Dok čekam da stigne fenol, mota mi se po glavi da ipak isprobam crnu foliju, ali ne na nekakav ovlaš način,
već da probam napraviti prava dva modula za čiste srednje i visoke, recimo tamo negdje od 600Hz pa na dalje.
Ovaj test bi iskoristio za provjeru nekih mojih vizija o tomu kako bi bilo bolje napraviti sapcere, kako se uopće ponaša
ta unaprijed oslojena membrana, koliko je velik problem to što je otpor relativno nizak. Spacere bi podigao na ukupno 2mm do 2,5mm,
a to bi mi dalo prostora da idem sa HV-om možda i do 3500V, sve po potrebi. Također bi testirao značajno tanje dvostrane
ljepljive trake koje se mogu kupiti kod nas. Naime za primarne spacere bi koristio plastične L profile 10*20mm debljine 1,5mm,
što bi u kombinaciji sa dvostrano ljepljivom trakom davalo 2 do 2,5mm (ovisno koju traku kupim). Širina trake bi bila 19mm čisto da bude
što veća površina ljepljenja kako na plastične spacere tako na membranu. Plastične spacere na statore bi zalijepio nekim običnim ljepilom.
Testirati ću više vrsta traka pa ću donijeti odluko što bi moglo poslužiti. Izbora u trgovinama ima, no trake generalno nisu baš jeftine.
Evo znači što to je ideja nešto slično B&W... dakako da ne mislim kopirati ovaj B&W, niti zaobljavati ESL panele, ali okvirno za ovakvu nekakvu namjenu
bi trebalo biti podesno uz uvjet da crna folija radi, da nema čujna izobličenja te da nema izboja, a naročito onih koji probijaju membranu.
Na donjim slikama su plastični L profili, te nekakve osnovne smjernice kako sam to zamislio... sugestije su dobrodošle.
Važna napomena, crna rola sa potencijalnom membranom široka je 22 cm, tako da nešto šire od 20cm ne mogu raditi, pa je to jedan
od razloga dimenzijama, a drugi je perforirani lim koji imam.