infinity kappa 8.1 popravak kutija

Re: infinity kappa 8.1 popravak kutija

PostPostao/la mulin » 31 pro 2014, 09:54

Roko je napisao/la:Jako dobro to izgleda ovako obrušeno, sviđa mi se boja, sad se vidi da je puno svjetliji American oak furnir ispod, nego se činilo u prvi mah (valjda me monitor ne vara previše). Probaj lakirat nekim kvalitetnijim bezbojnim lakom (kao napr. Epifanes ), ali najprije isprobaj, na nekom uzorku, jeli bolja mat varijanta ili sjajna (gloss).

da,dosta je svjetlije,barem duplo.vidi se sa prijašnje slike.iša sam na to i ocekivanja se ispunila.šta se tice laka,u firmi koriste sajer lak poliuretanski dvokomponentni polumat.polumat bi treba bit najslicniji orginalu.evo slicica di se koristija taj lak i izgleda super.
Privitak/ci
33.jpg
sada i prije brušenja
33.jpg (91.51 KiB) Pogledano 8378 put/a.
polyurethane.jpg
polyurethane.jpg (134.79 KiB) Pogledano 8378 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 02 sij 2015, 15:30

molim savjete glede izmjene zavojnica na skretnicama.feritne bi mjenja sa zracnim zavojnicama a to znaci sve.koliko bi to uopce utjecalo na sami zvuk i ima li smisla to radit.kakva iskustva imate sa visaton zavojnicama.hvala
Privitak/ci
21.JPG
21.JPG (19.6 KiB) Pogledano 8219 put/a.
mulin

PostPostao/la Mate » 02 sij 2015, 19:32

Čini mi se da sam ti već ranije napisao o tome.
Ove sa velikim induktivitetom ćeš teško naći ali generalno za sve vrijedi: sve zračne zavojnice će biti značajno veće od željeznih. Onda će ti biti problem to postaviti na istu ploču, tj nemoguće na postojeću ploču iz razloga što ih treba udaljiti jedne od druge i postaviti ih u međusobno okomitim ravninama radi izbjegavanja utjecaja međuinduktiviteta.
Dakle, moj odgovor je: Da može se to učiniti uz potpuno novu rekonstrukciju ploče, pažljivo slaganje po zanati. Cijena neće biti mala. Očekivani rezultat, ako se sve dobro napravi, teoretski će biti bolji ali koliko i da li ima smisla teško je reći.

Kompromis je zamijeniti one s manjim induktivitetom (ispod 1mH).

Pravi problem je zapravo da i jedan i drugi tip imaju i prednosti i mane. Željezo je dodatni akumulator energije, koji je na putanji signala nepoželjan. Lošiji tranzijentni odziv i impulsni odziv. Oba efekta imaju utjecaj na zvuk. E sad budući se radi o pet-staznom zvučniku, ugađanje takve skretnice je uistinu posao za iskusne stručnjake zanata i mjernu opremu. Zamjena induktiviteta sa istim vrijednostima na zraku, nije nužno dovoljan uvjet da se dobije nužno bolji rezultat. Osim induktiviteta, zavojnice imaju i druge parametre. Jedan svakako važan je omski otpor, koji će definitivno utjecati na balans skretnice. Zračna zavojnica od iste debljine žice kao ona na željezu će imati značajno više zavoja a s time i veći omski otpor. Dakle sve u svemu "ćorava posla".
Mate

PostPostao/la mulin » 02 sij 2015, 20:14

Mate je napisao/la:Čini mi se da sam ti već ranije napisao o tome.
Ove sa velikim induktivitetom ćeš teško naći ali generalno za sve vrijedi: sve zračne zavojnice će biti značajno veće od željeznih. Onda će ti biti problem to postaviti na istu ploču, tj nemoguće na postojeću ploču iz razloga što ih treba udaljiti jedne od druge i postaviti ih u međusobno okomitim ravninama radi izbjegavanja utjecaja međuinduktiviteta.
Dakle, moj odgovor je: Da može se to učiniti uz potpuno novu rekonstrukciju ploče, pažljivo slaganje po zanati. Cijena neće biti mala. Očekivani rezultat, ako se sve dobro napravi, teoretski će biti bolji ali koliko i da li ima smisla teško je reći.

Kompromis je zamijeniti one s manjim induktivitetom (ispod 1mH).

