Postao/la ilimzn » 26 sij 2012, 18:24
Super, drago mi je, to znaci da je ideja i koncept ipak na dobrom tragu. Sve skupa se temelji na ideji da se signal iz DAC-a najkracim putem dovede u amplifikaciju, i u principu radi nacina na koji DAC radi, najbitniji dio DA konverzije se zapravo odvija u pasivnom filteru, tako da je od digitalne do analogne domene udaljenost svega 6-7 pasivnih komponenti koje se mogu odabrati po volji kvalitenima i linearnima, tj. spadaju u grupu komponenata koje se opcenito mogu u usporedbi s ostgalima, realizirati najblize svojim idealiziranim teoretskim inacicama.
Inace, ova se plocica moze primijeniti i sa drugim slicnim DAC chipovima, bilo je toga dosta (Sony je imao par, Pioneer je imao onaj svoj PDM, NPC ih ima dosta, AKM takodjer, itd.). U principu bitno je da svaki kanal ima po jedan par diferencijalnih pinova i da je clock na raspolaganju s ispravnom fazom. Jedino mislim da nece raditi kod zadnje verzije Sony-ja jer su ti konverteri imali po kanalu dva para diferencijalnih pinova, a i rade na 50-ak MHz gdje je vodjenje signala po zicama vec jako veliki problem.
U svakom slucaju, svatko tko ima npr. Marantz 43, 53, 63, 1020 ili slican, moze direktno koristiti ovaj PCB, a to je valjda najvise tweakana serija CDP-a ikad.