Fostex horne

Re: Fostex horne

PostPostao/la zika » 23 vel 2014, 10:09

:hail:
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Roko » 23 vel 2014, 14:05

slika

Ispalo je malo čudno, naizgled nespojive boje i kombinacija prirodnog lakiranog drva sa modrom plastikom tube, ipak su kompozicijski dosta dobro posložene. Imaju neki čudan štih starinskih parobroda, koji su u slične drvene lakirane kugle optočene mesingom stavljali busole, a brodske fumare piturali u modro. Spoj iskonskoga, morskoga i modernističke, što Mate kaže, kvadrature kruga, koja je sve popularnija u modernoj konceptualnoj umjetnosti. Zanimljiva kombinacija, kladim se da će izazvat puno različitih (često dijametralno suprotnih) reakcija u očima promatrača ;) , također će biti zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u sobu, kao stereo kombinacija.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Pao Pepeo » 23 vel 2014, 17:42

Istina mogučnost da nekome kome vidi ove horne po prvi puta izgledaju čudno postoji :shock: ,meni njihova slika i kombinacije boja je u glavi i od prije nego sam ih počeo radit tako da mi izgledaju ok... dapače ispale su točno kako sam si ih zamislio.Slične kombinacije boja sam koristio i ranije na nekim drugim zvučnicima i uvijek su mi se sviđale,žao mi je samo da se sa slika ne vidi da se zapravo radi o ljubičasto plavoj boji koja na svijetlu i u živo izgleda puno bolje.
Ako satalci budu bili napravljeni kako treba (bit će crni lil mat crni) slika ovih zvučnika bit će kompletna i nadam se još i bolja.

Tokom dizainiranja ovih horni i odabira njihovih oblika i kombinacija boja gledao sam da prizivam malo neki retro štih a istovremeno da sve skupa izgleda moderno.Kako večina vas sigurno zna fullrange zvučnici i horne su jedne od vrsta zvučnika koje su se među prvim počele koristiti.Čak i pojačala koja bi bila najidealnija za pogonit ove horne su po svojoj koncepciji i ustroju jako slična prvim pojačalima nastalim prije gotovo 100 godina (to na SE pile pričam)
Ove stvari su me čak i malo navele da krenem u izradu ovog sustava jer osobno mi je fascinantno kako u audio svijetu se desila jedna rijetka pojava a to je da se tokom njegovog razvoja i "poboljšanja" primjetilo da se zapravo ide prema natrag a ne prema naprijed što se tiče kvalitetne reprodukcije zvuka,tako da se danas dobar zvuk traži u jednoj spravici čiji je izum star više od stolječa i koja se tokom vremena nije znatno promjenila a to pričam o vakumskoj cijevi naravno.

Da kažem isto kako da sam neki pravi konstruktor zvučnika ili bilo čega izgled bi stavljo u drugi plan a pošto nisam a ovo je još uvijek samo jedan lijepi hobi ove ću zvučnike napravit iz prve kao da su gotov proizvod.Bilo bi tu idealno napravit više testnih horna i proba ali za to treba puno vremena i novca..Kasnije čemo probat izvuč iz njih kolko se bude dalo izvuči ali već mi probe koje sam imao su dale naslutit kako će moje ne pretjerano zahtjevne uši bit i više nego zadovoljne krajnim rezultatom :)
Budem li imo sreče i bude li bilo zainteresiranih ne isključujem mogučnost da nakon ovih napravim i po još koj par horni.To bi volio jer imam neke ideje za njihovo poboljšanje,mogo bi se igrat s drugim kombinacijama boja (možda) a i što je najvažnije ostali su mi kalupi i znanje za ih napravit ;) pa bi bilo šteta to ne iskoristit...a i di češ bolje nego radit ono što voliš zar ne :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 23 vel 2014, 21:47

Ovako:
- Divim se majstoru od početka, od ideje do realizacije. Pratio sam korak po korak i sudjelovao komentarima. :hail:
- Ovo bi se moglo glasat moćno več i sa SE EL84
- Estetika ukupno: ne sviđaju mi se nikako!

Iskreno, nije mi se svidjela već skica na prvoj (drugoj) stranici, ali nisam htio ništa reći. Ono što ja očekujem za ovaj dizajn je simetrija. Svojom ne-simetrijom ovaj uredak spada uistinu u posebnu klasu jer ovakvih se ne viđa baš svaki dan.
Ova nesimetrija osim mojeg subjektivnog nesviđanja , nažalost unosi probleme u dovršetak priče, tj kako ove snoplje fiksirati za ravni pod. Ali neću dalje o tome. Pepeo već najavljuje da ima ideju, a prema svemu dosada viđenom ja mu vjerujem da će to napraviti kako treba. Želim mu od srca da to uspije. Iako je bilo pametnije to riješiti na papiru a ne "lako ćemo" kako i sam priznaje.

