44250 je napisao/la:nisam 100% siguran,ali ako se ne varam postoje laserski štampači i u boji? valjalo bi probati i sa njima jer ako stvar jednako radi i sa drugom bojom to je najbolji kompromis ikada.
elvis je napisao/la:44250 je napisao/la:nisam 100% siguran,ali ako se ne varam postoje laserski štampači i u boji? valjalo bi probati i sa njima jer ako stvar jednako radi i sa drugom bojom to je najbolji kompromis ikada.
Da bi boja bila boja treba joj komponenta bijele ispod., a ta bijela je papir. Znači odgovor bi bio potvrdan da se želi prenijeti tekst u boji ali na opet bijelu podlogu. Ako se to želi napraviti na crnu podlogu, nema nikakvog efekta, tj. ništa se ne vidi. (provjereno). Šteta, no što je tu je.
Mate je napisao/la:Može i bijela slova na crno. Ja radio, ali drugim načinom.Dakle cijela prednja se konstruira kao crna podloga a fontovi i ostale crtarije se rade bijelo, što će ispasti prozirno.
Doduše ja sam to napravio na laser foliji (folija za grafoskope) a bijela podloga je došla ispod. Ne sijećam se više, moguće da sam na cijelu ploču nalijepio bijelu samoljepivu foliju a na to ovu drugu ili sam ploču prešpricao bijelim sprayem.
Ako se štampa inverzno (zrcalno) tako da toner dođe s unutrašnje strane folije, pa se folija nalijepi na ploču, izvana dođe čista površina folije a toner je s unutrašnje strane. Tako se niti može ogrebati, obrisati i slično.
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.