Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Roko » 04 srp 2014, 21:01

Zbog velikog zanimanja za refresh Sansui AU-517 integrirca, kopirao sam taj dio teme iz offtopica u primjereni dio foruma, ovdje: viewtopic.php?f=8&t=1407
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 05 srp 2014, 09:23

44250 je napisao/la:nisam 100% siguran,ali ako se ne varam postoje laserski štampači i u boji? valjalo bi probati i sa njima jer ako stvar jednako radi i sa drugom bojom to je najbolji kompromis ikada.

Da bi boja bila boja treba joj komponenta bijele ispod., a ta bijela je papir. Znači odgovor bi bio potvrdan da se želi prenijeti tekst u boji ali na opet bijelu podlogu. Ako se to želi napraviti na crnu podlogu, nema nikakvog efekta, tj. ništa se ne vidi. (provjereno). Šteta, no što je tu je.
elvis

PostPostao/la Mate » 05 srp 2014, 15:48

elvis je napisao/la:
44250 je napisao/la:nisam 100% siguran,ali ako se ne varam postoje laserski štampači i u boji? valjalo bi probati i sa njima jer ako stvar jednako radi i sa drugom bojom to je najbolji kompromis ikada.

Da bi boja bila boja treba joj komponenta bijele ispod., a ta bijela je papir. Znači odgovor bi bio potvrdan da se želi prenijeti tekst u boji ali na opet bijelu podlogu. Ako se to želi napraviti na crnu podlogu, nema nikakvog efekta, tj. ništa se ne vidi. (provjereno). Šteta, no što je tu je.

Može i bijela slova na crno. Ja radio, ali drugim načinom.Dakle cijela prednja se konstruira kao crna podloga a fontovi i ostale crtarije se rade bijelo, šro će ispasti prozirno.
Doduše ja sam to napravio na laser foliji (folija za grafoskope) a bijela podloga je došla ispod. Ne sijećam se više, moguće da sam na cijelu ploču nalijepio bijelu samoljepivu foliju a na to ovu drugu ili sam ploču prešpricao bijelim sprayem.
Ako se štampa inverzno (zrcalno) tako da toner dođe s unutrašnje strane folije, pa se folija nalijepi na ploču, izvana dođe čista površina folije a toner je s unutrašnje strane. Tako se niti može ogrebati, obrisati i slično.
Mate

PostPostao/la elvis » 07 srp 2014, 15:45

Nekako mi se čini da sam ostao dužan pokazati kako to ostane na samom uređaju. Evo dvije slike, to sam se igrao neposredno nakon što sam otkrio kak prenjeti toner. Što se mojih kriterija tiče ne treba bolje :). Jes da to nisu baš 100% blue velvet preampi, no kao da je to važno :)
Privitak/ci
sample1.JPG
sample1.JPG (56.21 KiB) Pogledano 10564 put/a.
Image1a.jpg
Image1a.jpg (111.18 KiB) Pogledano 10564 put/a.
sample2.JPG
sample2.JPG (41.9 KiB) Pogledano 10564 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 07 srp 2014, 15:49

Mate je napisao/la:Može i bijela slova na crno. Ja radio, ali drugim načinom.Dakle cijela prednja se konstruira kao crna podloga a fontovi i ostale crtarije se rade bijelo, što će ispasti prozirno.
Doduše ja sam to napravio na laser foliji (folija za grafoskope) a bijela podloga je došla ispod. Ne sijećam se više, moguće da sam na cijelu ploču nalijepio bijelu samoljepivu foliju a na to ovu drugu ili sam ploču prešpricao bijelim sprayem.
Ako se štampa inverzno (zrcalno) tako da toner dođe s unutrašnje strane folije, pa se folija nalijepi na ploču, izvana dođe čista površina folije a toner je s unutrašnje strane. Tako se niti može ogrebati, obrisati i slično.

Meni se čini da si ga malo zakomplicirao :). Ovo sa tonerom je čisti instant pristup, samo bi trebalo imati elkosiranog aluminaja za kućišta :), a uvijek neka kvaka mamu mu... hm hm hm.... he he. Jasno mi je što si radio, no folije.. ajde to može proći kod gitarističke spike, zgodno je i za zadnje stranice na hifi uređajima, no faceplate mora biti pure and simple... rađe ništa nego da nisam zadovoljan u potpunosti.
elvis

PostPostao/la Roko » 09 srp 2014, 14:39

...ajme...bit će slova posvuda :o :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 27 kol 2014, 22:56

