Ovo sta se tice rastezanja membrane po duzini sam nekako i sam shvatio kad smo radili ovaj "testni" panel... u tom smjeru sam i radio napravu za rastezanje folije koj cu sada morat malo prepraviti pošto se radi o zakrivljenim panelima. Makar zakrivljenost panela nije velika. neznam kako da objasnim ali cu probat onako na seljacki.
Stator polegnut na stol širok je 30 cm i sredina staora je uzdignuta od stola cca 12-15mm, nisam mjerio...
Toliko sam ju savio da bi postigao krutost staora po duzini. Straznji statori su malo vise "savijeni" da bi mi kasnije olaksalo ljepljenje drugog staora na njih, straha od kasnijeg odljepljivanja nemam pošto ču okvir ESLa napraviti tako da on ubiti drži oba panela priljubljena, nesto slično je napravio i ML ali su previdjeli klizanje statora prema dolje

...samo dokaz da i profesionalci griješe.
Nekako sam imao sreče kod ove izrade jer sam do danas radio u tvornici gdje smo radili sa limovima pa sam imao na raspolaganju štancu, dečke koji poznaju autocad, alat za savijanje limova, velike škare za lim itd... s druge strane s 01.03 prelazim u drugu firmu gdje ču uz frenda koji je samnom u ovoj avanturi imati na raspolaganju CNC,lasere i razne materijale i alate pa če nam to jaaaako olakšati onu drugu fazu (vizualnu)... sve u svemu biti če zanimljivo. nismo ovisni o nikakvim rokovima pa ako i pogriješimo di imamo vremena ispraviti!