infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la Mate » 27 pro 2014, 08:04

E, tako sam i ja mislija iskopat.
Nego ova skretnica mi djeluje siromašna s obzirom da kutija ima 4 drivera što je komplicirano već samo po sebi. Dojam je da je tu napravljena ušteda i kompromisi. Vjerojatno tu ima prostora za poboljšanje i experiment s vremenom.

Edit: evo nešto što bi trebao biti original: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_8.1_technical_sheet.pdf
(na shemi je negativna linija na midbasu utekla malo dole i desno. )
Mate

PostPostao/la mulin » 27 pro 2014, 18:52

Mate je napisao/la:E, tako sam i ja mislija iskopat.
Nego ova skretnica mi djeluje siromašna s obzirom da kutija ima 4 drivera što je komplicirano već samo po sebi. Dojam je da je tu napravljena ušteda i kompromisi. Vjerojatno tu ima prostora za poboljšanje i experiment s vremenom.

Edit: evo nešto što bi trebao biti original: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_8.1_technical_sheet.pdf

ako uhvatiš slobodnog vrimena slobodno iscrtkaj preko orginalne skretnetnice šta misliš jer se ja ne kužim previše.jedino sta san primjetija su feritne zavojnice i to mi se ne sviđa i nisan cita o njima nista dobra,ispravi me ako san u krivu.
mulin

PostPostao/la elvis » 28 pro 2014, 10:56

U biti njabolje bi bilo da ih potamniš, ono palisander/mahagonij i onda ćeš bez većeg problema skriti korigirane dijelove furnira. Zbilja impresivni zvučnici. Ja sam imao priliku slušati manje 7 i veće 9 (jedan bass). Prvi tj. sedmice me nisu oduševile zvukom, no devetke su razvaljivale u svakom smislu riječi. Vjerujem da su 8 također izvrsne u tonu.
elvis

PostPostao/la zmajz » 28 pro 2014, 12:35

Ja bih nakon krpanja prefurnirao cijelu prednju stranicu, furnir možeš koliko znam naručiti iz frišajsa da ti slože premaželjama.
zmajz

PostPostao/la Mate » 28 pro 2014, 13:09

mulin je napisao/la:
Mate je napisao/la:Edit: evo nešto što bi trebao biti original: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_8.1_technical_sheet.pdf

ako uhvatiš slobodnog vrimena slobodno iscrtkaj preko orginalne skretnetnice šta misliš jer se ja ne kužim previše.jedino sta san primjetija su feritne zavojnice i to mi se ne sviđa i nisan cita o njima nista dobra,ispravi me ako san u krivu.

Uskladiti 4-staznu skretnicu nije jednostavno. Shema koju sam dao bi trebala biti originalna od proizvođača. Ono na shemi i na slici nije isto ukoliko nema još djelova negdje sa strane. Dio koji ide na bas čini se sukladan shemi. To je lowpass 3-ćeg reda i to su L-C-L ona dva induktiviteta na gornjog pločici na slici i jedan kond od 300uF.
Ovo ostalo ne vidim na slici i stoga mislim da je to netko izmjenio, nešto nedostaje. To mi je zaista odmah upalo u oči , shema to potvrđuje.
Ove velike induktivitete 2-5 mH teško je dobiti na zraku pa to nije greda. Više zabrinjava što su na shemi svi induktiviteti prikazani sa željezom.
Tvorničku sam ti dao na linku, a to što je i kako kod tebe ne mogu ni ja ni nitko nacrtati po slici.
Treba malo pronjuškati što se tu dogodilo, zašto postojeća skretnica ne odgovara tvorničkoj.
Možda se i varam. Čini se da postoje elementi s druge strane pločice.

