Problem riješen, zapravo problema nije ni bilo.. samo malo treba pogledati amp sa zadnje strane...,. doduše netko je preko natpisa "overdrive trim." preljepio naljepnicu sa nekim drugim tekstom koji ničim ne asocira na to da taj pot na zadnjoj strani služi za podešavanje gaina overdrive kanala... jebiga, ne treba glazbenike uzeti zdravvo za gotovo, uvjek treba pregledati uređaj. Moja greška, a na greškama se uči. Ja sam odmah pomisli na lošu shemu... no naš bepone nije naivan samograditelj.
Iskoristio sam priliku i izmjerio lampe... prve dvije driverice (ECC83) su loše, jedna na 50% obje triode, druga na 60 i 66%. Treća lampa je ECC803, ovje triode se una 100%, a okretačica faze (ECC83) je na 90 i 100%. Izlazne lampe su na oko 85% i to je OK. Prve dvije driverice bi trebalo zamijeniti za puni "sjaj" tona, no nije kritično. U usporedbi sa Compactron ampom (svojevrstan experimet sa compactron lampama koji je odradio frend), ovaj amp dosta bolje (življe) zvuči, i sada bi trebao dati neku procjenu vrijednosti.. nezahvalno za popizditi..
Eto pojačalo "popravljeno" a da popravka nije ni bilo

, Solidan rad bepone, bar što se zvuka tiče. Ispod haube ja bi to malo drugačije organizirao, no da sada ne serem kvake, dobro je to pojačalo i točka ...

- fotografija 2.JPG (123.97 KiB) Pogledano 8989 put/a.

- fotografija 3.JPG (127.23 KiB) Pogledano 8989 put/a.

- fotografija 4.JPG (105.75 KiB) Pogledano 8989 put/a.
Eh da, moram i ovo prijaviti... stigao još jedan Ultradrive pro... tako da sada imam Hyperdrive pro. Mogu da reckam frekve, oblikujem i preoblikuje kako želim i umijem, te natjeram da i Sony mini linija zvuči fantastično i u pećini ...

Akvizicija je bila brza i nemilosrdna. Opet tajnik Nino ima prste u tomu.

- fotografija 1.JPG (137.32 KiB) Pogledano 8989 put/a.
Pozz
Elvis