Kod Elvisa u labu...

Re: Kod Elvisa u labu...

PostPostao/la Backo » 15 tra 2015, 17:38

zbotic je napisao/la:Taj Dynaudio (i svi drugi) uvijek neki težak, taman zvuk sa mutnim basom. Meni ne paše.

..eto i ovdi se moram sa imenjako složiti ali uz određenu-pogođenu u suprotnom smjeru amplifikaciju na jako svijetliju stranu bi se moglo pogoditi da se dobije zadovoljavajući zvuk! na kraju krajeva zvuk u globalu je uvjek u cijelini i samo takvog se dadne opisivati,ovako zvučnici sami po sebi očito ne daju nikakav zvuk :lol: ,triba ima i izvor i pojačalo a tad sve to utječe na kraju na finalizaciju krajnjeg zvuka...
Backo

PostPostao/la Mate » 15 tra 2015, 19:18

Backo je napisao/la:
zbotic je napisao/la:Taj Dynaudio (i svi drugi) uvijek neki težak, taman zvuk sa mutnim basom. Meni ne paše.

..eto i ovdi se moram sa imenjako složiti ali uz određenu-pogođenu u suprotnom smjeru amplifikaciju na jako svijetliju stranu bi se moglo pogoditi da se dobije zadovoljavajući zvuk! na kraju krajeva zvuk u globalu je uvjek u cijelini i samo takvog se dadne opisivati,ovako zvučnici sami po sebi očito ne daju nikakav zvuk :lol: ,triba ima i izvor i pojačalo a tad sve to utječe na kraju na finalizaciju krajnjeg zvuka...

A sigurno da utječe cjelina jer nema norme tj prije će biti da proizvođači bježe od iste jer bi tako svi zvučali isto. :lol: :lol:
Mate

PostPostao/la elvis » 17 tra 2015, 09:32

E ovo je OK cijena, šalju u HR za više nego povoljnu cijenu shippinga. Ne kužim previše njemački, no cijena je valjda za par, a gotovo je 50% manja od preporučene od samog proizvođača. Izašao je novi model 509-tke, pa je moguće da je to razlog.

http://www.ebay.de/itm/Canton-Chrono-509-DC-PAAR-weis-HG-NEU-509DC-Sonderedition-in-weis-BLITZVERSAN-/191559826769?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2c99dafd51

Ovo možda uzmem za doma, a Canton Ergo 70 ću prebaciti u radionicu.
elvis

PostPostao/la Roko » 17 tra 2015, 12:56

elvis je napisao/la:

:thumbup:

Imaš čak i opciju cjenjkanja tj. "ponude cijene" (Preisvorschlag senden), pa mu ponudi recimo 500 ili 550 EUR za početak... ;)
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 17 tra 2015, 13:06

Roko je napisao/la:
elvis je napisao/la:

:thumbup:

Imaš čak i opciju cjenjkanja tj. "ponude cijene" (Preisvorschlag senden), pa mu ponudi recimo 500 ili 550 EUR za početak... ;)

Koliko vidim tu se radi o nekakvom online shopu, imaju preko 20000 prodaja i odličnu ocjenu pa nemam nekog razloga za sumnju. http://www.elektrowelt24.eu/shop/
Vidio sam to za "cijenjkanje", a treba probati zašto da ne. :) Ova cijena je korektna, toliko da se samogradnja gotovo i ne isplati, jedino zabave radi, no opet malo sam sumnjičav kada spuštaju cijene. Da se razumijemo, ja smatram da ovi zvučnici ne vrijede ni 700 eura, ali ajde :)
elvis

PostPostao/la Roko » 17 tra 2015, 13:14

Ma dobar je to zvučnik, bit ćeš zadovoljan ;)
A ni puno drugih konfekcijskih (a puno razvikanijih), ne vrijedi ni blizu tražene cijene, to znaš i sam, pa se ova spuštena sa 1200 na 700 eurića može smatrat skoro pa OK. :D
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 13 svi 2015, 10:02

Alo Bepone, di si...

