Istina mogučnost da nekome kome vidi ove horne po prvi puta izgledaju čudno postoji

,meni njihova slika i kombinacije boja je u glavi i od prije nego sam ih počeo radit tako da mi izgledaju ok... dapače ispale su točno kako sam si ih zamislio.Slične kombinacije boja sam koristio i ranije na nekim drugim zvučnicima i uvijek su mi se sviđale,žao mi je samo da se sa slika ne vidi da se zapravo radi o ljubičasto plavoj boji koja na svijetlu i u živo izgleda puno bolje.
Ako satalci budu bili napravljeni kako treba (bit će crni lil mat crni) slika ovih zvučnika bit će kompletna i nadam se još i bolja.
Tokom dizainiranja ovih horni i odabira njihovih oblika i kombinacija boja gledao sam da prizivam malo neki retro štih a istovremeno da sve skupa izgleda moderno.Kako večina vas sigurno zna fullrange zvučnici i horne su jedne od vrsta zvučnika koje su se među prvim počele koristiti.Čak i pojačala koja bi bila najidealnija za pogonit ove horne su po svojoj koncepciji i ustroju jako slična prvim pojačalima nastalim prije gotovo 100 godina (to na SE pile pričam)
Ove stvari su me čak i malo navele da krenem u izradu ovog sustava jer osobno mi je fascinantno kako u audio svijetu se desila jedna rijetka pojava a to je da se tokom njegovog razvoja i "poboljšanja" primjetilo da se zapravo ide prema natrag a ne prema naprijed što se tiče kvalitetne reprodukcije zvuka,tako da se danas dobar zvuk traži u jednoj spravici čiji je izum star više od stolječa i koja se tokom vremena nije znatno promjenila a to pričam o vakumskoj cijevi naravno.
Da kažem isto kako da sam neki pravi konstruktor zvučnika ili bilo čega izgled bi stavljo u drugi plan a pošto nisam a ovo je još uvijek samo jedan lijepi hobi ove ću zvučnike napravit iz prve kao da su gotov proizvod.Bilo bi tu idealno napravit više testnih horna i proba ali za to treba puno vremena i novca..Kasnije čemo probat izvuč iz njih kolko se bude dalo izvuči ali već mi probe koje sam imao su dale naslutit kako će moje ne pretjerano zahtjevne uši bit i više nego zadovoljne krajnim rezultatom
Budem li imo sreče i bude li bilo zainteresiranih ne isključujem mogučnost da nakon ovih napravim i po još koj par horni.To bi volio jer imam neke ideje za njihovo poboljšanje,mogo bi se igrat s drugim kombinacijama boja (možda) a i što je najvažnije ostali su mi kalupi i znanje za ih napravit

pa bi bilo šteta to ne iskoristit...a i di češ bolje nego radit ono što voliš zar ne