Stoga Pepele samo naprijed. Neka te ovo moje ne obeshrabri niti malo jer je jasno da od početka imaš jasnu viziju. Ja sam samo iskren i to trebaš poštivati.
Mate

PostPostao/la zmajz » 23 vel 2014, 22:14

A ja bih volio da imam to strplenje i tu vještinu......
zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » 24 vel 2014, 00:46

Ja a i mislim jednako kao svaka pametna osoba isljučivo cijenim i štujem iskrene ljude i iskrena mišljenja i tako iskreni komentari su mi uvijek više nego dragi :D
Jako mi je drago Mate da pratite od početka i hvala na svim savjetima i komentarima uvijek su dobri i konstruktivni,a i primjetio sam da imate jako dobro zapažanje ;)
I hvala našemu dragome Bogu što nismo svi jednaki i imamo iste ukuse tad bi nam svijet postao jedno jako jako dosadno mjesto...
U zadnjih nekoliko godina krenuo sam sve češčće radit nesimetrične stvari,tako se i lakše dobije opičen i poseban izgled ali u ove zvučnike probao sam utopit malo i jednog i drugog.Tako da gledajući jedan zvučnik zasebno on je sam po sebi totalno asimetričan i rezličit ali kada se ih bude gledalo u paru priča će bit sasvim suprotna,a i imam još jedan final touch koj će učinit da se ove horne doslovce preslikavaju jedna u drugu ali o tome kad dođe vrijeme.

sad jedan mali off topic
Pitali su jednog poznatog znanstvenika i fizičara kako po njemu liče izvanzemaljci??? a on im je odgovorio
Neznam kako liče ali znam da su simetrični,jer protiv nekih zakona prirode se nemože!
Tako i mi moramo pratit neke zakone fizike i prirode ako ne bi samo gluposti radili :D

Što se stalka tiče nekako ćemo ga već napravit,iako nije još na papiru dobro je razrađen u mojoj glavi od samog početka tako da me to pretjerano ne brine.Ali da će ga bit zeznuto doma napravit bit će...

zmajz je napisao/la:A ja bih volio da imam to strplenje i tu vještinu......

Kad kad bih i ja volio da mi se OB sviđa :lol:
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 24 vel 2014, 10:22

Nekad sam često dolazio u Pulu. (Inače jako dragi ljudi Puležani) Kad i ako me put ponovo navede tamo, nemoj misliti da te neću naći Pepele. I poslušati te trublje , makar i zavezanih očiju da ih ne gledam :lol: :lol: :lol:

Ajde istrči van s tim idejama za stalak, možda neko bude imao neku pametnu da ti pomogne.
Mate

PostPostao/la elvis » 24 vel 2014, 11:29

Meni se horne iznimno sviđaju, no kada su horne u pitanju sviđa mi se i dizajn npr. Giotto horni od Ikarus Audio, a to je potpuno drugi koncept, gotovo
da se ove dvije stvari ne mogu uspoređivati jer su klasa za sebe... ma nema tu pravila...
Pepeo horne su u domeni umjetničkog djela, ja čekam zapravo slušne dojmove, one prve druge i konačne. A što se tiče izgleda, sigurna sam da će svaki prostor u kojem budu postavljene dobiti jednu novu dimenziju posebosti, još kada bi se čitava priča ukrasila nekakvom SE amplifikacijom, doživljaj će biti potpun. Ajde sredi te stalke, pa da se krene u priču oko zvuka. :)
elvis

PostPostao/la Pao Pepeo » 24 vel 2014, 13:21

Svakatko ko bude u prolazu i bude imo želju doći do mene i poslušat ove horne bit će moj dragi gost,rijetko imam prilike se družit s ljudima koji dijele ovu našu zanimaciju,i tuđa mišljenja oko zvuka bit će mi više nego potrebna tako da se slobodno javi ko god hoče bit će mi jako drago :D
Ovaj tijedan ću malo vidit kakve se sve cijevi tu kod nas nude,bacit koju skicu na papir da vidite kako sam mislio izvest stalak.I ja isto jedva čekam da taj stalak više napravim tako da se napokon mogu bacit na ono bitno a to je zvuk naravno.
Pao Pepeo

PostPostao/la bepone » 25 vel 2014, 02:33

nikakav problem nece biti napraviti mali SE ampic za ove zvcnike, sjecam se poseblog zvuka koji sam imao pred 7 godina sa (slicnim) fostexima FE207 u MLTL kutiji, udruzeni sa sinle ended ampicen sa 12B4A lampicom u izlazu i sa njenih 0.6W pruzali odlicno drustvo godinu dana :P
super zvucnjaci pulezon!
bepone

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.