Dok pomalo skupljam djelove za rastezač membrane i razmišljam o raznim riješenjima za razne probleme, evo malo materijala za razmišljanje nevezano za rastezač.
Naime u drugom video spotu koji sam zakačio na početku teme vidljivo je kako tete u jednoj fazi ljepe rekao bi običan selotape na membranu koja je već rastegnuta i zaljepljena na stator A.
Selotape ljepe točno na pregardama koje Martin Logan radi vodoravno. (radi "saća" od cca 8 i 6 cm).
E sada treba mi oko sokolovo i mišljenje zašto to rade. Negdje na 1 minut i 17 sec na videu tete taj selotape skidaju i jedna stvar je toliko očita.... naime ispod selotapea ostaje potpuno sjajan Mylar, a dijelovi na kojima nije bio zaljepljen selotape su lagano sivkasti, pomalo mat.
Moja pretpostavka ( a pretpostavke su majke zaheba) je da na video spotu nije (vjerojatno namjerno) prikazana faza nanošenja konduktivnog sloja. Selotape je služio za zaštitu membrane od nanošenja konduktivnog sloja baš na ciljanim mjestima i na kraju rezultat toga je ukoliko sam dobro izbrojao 16 odvojenih sektora na koje je nanesen konduktivni sloj. Vjerujem da nije slučajno da je ta podioba baš na mjestima "zakrivljenih" vodoravnih spacera. Ako je ovo što sam napisao istina, postavlja se pitanje što Martin Logan postiže sa tim, ili bolje reći što Martin Logan želi spriječiti sa tim načinom (ne)nanošenja konduktivnog sloja na tim mjestima....
HEELLPP

Dole je samo slika, a link na video je:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZnkpGBFyQAA#at=92Znači misterija počinje na 1 min i 17 sec.