Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la mulin » 25 srp 2016, 15:49

NINO.S je napisao/la:Miro super ta ograda izgleda :hail:

Pripazi kad budeš vario koljena da ne trebaš puno brusit
Što se tiče šipkica što vire to je odlično čepovi su konkavni pa se nitko
ne može ogrebat
Ako se tko boji kakvih ozljeda
lako se dodaju kuglice na kraju koje su većeg promjera

Što se mene tiče ja tu nebi ništa dirao ODLIČNO :hail: :hail:

Pozz :admin:

hvala nino.dobro si reka stvarno je velik izbor cepova za cijevi i inox asortimana opcenito šta dodatno olakšava izradu ograda itd...
mulin

PostPostao/la zbotic » 13 kol 2016, 16:57

Dva dana godišnjeg konačno trenutak za sastaviti Aleph P1.7 pretpojačalo. Davno još radio sam ga drugima, a sebi nisam pa eto ga napokon. Ostaje malo teži dio posla, a to je limarija i osmisliti pametan potenciometar tj, atenuaciju. Imam originalnu ideju. Otom potom.
Ako ima zainteresiranih za kupnju ovako kako je, mogli bi se dogovoriti jer imam i drugih planova za pretpojačala.....

1.jpg
1.jpg (69.68 KiB) Pogledano 9322 put/a.

2.jpg
2.jpg (79.72 KiB) Pogledano 9322 put/a.
zbotic

PostPostao/la zbotic » 14 kol 2016, 09:40

Tu je i relej atenuator skalamerija, davno napravljena, a sada će ići i u funkciju.... 8 bitna tehnologija :lol:
Heavy metal sistem :D

3.jpg
3.jpg (97.51 KiB) Pogledano 8986 put/a.
zbotic

PostPostao/la zbotic » 14 kol 2016, 21:52

Kako ovo čudo radi zapravo bi trebalo pokazati na videu, ali evo ovako. Mitraljez... :lol:

4.jpg
4.jpg (109.01 KiB) Pogledano 8633 put/a.

5.jpg
5.jpg (85.12 KiB) Pogledano 8633 put/a.
zbotic

PostPostao/la elvis » 07 ruj 2016, 12:38

Prije par mijeseci sam dobio TASCAM DA 30 DAT koji radi ali u nekom momentu precvika traku, a drugi loš moment je taj što se isti ne može prebaciti u DAC mod, pa izuzev dobrog kućišta, trafa i tri dobre knoba za potenciometre ne vidim neku drugu korist ili namjenu. Nemam nikakvih namjera popravljati isti, pa sam malo zavirio u unutrašnjost. Elektronika je sva od TEAC-a, a podijeljen je na full digitalni dio koji se kači na mehanički pogon DAT-a i na Audio PCB (analogno/digitalni) čije slike prilažem.

Audio PCB je podijeljen na dva djela.. donji dio je zapravo analogni ulaz (balansiran i nebalansiran) koji preko dva opampa NE5532AN ide na potove za volume pa onda opet na NE5532AN, pa onda na Asahi Kasei AK5326VP AD chip, a tu je i napajački dio. Ljepo posloženo. Teoretski tu imam line preamp ako bi baš htio kemijati, a AD priča me baš ne grije, ne znam što bi digitalizirao J

Gornji dio ploče je zapravo DAC, koriste dva 18 bitna BB PCM61P, pa ide na filterski chip TDA1542.. bla bla, pa preko 2SC206/2SA934 na balansirane izlaze, a ispred nebalansiranih izlaza nalaze se 2SD1915.. ako sam dobro sve shvatio.

Da ne duljim.. pitanje je da li bi se isplatilo nešto od ovoga natjerati da radi kao „standalone“, tj. da li je uopće moguće ovo natjerati da radi zasebno, prvenstveno mislim na DAC.

ILI DA SE OKANEM ĆORAVA POSLA :)
Privitak/ci
image.jpeg
image.jpeg (158.24 KiB) Pogledano 8157 put/a.
elvis

PostPostao/la zbotic » 08 ruj 2016, 09:02

Naravno da može.

