Mate je napisao/la:Komentar vezan na konstrukciju koju sam vidio kod ML-a.
Panele radi zakrivljeno. Vjerojatno time dobija automatski bolju polarnu karakteristiku ali time paneli dobijaju na krutosti pa ne treba okvire za učvršćenje.
Za krivljenje perforiranih panela treba valjak kojeg obično imaju bolje opremljene bravarske radionice. To je stroj koji ima tri valjka čijim se razmicanjem dobija željeni radius krivljenja ploče.
I kad si već tamo, oni imaju i "škare" za rezanje lima koje su puno bolje nego taj tvoj cirkular. To ide jednim potezom "cak" i gotovo.
A hebiga, i ja sam htio postati kapetan ladje ali moji snovi se nisu ostvarili

... da mi moja DIY vjera dozvoljava, ja bi najradije kupio Martin Logane, pa kad je bal neka je maskembal. Sve što si napisao stoji, no daleko je to od DIY zbilje i realnih mogućnosti. Veliš ti "CAK i gotovo"... he he he bojim se da to neće baš tako lako ići....

. Zašto misliš da cirkular ne valja, radio si baš sa takvim?... ako jesi,kakva su ti iskustva ?
Što se tiče zakrivljenja od 30 stupnjeva na Martin Logan ESL-ima, mislim da je to samo "uklapanja" i "podilaženje" ipak relativno egzotičnih zvučnika u prostore mnogobrojnih sretnih obitelji sa reklama, znaš ono... mama, tata, kćer, sin, zlatni retriver, svi sretni gledaju TV, a ktomu i 3D cvike svima na glavi i bilo bi nepravedno da samo tata čuje čari ESL zvuka. Meni to sada u ovom projektu nije bitno, mada daleko od toga da to ne bi volio tako napraviti u nekoj budućnosti.... uostalom svi drugi proizvođači ESL-a rade uglavnom ravne panele, znači još uvjek se uklapam u većinu.... i ako ovi prosviraju, jedan će da sluša.... a što je tu je

.