije kriv nego HP nekom blesavom izvedbom matične ploče. Što je još blesavije , ovo računalo je već vrtilo Openelec/XBMC i Wifi je uredno radio sve do jednog samoupdatea.
I linux i dalje fino vidi , pravilno prepoznaje, vidi mu žigericu i tlak i šećer u krvi, vidi mu čak i plavu lampicu, ali vidi i da je HW switched off.
Ptobao sam sve poznate kombinacije te nekoliko rješenja s neta ali ne ide. pa ne ide.
Ima li netko iskustva s time.?

(Ono sad radi na wired mreži, ali mi treba baš wifi)
Mate

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.