Jučer došao frend da pogledam Amp koji bi on uzeo u zamjenu za nekakav Stratokaster meksikanac. Sada nisam siguran da li se radi o kvaru ili je to takvo pojačalo, naime u cleanu radi super, no overdrive je čista banana, kita, ništa od zvuka, sve zvuči tanko i bez mesa na kostima. E sada prije no što počnem kopati po ampu, baci mi neki info o čemu se tu radi, zašto overdrive kanal zaobilazi ton kontrole i tako, ono što misliš da trebam znati. U biti frend bi i uzeo amp, clean je zbilja dobar, no overdive je zbilja loš. Večeras ću izmjeriti driver lampe, no nekako sumnjam da je to zbog istošene lampe... javim svakako kakvi su rezultati mjeenja.

Ukoliko ne uspijem srediti ovaj problem, morati ću frendu reći da odustane od te transakcije. :(
Privitak/ci
fotografija.JPG
fotografija.JPG (92.8 KiB) Pogledano 9150 put/a.
elvis

PostPostao/la majstorzasve » 13 svi 2015, 10:36

da li ima nekih oznaka na toj glavi?
neki diy ili šta? koje lampe u izlazu?
majstorzasve

PostPostao/la elvis » 13 svi 2015, 10:46

majstorzasve je napisao/la:da li ima nekih oznaka na toj glavi?
neki diy ili šta? koje lampe u izlazu?

Radio ga je bepone, nisam zapamtio oznaku. Koliko sam vidio 6L6 je na izlazu.
elvis

PostPostao/la elvis » 14 svi 2015, 09:46

Problem riješen, zapravo problema nije ni bilo.. samo malo treba pogledati amp sa zadnje strane...,. doduše netko je preko natpisa "overdrive trim." preljepio naljepnicu sa nekim drugim tekstom koji ničim ne asocira na to da taj pot na zadnjoj strani služi za podešavanje gaina overdrive kanala... jebiga, ne treba glazbenike uzeti zdravvo za gotovo, uvjek treba pregledati uređaj. Moja greška, a na greškama se uči. Ja sam odmah pomisli na lošu shemu... no naš bepone nije naivan samograditelj.

Iskoristio sam priliku i izmjerio lampe... prve dvije driverice (ECC83) su loše, jedna na 50% obje triode, druga na 60 i 66%. Treća lampa je ECC803, ovje triode se una 100%, a okretačica faze (ECC83) je na 90 i 100%. Izlazne lampe su na oko 85% i to je OK. Prve dvije driverice bi trebalo zamijeniti za puni "sjaj" tona, no nije kritično. U usporedbi sa Compactron ampom (svojevrstan experimet sa compactron lampama koji je odradio frend), ovaj amp dosta bolje (življe) zvuči, i sada bi trebao dati neku procjenu vrijednosti.. nezahvalno za popizditi..

Eto pojačalo "popravljeno" a da popravka nije ni bilo :), Solidan rad bepone, bar što se zvuka tiče. Ispod haube ja bi to malo drugačije organizirao, no da sada ne serem kvake, dobro je to pojačalo i točka ...

fotografija 2.JPG
fotografija 2.JPG (123.97 KiB) Pogledano 8986 put/a.

fotografija 3.JPG
fotografija 3.JPG (127.23 KiB) Pogledano 8986 put/a.

fotografija 4.JPG
fotografija 4.JPG (105.75 KiB) Pogledano 8986 put/a.

Eh da, moram i ovo prijaviti... stigao još jedan Ultradrive pro... tako da sada imam Hyperdrive pro. Mogu da reckam frekve, oblikujem i preoblikuje kako želim i umijem, te natjeram da i Sony mini linija zvuči fantastično i u pećini ... :) Akvizicija je bila brza i nemilosrdna. Opet tajnik Nino ima prste u tomu. :)

fotografija 1.JPG
fotografija 1.JPG (137.32 KiB) Pogledano 8986 put/a.

Pozz
Elvis
elvis

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.