Postao/la s@ki » 13 stu 2012, 20:03
za početak...koristi search..
a nadalje :
svojevremeno sam bio "nadobudan" poput tebe i ganjao na sve strane dotični preparat.
Zaboravi bilo koji način legale kupnje jer ti ga nitko neće htjet uvest. Probao i sa Farnellom koji imaju svog zastupnika ovdje i štanga.Oznažen je kao statna kemikalija i prekompliciran je uvoz.
No obzirom da su male šanse da poslušaš evo alternative :
u vodoinstalaterskim dućanima, bauhausu i sl potraži pastu za lemljenje bakrenih cijevi. Premaži pločicu time, eventualno dodaj paste za lemljenje ili pošpricaj lotlackom i zagrij fenom za skidanje boje, ili dulji proces : stavi u pecnicu.
druga alternativa, tinol, trakica za odlemljivanje i vozi na žgance
treće, postoji tin plating prah kojeg sam svojevremeno uspio nabaiti, pomješa se s vodom i ima relativno kratak rok trajanja ako uzmemo u obzir količinu pločica koje radiš/ćeš raditi.
Potrebno ga je pomješati s relativno vrućnom vodom i onda u njega umočiš pločicu i ostaviš da se taloži. za početak će ti trebat kakvih 350 400kn i po meni je neisplativ izadatak.
Nadalje, obične bakrene pločice bez tinplatinga zaštićene (pa i ne zaštičene) će oksidirati dovoljno sporo da su vrlo male šanse da ti uređaj prestane raditi zbog ..nezna...napuklog voda .. pa je tako i isplativost investicije upitna(osim estetike).
Daleko bolja solucija je lot stop maska. Tu već možemo govoriti o nekakvom smislu osim estetike, lemna mjesta su urednija, itd itd ai pločica je daleko bolje zaštićena.
Da te odmah razočaram, i to sam ganjao i jedino pravo riješenje je ono profesionalno, a tu te set u startu košta oko 300 eura.. tko voli nek izvoli.
Budimo UNIVERZALNI