Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la zbotic » 08 lip 2015, 20:25

Ništa te ne razumijem, ali drago mi je kada se nešto radi, stvara :D
zbotic

PostPostao/la mulin » 08 lip 2015, 21:23

evo i mene sa kajsijom kapitalcem :lol: .velicina ovece praske.inace ove godine voce je kao iz raja.ali su zato masline fulale :(
Privitak/ci
kajsija2.jpg
kajsija2.jpg (120.49 KiB) Pogledano 8019 put/a.
kajsija.jpg
kajsija.jpg (89.22 KiB) Pogledano 8019 put/a.
mulin

PostPostao/la Roko » 08 lip 2015, 21:41

...eeee to se zove armelin... :thumbup: :hail:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Pao Pepeo » 08 lip 2015, 21:46

Mate je napisao/la: Pepelu će to biti drago cuti

Naravno :thumbup:
Mate po kolko je kod vas smola i vuna???
Kod mene je nađem 30kn/kg smola i isto tolko je i vuna,neovisno o gramazi po kvadratu ili dali je roving
Pao Pepeo

PostPostao/la Mate » 08 lip 2015, 22:02

Pao Pepeo je napisao/la:
Mate je napisao/la: Pepelu će to biti drago cuti

Naravno :thumbup:
Mate po kolko je kod vas smola i vuna???
Kod mene je nađem 30kn/kg smola i isto tolko je i vuna,neovisno o gramazi po kvadratu ili dali je roving

Ne znam Pepele. Mislim da sam ja platio skuplje ali zato jer sam uzeo lani bocu smole 1,5 l (s umješanim onim nešto) i plus bočicu onog drugog nešto i prodalo mi neki vaks za kalupe ali to ne radi i uzeo metar dva platna . Prošle godine sam napravio jednu kutiju. Sad sam s ovom kutijom to prilično istrošio. Prošle godine sam radio drukčije, jednostavnije ali ubih se vadeći iz kalupa. Zato sam promijenio still kutije. I naravno, nakon što sam napravio tu drugu doznao kako profesionalac to radi bez kalupa. Znači dogodine će bit još bolje hahah
Dakle sve su to male količine pa me nije ni briga koliko košta. Inače sve uzeo u MarineColor.
Mate

PostPostao/la Mate » 08 lip 2015, 22:27

zbotic je napisao/la:Ništa te ne razumijem, ali drago mi je kada se nešto radi, stvara :D

Oprosti druže. Samo za tebe onda.
Ova tema će valjda biti jasnija.
Skupljanje djelova i nešto vlastitog dizajna. Otprilike sad imam većinu djelova i nekih možda duplih opcija. Još ćemo vidit.
P6080113_1.JPG
P6080113_1.JPG (154.18 KiB) Pogledano 7950 put/a.

Ovo skupljanje traje godinama a sve za ponovo poslušat kolekciju od kojih 70tak elpija. Moj zadnji gramofon je tragično nastradao u požaru kafe bara "Bolero" (koje ime :) ) gdje je bio na posudbi. Od tada više nisam nabavljao gram jer su ionako vračare gatale da će sve zamijeniti postati Cdi, a onda i minidiskovi i da će LP-iji biti dobri samo kao frizbi ili u kojem je ono filmu chick klala protivnike LP pločama :lol: :lol:

Dakle vidi se ručica od drva, ležajevi su od 2.5 i 3.5 diskova. Već je isprobana slična varijanta i to se pokazalo u redu. Tanjur po zadnjoj varijanti ide ovaj lagani aluminijski sa slike, iako mi je još uvijek namjera da tanjur bude teški i odgovarajući motor. Neka to bude opcija u perspektivi.
Od prije nabavljena Grado zvučnica, friško nabavljena vaga, komplet za ožičenje ručice....
Mate

PostPostao/la zbotic » 08 lip 2015, 22:45

Može, lijepo. Ako zatreba što (iskonstruirati), javi se. Nekog početničkog iskustva imam :lol:
zbotic

PostPostao/la micro » 09 lip 2015, 11:09

zmajz je napisao/la:Ja sam onomad (78-80) nabavio original ležaj i osovinu Thorensa 125, kao i tanjur i subtanjur. Original motor isto tako, i nije bilo problem s nabavom toga direkt od Thorensa. Danas bih radio osovinu od ventila benzinskog motora a ležaj od "crvene bronce (tzv. samopodmazujuća). Ideja i nije moja, to sam negdje pokupio kroz zadnjih 30ak godina. Imam i motor od Connossieura, čeka neka raspoloženja. Ali sam u zadnje vrijeme više orijentiran na DD gramofone pa ih imam u zalihi 3 komada i čekaju na redesign. Neki dan sam vidio da ima za nabaviti Dual motora za gramofone (2 tipa za 25 i 35 kn!) pa ću i to kupiti, nek se nađe.
Ali u međuvremenu sam pogubio kontakte sa mojim ondašnjim tokarima koji bi mi radili potrebne stvari (što mirovine, što neumoljivost života) pa će sve ići polako ali s guštom, baš zato što mi netreba.... tek onako.

Za klizne lezajeve koliko sam ja cuo da je od te "crvene bronce" bolja takozvana "olovna " koja ima jos bolje samopodmazive osobine ali je krtija iliti lako puca.

Kad smo kod ventila, postoje vrlo jeftini ventili i vodjice ventila za traktorske (dizel) motore ali su 12mm za razliku od auto-motora koji su vecinom 8mm , ventili su bruseni , ne znam na koju toleranciju se radi sto i nije vazno kad imate sa njim i "lezaj". Vodjice su gusane (recimo IMT,ZETOR) sve se moze kupiti na komad i ne treba da kosta vise od 30 kn ventil i vodjica(lezaj).

Takodje postoje ultra precizni kuglicno aksijalno-radijalni lezajevi koji se ugradjuju na kuglicna navojna vretena na CNC strojevima, tolerancije u mikronima. Novi kostaju sigurno bubreg ali se da naci na ebay.de da prodaju skinute sa strojeva sve sa kuglicnim vretenom jer su van tolerancije 0,05mm, radi se o manjim(malim) navojnim vretenima i manjim kuglicnim lezajevima.
micro

PostPostao/la zbotic » 09 lip 2015, 14:26

Stigao motor iz prethodne priče. promjer je oko 5 cm. Ostalo se vidi.... Izašao me oko 280 kuna.

motor1.jpg
motor1.jpg (87.5 KiB) Pogledano 7730 put/a.

motor2.jpg
motor2.jpg (69.31 KiB) Pogledano 7730 put/a.
zbotic

PostPostao/la micro » 09 lip 2015, 14:36

Nisu li takve motorice ugradjivali u tkz. ure kopcalice (jeftina-skupa struja), u raznjeve u stednjacima, programatorima za perilice, elektromehanickim sklopkama itd.

Mislim da se prije nekoliko godina placao jedan gorenje reduktor za razanj u stednjaku sve sa takvim motoricem nije kostao vise od 100kn-nak kuna u lokalnom gorenje servisu gdje sam ja to kopovao.

Da li ovaj motoric ima 2 motora u jednom kucistu odnosno lijevo-desno okretanje?
micro

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.