Pravi problem je zapravo da i jedan i drugi tip imaju i prednosti i mane. Željezo je dodatni akumulator energije, koji je na putanji signala nepoželjan. Lošiji tranzijentni odziv i impulsni odziv. Oba efekta imaju utjecaj na zvuk. E sad budući se radi o pet-staznom zvučniku, ugađanje takve skretnice je uistinu posao za iskusne stručnjake zanata i mjernu opremu. Zamjena induktiviteta sa istim vrijednostima na zraku, nije nužno dovoljan uvjet da se dobije nužno bolji rezultat. Osim induktiviteta, zavojnice imaju i druge parametre. Jedan svakako važan je omski otpor, koji će definitivno utjecati na balans skretnice. Zračna zavojnica od iste debljine žice kao ona na željezu će imati značajno više zavoja a s time i veći omski otpor. Dakle sve u svemu "ćorava posla".

hvala na odgovoru.ostavit cu kako je.bolje se ostavit ćorava posla.
mulin

PostPostao/la mulin » 03 sij 2015, 16:37

drugi1.jpg
drugi1.jpg (76.83 KiB) Pogledano 8057 put/a.
evo napokon zakrpan i drugi zvucnik.sad se ceka furnir.
Privitak/ci
drugi2.jpg
drugi2.jpg (109.39 KiB) Pogledano 8057 put/a.
mulin

PostPostao/la mulin » 10 sij 2015, 14:00

stagao furnir.pun pogodak,umalo identican.imam 24 lista od istog komada drveta tako da mogu nac tocno sta mi odgovara
Privitak/ci
2015-01-10-1235.jpg
2015-01-10-1235.jpg (118.2 KiB) Pogledano 7915 put/a.
2015-01-10-1234.jpg
2015-01-10-1234.jpg (120.32 KiB) Pogledano 7915 put/a.
mulin

PostPostao/la Roko » 10 sij 2015, 15:00

Odlično, sad iskroji što preciznije i pripazi na sam rub da ti tu ne uđe puno ljepila (drvofixa) jer bi se onda taj spoj jako isticao. Također, jako pripazi da površina na koju ćeš nalijepiti furnir bude savršeno ravna, suha i čista, te da furnir bude točno u razini staroga, da kasnije moraš što manje brusiti i poravnavati.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la mulin » 10 sij 2015, 15:47

danas cu kupit modelarski nožić.skalper zna zaplesat pogotovo kod rezanja furnira u što sam se uvjerija.bitno mi je da sam zadovoljan furnirom,sad se lakše diše.spoj je potpuno ravan šta olakšava ljepljenje.ima dosta videa na you tube za krpanje furnira tako da sam se pripremija.manje krpe ljepe sa svim i svacim(drvofix,neostik,moment ljepilo).ovo sa moment ljepilom mi je bez veze.neostik se manje razljeva od drvofixa i lako se uklanja višak nakon par sati.boja mu je slicna ovom furniru.
mulin

PostPostao/la mulin » 10 sij 2015, 21:47

za probu sam tretira furnir sa orahovim bajcom jer su mu godovi pre svjetli za razliku od ovog furnira na zvucniku ciji su godovi možda također tretirani da bi se dobija lipši efekt.godove sam namaza sa guščim bajcom sa dna posude(kistom) a ostalo sa rjeđim samo utrlja krpom.kad se osuši obrusit da pore od godova ostaju tamnije kao šta su kod orginalnog furnira.na dnu furnira vidi se gdje je lakirano bez bajca.sa bajcanim godovima sam pre pre zadovoljan.godovi su pravilu skroz naborani tako da nakon brušenja ostaju tamne crtice,dok na ostaloj površini nakon brušenja se skida skoro sve.to ce bit to
Privitak/ci
2015-01-10-1242.jpg
2015-01-10-1242.jpg (89.27 KiB) Pogledano 7775 put/a.
2015-01-10-1241.jpg
2015-01-10-1241.jpg (69.6 KiB) Pogledano 7775 put/a.
mulin

PostPostao/la Roko » 10 sij 2015, 22:56

Pripazi sa bajcom, nemoj pretjerati jer bi moglo dosta potamniti boju, naročito kad sjedne nekoliko ruka laka na to sve. Svaku fazu isprobaj prije na nekom komadiću furnira, dok se boja ne poklopi. Ako iskrojiš dobar uzorak i poklope se bar približno šare, dobra boja mogla bi na kraju napraviti savršenu zakrpu. ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zvučnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.