Edit: Izgleda sam se prevario. Evo je na ebayu ista je , ostali elementi su sigurno s donje strane.
http://www.ebay.com/itm/like/201224279920?item=201224279920&vectorid=229466&rmvSB=true
Mate

PostPostao/la mulin » 28 pro 2014, 13:34

Mate je napisao/la:
mulin je napisao/la:
Mate je napisao/la:Edit: evo nešto što bi trebao biti original: http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/Kappa_8.1_technical_sheet.pdf

Uskladiti 4-staznu skretnicu nije jednostavno. Shema koju sam dao bi trebala biti originalna od proizvođača. Ono na shemi i na slici nije isto ukoliko nema još djelova negdje sa strane. Dio koji ide na bas čini se sukladan shemi. To je lowpass 3-ćeg reda i to su L-C-L ona dva induktiviteta na gornjog pločici na slici i jedan kond od 300uF.
Ovo ostalo ne vidim na slici i stoga mislim da je to netko izmjenio, nešto nedostaje. To mi je zaista odmah upalo u oči , shema to potvrđuje.
Ove velike induktivitete 2-5 mH teško je dobiti na zraku pa to nije greda. Više zabrinjava što su na shemi svi induktiviteti prikazani sa željezom.
Tvorničku sam ti dao na linku, a to što je i kako kod tebe ne mogu ni ja ni nitko nacrtati po slici.
Treba malo pronjuškati što se tu dogodilo, zašto postojeća skretnica ne odgovara tvorničkoj.
Možda se i varam. Čini se da postoje elementi s druge strane pločice.

skužaj,naravno da ima jos.ne vjerujem da je skretnicu itko prepravlja.svi iduktiviteti i jesu sa željezom šta se vidi na iducim slikama

Edit: Izgleda sam se prevario. Evo je na ebayu ista je , ostali elementi su sigurno s donje strane.
http://www.ebay.com/itm/like/201224279920?item=201224279920&vectorid=229466&rmvSB=true
Privitak/ci
9.jpg
9.jpg (135.16 KiB) Pogledano 8108 put/a.
8.jpg
8.jpg (150.56 KiB) Pogledano 8108 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 28 pro 2014, 19:50

obrušena oba zvucnika.sutra kupit malo medijapana i pokrpat rupe ako uspijem od ovoga nevrimena
Privitak/ci
5.jpg
5.jpg (117.64 KiB) Pogledano 7821 put/a.
4.jpg
4.jpg (107.42 KiB) Pogledano 7821 put/a.
3.jpg
3.jpg (86.95 KiB) Pogledano 7969 put/a.
2.jpg
2.jpg (68.74 KiB) Pogledano 7969 put/a.
1.jpg
na ovim utorima sam izgubija dosta vrimena
1.jpg (107.97 KiB) Pogledano 7969 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 30 pro 2014, 03:55

evo zakrpa sam jedan zvucnik.ljepljeno sa kombinaciom bisonovog drvofixa i mdf prašine zbog vece gustoce(ne pre gusto)da mogu bolje upasat.visina niža za 1mm od orginalnog furnira.
Privitak/ci
zakrpa.jpg
zakrpa.jpg (111.04 KiB) Pogledano 7812 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 30 pro 2014, 17:48

ljepljenje zadnjih dašćica ljevo desno.ispunjavanje drvofix mdf prašina kitom rupe koja je bila kitana auto kitom od strane bivšeg vlasnika koji sam prethodno iskopa i potpuno odstranija.po jedna dašćica ljevo i desno su također oštečene vjerojatno skalperom također od strane b vlasnika.ne znam kako je to uspija,skresa je oštre rubove.to cu rješit sa hrastovim kito za drvo.promjenit cu vjerovatno i orginalna postolja koja su uža od bridova zvucnika te staviti šire postolje.
Privitak/ci
španer2.jpg
španer2.jpg (146.51 KiB) Pogledano 7692 put/a.
španer.jpg
španer.jpg (135.63 KiB) Pogledano 7692 put/a.
mulin

PostPostao/la Roko » 31 pro 2014, 01:09

Jako dobro to izgleda ovako obrušeno, sviđa mi se boja, sad se vidi da je puno svjetliji American oak furnir ispod, nego se činilo u prvi mah (valjda me monitor ne vara previše). Probaj lakirat nekim kvalitetnijim bezbojnim lakom (kao napr. Epifanes ), ali najprije isprobaj, na nekom uzorku, jeli bolja mat varijanta ili sjajna (gloss).
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.