Ubaci receiver neki sa ebaya npr sa CM6631A čipom koji ima i I2S izlaz i spojiš ga na DAC-ove i imaš lijepi balansirani DAC. Može i sa JLSoundsa kojeg imaš, čak tamo postoje i uputstva kako spojiti i ovaj DAC čip.... http://jlsounds.com/uploads/Specifications.pdf

Treba malo pronjuškati servisno uputstvo Tascama da se vidi u kojem modu radi DAC itd.....
zbotic

PostPostao/la elvis » 08 ruj 2016, 10:43

Zoki hvala na smjernicama. Malo sam pronjuškao po netu, pa sam tako nekako i ja razmišljao, nadam se da će biti izvedivo.
Obzirom da ništa ne sastavljam zadnjih mjeseci, a ovakve stvari su mi zabavne… velim zašto ne probati. Sinoć sam stigao pregledati samo kako su izveli napajanje tog Audio modula i na moje iznenađenje iznimno je jednostavno, samo 2x15V AC. Znači dosta je „autonomno“ smišljen taj Audio modul. Odatle vuku napon za AD i DA dio, te za modul malog pojačala za slušalice koji je također „recikloidan“ tj. dalo bi ga se iskoristiti u tom nekakvom mogućem budućem „standalone“ DAC-u jer zbilja dobro tjera sve tipove slušalica. Analogni audio izlazi za taj amp za sluše također se vuku direktno sa DAC modula… tamo ispred velikog loga TEAC vidi se kabel za lijevi kanal za sluše, znači sve je tu u kompletu. Još jedan razlog za poigrati se sa time.

Popodne ću pogledati kako se (i u kojem obliku) sa digitalnog (upravljačkog) modula vuče digitalni signal na Audio modul tj. na BB DAC-ove. Vjerujem da ću to lako odgonetnuti, te se nadam da su na PCB-u upisali koji pin kabela što vodi… Na Audio modulu nište ne piše. Što se tiče dokumentacije za Tascam DA 30 na netu ima ponešto, pa ću i to prikupiti.

Sve u svemu mogao bi to biti zabavan projektić „prepakiravanja“, ništa pretenciozno, a možda se nešto i nauči : ). Javim svakako što ću večeras „otkriti“… : )
elvis

PostPostao/la zbotic » 08 ruj 2016, 12:42

Imaš shemu na elektrotanya.com

Vodi se po imenom " tascam_teac_da-25_30mk2_sm "

Ako ne budeš mogao naći pošalji mi mail na PM
zbotic

PostPostao/la elvis » 08 ruj 2016, 14:18

zbotic je napisao/la:Imaš shemu na elektrotanya.com

Vodi se po imenom " tascam_teac_da-25_30mk2_sm "

Ako ne budeš mogao naći pošalji mi mail na PM

Puno hvala na infu, preuzeo sam PDF i ovako na prvu vidim da je dosta slično, no na žalost ne i isto. Ovo je za DA 30MKII koji je pored „estetskih“ imao i elektronička
unapređenja. Analogno digitalni dio je ostao vrlo sličan no umjesto AK5326VP su koristili malo noviju verziju AK5340VP, no nadam se da je „pinout“ isti pa
ako budem „krasti“ analogni signal prije AD konvertora, znam gdje ću ga presresti.

DAC je koliko vidim doživio značajniju izmjenu, te umjesto dva BB PCM61P u suradnji sa TDA1542 u MKII koriste AK4325VS.
Ima tu još razlika, no da ih sada ne nabrajam…, a na shemi DA 25 sve je jednako kao i na MKII, samo ovaj model nema balansirane ulaze/izlaze.

Oznake ploča:
TEAC AUDIO PCB DA 30 MK2 = E95001400A
TEAC AUDIO PCB DA 25 = E95001401A
TEAC AUDIO PCB DA 30 = 52103032

Znači ova treća mi treba : )

Pozz, elvis
elvis

PostPostao/la aparatusonitus » 08 ruj 2016, 20:31

Elvise, šibni mi svoj mail na pm da ti pošaljem servisni za tvoj model.
aparatusonitus

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.