Mate je napisao/la:Na slikame gore se u podlozi vidi jedan laptop. To je HP Nx 9420. Čak i na onim slikama je zapravo u pogonu i vrti Daphile.
Imam jedan problem s njime, i hebem se već danima, Naime taj mudri izradak ima WIfi HW switch koji nije baš 100% HW switch nego je samo taster. I sad to govance od WiFi kartice je u nekom ranijem stanju ostalo isključeno ("hardwerski" ) i pod linuxom nemoš ga upaliti nikako. U biosu nema opcije. Izgleda to samo radi pod windozama i nekim win utilitijem. Kartica je Intel PRO/WIreless 3945ABG, i ljudi imaju s time problema u mnogim varijacijama uglavnom HP opciji, pogonjeni nekim linux varijantama. Ali izgleda tu Intel nije kriv nego HP nekom blesavom izvedbom matične ploče. Što je još blesavije , ovo računalo je već vrtilo Openelec/XBMC i Wifi je uredno radio sve do jednog samoupdatea.
I linux i dalje fino vidi , pravilno prepoznaje, vidi mu žigericu i tlak i šećer u krvi, vidi mu čak i plavu lampicu, ali vidi i da je HW switched off.
Ptobao sam sve poznate kombinacije te nekoliko rješenja s neta ali ne ide. pa ne ide.
Ima li netko iskustva s time.?
(Ono sad radi na wired mreži, ali mi treba baš wifi)
- Kod: Označi sve
sudo rfkill unblock all