Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la audio kutak » 23 vel 2013, 23:05

e edisone, po tome kak veliš ja svakako nisam majstor... polomih svrdala ko u priči , malih najviše

meni treba makita štemer da radim rupice na pločicama! :lol:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Edison » 23 vel 2013, 23:27

LesFaul je napisao/la:Slomio - NE, ali iskrivio - DA! Sjeti se samo onih Kineza.... :lol:

To sam bio posudio svrdlo od 4,5mm iz bratovog kompleta "sve po 9 kn"... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » 24 vel 2013, 00:09

evo moja casna starina, kupljena negdje 1998. ili tako nekako u Emmezetti u ZG (bio na faksu)... 250kn, i to sam se dobro premisljao hocu-necu :lol: :lol:

odradila cudo jedno bakrenih blokova, pleksija, a zadnjih par godina mi sluzi za pilit kamene skelete koralja... nedavno je nesto krenulo-hoce-nece, cetkice su pri kraju pa cu morat u "lov" na iste... ili se konacno odlucit i uzet proxxona jer sam u jednom momentu nabasao na buvljaku na potpuno nov proxxon stalak (stupni) za 200kn, i od tada se ceka... i ceka... iceka :lol: .. nikako da se poklope sazvijezdja za investirat u novu mini busilicu...

inace sam istog stava kao i vecina ovdje - jeftinjara alat je duplo kupovanje, a ne mogu se otet strahu da recimo uzmem malu flexu za 100kn (a bilo ih je po "pevec" pandanima) i drzim to u ruci a ono pici na 10k rpm-a, samo cekas kad ce se raspast... i ruka i fleksa :shock:

bolje pomalo i kvalitetno... za svrdla pogotovo, svaki spaseni radni komad koji nije unistilo jeftino svrdlo je bonus one cijene koliko je u startu kostalo... 40ak kn po svrdlu (malih promjera) je zanemariva cijena za opustenije burgijanje s povjerenjem :D
Privitak/ci
IMG_1152.JPG
IMG_1152.JPG (135.43 KiB) Pogledano 6352 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la sonny » 24 vel 2013, 00:55

Otkako mi se na poslu 2 puta raspala Makita mala brusilica u rukama, ne vjerujem ni jednom brandu... Ukoliko pricamo o onim modelima koji su dostupni nama obicnim smrtnicima. Stari radi elektroinstalacije. Nije njezan prema alatu ali ga isto tako i ne unistava namjerno. Uostalom kupuje ga svojim novcima. Jedno vrijeme je imao toliki peh i kvarove s kvalitetnim alatom, da je poceo kupovati jeftini jer mu je to bilo povoljnije rjesenje od servisa renomiranih... Redom su se kvarili i AEG i Dewalt i Bosch....
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Master of Disaster » 24 vel 2013, 10:21

Ja (osim ubodne pile) u životu nisam kupio "dobar" alat. Alate sam počeo kopovati kad se je u Rijeci otvorio Pevec; mala brusilica 120 kn, velika 230kn, bušilica ( sa čekičem) 250... S tim alatima sam odradio brdo posla (bušilica je renovirala dva stana i dvije kupaone, razbila jednu betonsku ploču, i još brdo toga izbušila, sa brusilicama - masakr, sa velikom sam godinama otvarao elektomotore (dok sam imao pristup istima)i prodavao bakar, radio svašta sebi i drugima...
Nikada nisam čuvao alat (mada ga nisam ni uništavao namjerno) i sav taj alat imam i dan danas i on radi. Nikada nebi dao novce za neku marku...
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Edison » 24 vel 2013, 10:39

Master of Disaster je napisao/la:Ja (osim ubodne pile) u životu nisam kupio "dobar" alat.

Normalno. Vidi kakav ti je nick... :lol:

Shala mala. :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of Disaster » 24 vel 2013, 10:47

:lol: :lol: Sve u redu, jasno ti je da ni nesmijem napisti što je taj alat sve prošao :drill:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Mate » 24 vel 2013, 12:01

zajebite sve te igračkice.
Evo pravi british quality alat iz 1986, Debelo se premišljao, oko 1000 dinara i to u ondašnjem duty free shopu.

12V 100W, 12.000 rpm, borfuter do 6mm
obratite pažnju na donji dio koji je sužen. Može se držati kao olovka.
Još je ko nova.
busilica.jpg
busilica.jpg (36.12 KiB) Pogledano 6299 put/a.
Mate

PostPostao/la davorin » 24 vel 2013, 13:18

Imam u radionici jednu ispravnu bušilicu "Black@Decker" snage 370W(?) na kojoj je zamjenjena glava za prihvat alata (stara glava je ispravna mehanički, ali su prihvatne pločice "potrošene" pa se ne može stegnuti ništa uže od 4mm-promjera), a nikada nisu niti mjenjanjane četkice motora!?
Proizvedena je početkom '70.-ih ('71. ili '72. ?) i bila je dugo moj glavni (i jedini! :lol: ) alat na "struju"! Bušene su s njom i rupe od 30mm u željeznim šasijama od 2mm, a i broj rupa u betonu i kamenu je značajan!
(Slikao bih ju, ali je "Photo" trenutno kod bolje polovice! :lol: )
Zadnja izmjena: davorin; 24 vel 2013, 15:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la micro » 24 vel 2013, 13:42

Mate je napisao/la:zajebite sve te igračkice.
Evo pravi british quality alat iz 1986, Debelo se premišljao, oko 1000 dinara i to u ondašnjem duty free shopu.

12V 100W, 12.000 rpm, borfuter do 6mm
obratite pažnju na donji dio koji je sužen. Može se držati kao olovka.
Još je ko nova.
busilica.jpg

Imam ovakvu ali od 40W , nije toliko stara , model mb170 ,placena oko 30funti, moja ima celjust do 3,2mm, ima glavu kao normalne busilice, cak unutra kuglicni lezaj, ima nedostatak da je ne mogu idealno stegnuti na stalak zbog tog suzenog a zaobljenog vrata.
micro

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.