Jučer je u radionicu ili od milja "lab" stigla nova igračka na upoznavanje. Radi se opet o Behringeru, no ovaj put dakako to nije Ultradrive pro već je to Ultracurve pro :). Ova dva stroja zajedno prilično su moćan alat. O kako li mi sada smiješno djeluje jedna npr. pasivna skretničica kojoj sam na uho ugađao utjecaj na frekventni odziv spajajući je na pripadajuće drivere... eh eh.... da su mi bili ovi strojevi prije jedno 10 godina, ma di bi mi kraj bio :).
Stigao sam se upoznati sa navigacijom koja je iznimno intuitivna, te sa par bazičnih funkcija kao npr. sa graphic EQ-om te sa Parametric EQ-om, nisam stigao do dinamičkog EQ-a, ali sam zato stigao zakačiti mic by dbx model M2, beba od 100 eurića koja zbilja čuje sve od 20 do 20kHz. Malo sam se poigrao sa kontrolom sluha "ultraKurve" u kombinaciji sa mikrofonom... sve šljaka iz prve. Dakako trebati će se još malo rutinizirati, no za početak, prije no postanem ekspert za uktraKurvu, evo par slikopiščića sa kratkim opisima ispod...
E da, što će ultracurve?.. ma da spasim jedna zadarski poznati kafić od nemoguće lošeg zvuka, koliko ću uspjeti u tomu sa ovim divajsom... otvoreno je pitanje, no moćan je to alat, onako na prvu mi se čini da će biti pozitivnih pomaka. Neobično se lako može sve korigirati, koliko će to imati efekta kada se kafić napuni ljudima... e to je dobro pitanje...
Privitak/ci
fotografija 1 (7).JPG
ULTRACURVE JE OVAJ NA DONJOJ POLICI
fotografija 1 (7).JPG (129.18 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 2 (5).JPG
dbx M2
fotografija 2 (5).JPG (125.09 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 3 (5).JPG
OBJEKT MJERENJA, BOX SASTAVLJEN PRIJE 14 GODINA...
fotografija 3 (5).JPG (119.04 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 1 (6).JPG
VEĆ OD 13kHz JA NISAM ČUO NIŠTA, A MIC KAŽE DA IMA NEŠTO
fotografija 1 (6).JPG (99.74 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 2 (6).JPG
KAKO IZGLEDA CRTA FREK SA PINK NOISE-om.. PA NIJE UHO NUŽNO LOŠ ALAT... MALO ME HEBE RUPA OD 10 dB NA 125 Hz :)
fotografija 2 (6).JPG (101.71 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 3 (6).JPG
KAKO IZGLEDA CRTA FREK ODZIVA SA WHITE NOISE-om ? PA NE BAŠ NEŠTO EXTRA DOBRA :)
fotografija 3 (6).JPG (87.92 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 2 (7).JPG
OVAKVIH I SLIČNIH SLIKOVNIH PRIKAZA SETIRANJA JE DOSTA NA STROJU. IZNIMNO SPRETNO IZVEDENO
fotografija 2 (7).JPG (101.87 KiB) Pogledano 10427 put/a.
fotografija 3 (7).JPG
EVO JEDNOG EKSTRA SUROGATA, TO IZGLEDA JADNO U ODNOSU NA PRVI ANALOGAC, NO MENE I OVO RADUJE :)
fotografija 3 (7).JPG (100.71 KiB) Pogledano 10427 put/a.
elvis

PostPostao/la elvis » 27 kol 2014, 23:24

Obzirom da je ovo tema o novostima iz laba, bilo bi neodgovorno od mene da ne prijavim kako je prije tjedan dana u sada već tradicionalno ali i protokolarnoj posjeti bilo njegovo presvijetlo visočanstvo, sam Precednik. Tada sam morao staviti sve karte na stol i prijaviti sve grijehe iz projekta ESL. Koliko sam mogao zapaziti na ozbiljnom licu Precednika, mislim da sam dobio prolaznu ocjenu....

Par dana prije Precednika lab su posjetili Zoltan i Ferenc, moje kolege po hobiju sa diy.rs foruma no prije svega moji veliki prijatelji. Tema je dakako bila prezentacija ESL-a. Bojim se da ova moja ESL priča baš i nije bila njihova šalica čaja, no bili su tradicionalno pristojni i nisu me direktno ispljuvali u smislu "što gubim vrijeme na tomu" :), no nadoći će oni na moje ... :), a to je: Bluetooth mini zvučnik sa poslužiteljem glazbe tj. bilo kojim smartphoneom i dakako instaliranim McInthos audio playerom. :)

Pozdrav ekipi, već mi nedostajete !!
elvis

PostPostao/la Borko_KA » 02 ruj 2014, 09:58

Elvise BRAVO za gitare! :hail:
Borko_KA

PostPostao/la LukaTralic » 09 ruj 2014, 15:29

Bok!

Čim sam vidio opis ovog postupka za preslikavanje tonera uz pomoć Magnetin ljepila, nije mi vrag dao mira i morao sam to isprobat!
Na žalost, nije mi baš uspjelo. Obični papir za printer, 80 gramski, print iz Worda na pocinčani lim... slabo se prenijelo. Isprobao pet-šest verzija natapanja ljepilom i pritiska. Možda su promijenili sastav Magnetin ljepila...
Al onda sam tom logikom išao da se tu mora raditi o nekom otapalu koje odvaja toner od papira. Pa sam probao s acetonom - I TO JE SJAJNO!
Otisnuo sam mali logo, tolik da stane cijelom površinom ispod blaznice (one vatice koje obitavaju u ženskim dijelovima kupaone u koje mi mužjaci prirodno ne posječujemo). Blaznicu sam lagano natopio s acetonom i samo poklopio papir. Bez ikakvog pritiska. Ostavio desetak sekundi i podigao. Papir se taman fino natopio acetonom. Dignem papir i to je to - 80% tonera otišlo na lim! Jupi! Radi!
Elvise HVALA na ideji!!!!
Do sad sam radio s toner transferom pločice, sad ću probat jednu napraviti ovako.
A fronte sam radio (skupo) naručujući decal papire s ebaya...

Sorry ako sam ti upao u temu!
:) :)
LukaTralic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.