Kalifornijske morske sirene opjevale Aleph 5

Re: Kalifornijske morske sirene opjevale Aleph 5

PostPostao/la joe dalton » 11 ruj 2011, 22:16

Edison je napisao/la:No dobar DIY uredjaj je prilicno skup, i treba dosta truda, znanja i odricanja da se napravi. Da sam sav novac sto sam ulozio u DIY potrosio na tvornicke uredjaje, danas bih imao respektabilan sistem. A ovako imam samo respektabilan zvuk... ;)

Svaka čast Edison, odličan post. Posebno mi se sviđa ovaj zadnji pasus koji sam kvotao.

Inače sam malo prosurfao po stranici "recenzenta" i čini mi se da je osnovni problem što tip k..ca o elektronici ne kuži.
Nešto kuži akustike i to je to.
Sve skupa čisti dokaz da internet sve trpi i da svako može pisati što hoće i proglašavati se recenzentom.
S...re o zatvorenosti visokih i nedostacima u basu, a nije napisao niti koje je zvučnike spojio na Alepha.
Neozbiljno čak i za audio recenziju :lol:
joe dalton

PostPostao/la Edison » 11 ruj 2011, 22:23

joe dalton je napisao/la:S...re o zatvorenosti visokih i nedostacima u basu, a nije napisao niti koje je zvučnike spojio na Alepha.
Neozbiljno čak i za audio recenziju :lol:

A ovaj dio recenzije:

"Kabeli? Kako Aleph 5 reagira na kabele? Koji kabel na njega spojiti? Nemam pojma, uopće me ne zanima. Oni kabeli koje sam spojio na početku slušanja, ti kabeli su ostali do kraja. Mislim da kabeli ovdje uopće nisu bitni, ne bih želio cijelu priču pokvariti s kabelima."

A na njegovim stranicama 16 recenzija raznih kabela, i cak jedan RCA konektora... Eh, sto smo konzistentni... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 11 ruj 2011, 22:27

Cijelu priču je pokvario time što je uopće napisao recenziju :D
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 11 ruj 2011, 22:39

Potpis i naklon do poda.

Ma šta god pričali, ako se neki od Pass klonova nemože kvalitetno napraviti, onda neznam šta se može.
Po ovim mislim na činjenicu da na netu ima tolika tona podataka i ljudi koji su ih radili da samo treba malo uključiti mozak i ako što nije jasno raspitati se.
Na kraju krajeva, ovakav tuljan kao što sam ja je sklopio svoj primjerak (ok, ampu još dio kučišta fali).

Sam Pass je u nebrojeno mnogo slučajeva pomagao samograditeljima i na to čovjeku skidam kapu. Jedan je od rijetkih koji je svoje uratke dao "u javnost" i još k tome pomogao u kopiranju istih.

Isplativost je nešto što me dovelo u DIY vode, iako i sam debelo premašim planiran buđet nečega pa se izrada otegne.
Kako god bilo nitko mi a nemože reći da sve to nije vrijedno onog osjećaja zadovoljstva kad stvar prosvira :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la joe dalton » 11 ruj 2011, 23:58

zbotic je napisao/la:Ako se prijavi na forum ima šanse da ga pomalo i educiramo :lol:

http://www.audiopuls.hr/testovi/pojacal ... eview.html

Sumnjam da bi mu se bilo kakva edukacija "primila" :lol:

Kome je dosadno neka malo prosurfa diy sekcijom weba sa linka gore. Može se slatko nasmijati. :roll:
joe dalton

PostPostao/la harkonen » 12 ruj 2011, 07:55

joe dalton je napisao/la:Kome je dosadno neka malo prosurfa diy sekcijom weba sa linka gore. Može se slatko nasmijati. :roll:

To je upravo ona količina DIY-a koju oni mogu prihvatiti u zaštiti svojih velikih audio bussinesa.
Rečenica koju je Edison rekao na kraju svog posta o respektabilnom sistemu i respektabilnom zvuku
im je najgora noćna mora. :-)
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 12 ruj 2011, 08:19

harkonen je napisao/la:
joe dalton je napisao/la:Kome je dosadno neka malo prosurfa diy sekcijom weba sa linka gore. Može se slatko nasmijati. :roll:

To je upravo ona količina DIY-a koju oni mogu prihvatiti u zaštiti svojih velikih audio bussinesa.
Rečenica koju je Edison rekao na kraju svog posta o respektabilnom sistemu i respektabilnom zvuku
im je najgora noćna mora. :-)

Tocno. Ta recenica ih stravicno zulja i dovodi ih do (nemocnog :lol: ) bijesa. Svjesna je itekako sva ta bratija da ogroman broj tih vrlo skupih proizvoda (mora neko platit sav onaj aluminij, LEDice....) nije ni do kolina dobrim diy uratcima ali to nikad nece javno priznat. Nije ih tesko razumit, niki se ne osica lipo kad ga njegova okolina sazaljivo gleda jer je ulupal ogromne solde na nec ca je u tehnickom pogledu cesto prilicno diskutabilno. Komercijalni proizvod je uvik, zbog neumitnih zakona trzista, podlozan ovim i onim kompromisima dok diyer koji dela jedan primjerak za sebe moze jako puno tih kompromisa zaobic.

A ovo cega ima u navedenom linku, tesko je rec je to vise za smijat se ili za plakat
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la LesFaul » 12 ruj 2011, 09:03

Ma da mi je samo znat kako ste vi svi mudrijasi dosli do tih zakljucaka? Jeste li vi uopce dosli do tog stupnja istreniranosti sluha i razine svijesti da bi o tome mogli raspravljat???
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la harkonen » 12 ruj 2011, 09:13

Godine odricanja, vježbe uz Milu Hrnića i Elija Piska i ti možeš za koju godinu tako.
Samo napravi prvi korak. On je najteži. Recimo, kreni sa posjetom Rozginom koncertu.
I u prve redove.....

http://www.croportal.net/forum/zene/jel ... ranica320/
p.s. za ovaj ste mi link dužni pivu! :-)
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zbotic » 12 ruj 2011, 09:32

joe dalton je napisao/la:
Kome je dosadno neka malo prosurfa diy sekcijom weba sa linka gore. Može se slatko nasmijati. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=ITq-lKAM0_s

Ovo bi mogao postati najduhovitiji topic na forumu :lol: :lol:
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.