Ne laprdaš, slažem se za free air, nego nestignem se sad ni sa piljenjem OB zezat a kamoli BR, a kad su došli nisam mogao da ih ne spojim. Da, bilo bi im zgodno izmjeriti frekvenciski odaziv, pa onda vidjet u kom smjeru krenuti. Međutim nemam opremu za to, pa ću po običaju "na uho" vršiti testiranja odaziva

. OB su mi najbrže za napraviti, pa da se nešto koliko - toliko suvislo dobije iz njih. Možda im parametre provučem ovih dana kroz bassbox, pa kroz tjedan-dva sastavim BR kutije, da mogu experimentirat sa visokotoncem (ili da odustanem od njega) , dok teoretiziram oko TL-a. Haha, i ja sam primjetio da im treba malo da se pokrenu, odtuda sam i stekao dojam o manjoj osjetljivosti, mada sam ubiti cijelo vrijeme slušao relativno tiho pošto su bili samo podkunjani na stolici

. U svakom slučaju, svidilo mi se što čujem i uvjeren sam da imaju potencijala za složit pristojne zvučnike bilo TL ili BR, di budu bolje radili. U cijelu zezanciju sa TL sam ušao najviše zbog toga što sam na više različitih mjesta pročitao da TL sustav teoretski može nešto dublje svirat (ne puno ali ipak nešto) od BR a ovi zvučnici imaju Fs od 51 Hz, kad bi uspio postić sa TL da bez znatnijeg pada u odazivu ide toliko duboko a da ne kolorira midbas/niže srednjetonsko područje zauzvrat, smatrao bi da sam postigao cilj.
Gdje ima dima, nema zvuka.